Hírmorzsák 2017-06-30 (10:15)

Rondót kiteszi a Bulls, ha ma nem sikerül elcserélniük - Teodosic megy a helyére? Gar Forman belehazudott Jimmy Butler szemébe a swingman Timberwolveshoz cserélése előtt. A Knicks leül interjúzni David Griffinnel, Masai Ujirivel valószínűleg mégsem, John Calipari pedig bejelentkezett náluk. A luxusadó miatt aggódik a Warriors Iguodala hosszabbításával kapcsolatban. A Clippersnek hét fő kinézettje van a nyáron Blake Griffin mellett. Griffin holnap a Sunsszal találkozik. Megvan a Pacers új GM-je. Bogdan Bogdanovic 3 évre "csak" 27 milliót kap? A Knicksnek nem sikerült lebetűzni Ntilikina nevét.

KC Johnson (Chicago Tribune) forrásai szerint a Chicago Bulls ki fogja tenni szabadlistára Rajon Rondót, hacsak nem kerül bele egy cserébe az irányító még a mai napon - 13.4 millió dolláros szerződéséből 3 millió dollár garantált csak. A hírek szerint a Bulls egyrészt spórolni akar, másrészt Kris Dunn-nak és Cameron Payne-nek akarják adni a perceket egyes poszton, de érdekesség, hogy több forrás is megerősítette, hogy a Bulls a legesélyesebb a CSZKA Moszkvától távozó Milos Teodosic leigazolására, ami ennek fényében érthetetlen lenne.

Ugyancsak a Chicagóhoz tartozik, hogy Joe Cowley (Chicago Sun-Times) értesülései szerint Gar Forman GM Jimmy Butler szemébe hazudott az azt megelőző napokban, hogy Butlert a Minnesota Timberwolveshoz cserélték, sőt, még percekkel a tranzakció előtt is. A forrás szerint Forman tudja, mit mondott, és egy az egyben hazudott Butlernek, Travelle Gainesnek pedig igaza volt - mint ismert, Butler trénere twitteren azonnal nekiment Formannak a cserét követően, mondván vannak gerincesebb drogdílerek is, mint a Bulls vezetője.

A New York Knicksnél is zajlanak az események. Egyrészt Ramona Shelburne (ESPN) információi szerint interjúzni fognak David Griffinnel is. Másrészt szintén Shelburne jelentette, hogy valószínűleg nem fognak engedélyt kérni a Toronto Raptorstól arra, hogy leülhessenek beszélni Masai Ujirivel. Harmadrészt Ian Begley (ESPN) úgy tudja, hogy John Calipari megkereste a Knickst az elnöki poszttal kapcsolatban, de a csapat egyelőre nem érdeklődik a Kentucky egyetem trénere iránt. Ő egyébként valószínűleg edző-elnök akar lenni New Yorkban, de saját maga cáfolta, hogy ez így lenne.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint a Golden State Warriorsnak a luxusadóval vannak problémái Andre Iguodala szerződtetésével kapcsolatban - nem is a most következő idényre vonatkoztatva, hanem sokkal inkább hosszútávon tartanak attól, hogy elúsznak pénzügyileg, ha most lekötik AI2-t több évre.

Broderick Turner (Los Angeles Times) értesülései szerint a Los Angeles Clippers Jonathon Simmons, Rudy Gay, Danilo Gallinari, P.J. Tucker, James Johnson, Joe Ingles és az előbb említett Andre Iguodala iránt érdeklődik leginkább a szabadügynökök közül, őket, vagy legalábbis egy részüket szeretnék leigazolni idén nyáron amellett, hogy első számú nyári tervük Blake Griffin megtartása továbbra is. Griffinhez kapcsolható, hogy holnap, rögtön a piac nyitása után találkozni fog a Phoenix Sunsszal.

Volt több rosterlépés most is, ami nem meglepő, hiszen holnap reggel nyit a szabadügynökpiac. A Milwaukee Bucks Tony Snellnek (4.6 millió dollár), a Boston Celtics pedig Kelly Olynyknek (4.3 millió dollár) adta meg a QO-t, mindketten korlátozott FA-k lesznek holnaptól, a Golden State viszont nem adott QO-t James Michael McAdoo-nak, aki így korlátozások nélkül igazolhat majd bárhova. A Utah Jazznél Gordon Hayward kilépett 16.7 millió dolláros játékosopciójából - ebben semmi meglepő nincs, mindenki tudta, hogy a kiscsatár szabadügynök lesz. A Clippers kitette keretéből a Houston Rockets-féle cserében szerzett Darrun Hilliardot.

Az Indiana Pacers Chad Buchanant nevezte ki GM-nek az elnök, Kevin Pritchard alá - ők ketten a Portland TrailBlazersnél dolgoztak már együtt, Buchanan volt egy évig a Blazers GM-je Rich Cho távozását követően, és 2014 óta segéd GM-ként a Charlott Hornetsnél dolgozott.

És egy kis helyreigazítás: Jason Jones (Sacramento Bee) jelentette, hogy Bogdan Bodanovic 3 évre nem 36 millió dollárt, hanem csak 27 millióért ír alá a Sacramento Kingshez - hamarosan megtudjuk, hogy mi az igazság.

A végére pedig a New York Knicks maradt, akiknek nem sikerült lebetűzni 1/8-on húzott francia irányítójuk, Frank Ntilikina nevét:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus