Hírmorzsák 2017-07-07 (08:30)

Antetokounmpo jelezte a pletykáknak elejét véve, hogy hűséges típus. Gay a Spursnél (2 év, 17 millió), Vince Carter a Kingsben (1 év, 8 millió), Kelly Olynyk (4 év, 50 millió) és James Johnson (4 év, 60 millió) a Heatnél. Tim Hardaway Jr.-nak offer sheetet adott a Knicks (4 év, 71 millió). Cserélt a Miami és a Dallas. A Wizards megkapta a Nets Otto Porternek tett ajánlatát. Nem nagyon tud megegyezni egymással a Jazz és a Celtics a Hayward-féle sign-and-trade-ről. A Knicks felvette a kapcsolatot Rondóval, Rose-zal és Shelvin Mackkel. Rose leigazolására komoly esélye van a Mavsnek. Beverley szerint Teodosic azonnal a liga legjobb passzolója lehet.

Tegnap Adrian Wojnarowski (ESPN) kezdett el arról beszélgetni az ESPN egyik műsorában, hogy a csapatok már most azt tervezgetik, hogyan tudják elcsábítani Giannis Antetokounmpót a Milwaukee Buckstól 2020 környékén - a görög sztárnak 2021-ig élő szerződése van a wisconsiniakkal. Wojnarowski azt fejtegette, hogy Antetokounmpo is látja, hogy mi folyik a ligában a sztárok összeállásával kapcsolatban, illetve hogy milyen nyögvenyelősen és furcsán ment le a Bucks GM-keresése és az új általános igazgató megtalálása, és lehet, hogy nem szól semmit, de figyeli az eseményeket. Antetokounmpo twitteren annyit írt ki (valószínűleg erre a spekulációra válaszolva), hogy a hűség benne van a DNS-ében.

A ma hajnali szerződéskötésekről külön is beszámoltunk. Rudy Gay a San Antonio Spurs játékosa lett, részletek ezen a linken, Vince Carter a Sacramento Kings legújabb veteránja, részletek ezen a linken, Kelly Olynyk és James Johnson is leszerződött a Miami Heattel, részletek ezen a linken, Tim Hardaway Jr. elé pedig betolt egy mammutszerződést a New York Knicks, az Atlantának két napja van meccselni, részletek ezen a linken.

Ehhez a blokkhoz kapcsolható, hogy volt egy csere is a Dallas Mavericks és a Heat között - a floridaiak Josh McRobertset küldték Texasba egy későbbi második körös pickkel együtt AJ Hammonsért. A Miaminek Olynyk és Johnson szerződései miatt kell takarítani, McRoberts elpasszolásával 6 milliót spóroltak.

Volt még két kisebb megállapodás is a mai napon. A Phoenix Suns leigazolta az idei draft 32. helyén kiválasztott Davon Reedet, míg a Detroit Pistons Eric Morelandnek adott szerződést - ezeknek a részletei nem ismertek.

Történtek még technikai dolgok közben. A Washington Wizards megkapta a Brooklyn Nets Otto Porternek tett 4 éves, 106 millió dolláros ajánlatát (a negyedik év játékosopciós, és van benne egy trade kicker), nekik ugyanúgy két napjuk van meccselni ezt, mint Hardaway Jr. esetében a Hawksnak, és mindenki úgy számol, hogy élnek is ezzel a lehetőséggel.

A már említett Adrian Wojnarowski értesülései szerint a Boston Celtics és a Utah Jazz nem találnak közös kiindulópontot egy esetleges Gordon Hayward sign-and-trade-re. Tegnap este felmerült, hogy Jae Crowder mehetne a Jazzhez, de mivel ha őt, Marcus Smartot vagy Avery Bradley-t elcseréli a Celtics, akkor le tudja igazolni simán is Haywardot, ezért a Utah-nak valami értéket adnia kellene Crowderért.

Az irányítópiachoz két hír tartozik. Egyrészt Ian Begley (ESPN) forrásai szerint a New York Knicks Rajon Rondóval, Derrick Rose-zal és Shelvin Mackkel felvette a kapcsolatot, mindenképpen kellene nekik valaki mentor Frank Ntilikina elé/mellé. Marc Berman (New York Post) viszont úgy tudja, hogy Derrick Rose megszerzésére komoly esélyei nyíltak a Dallas Mavericksnek is.

A végére pedig Patrick Beverley maradt - a Los Angeles Clippers irányítója régi-új csapattársáról, Milos Teodosicról azt mondta Adrian Wojnarowskinak, hogy azonnal ő lehet az NBA legjobb passzolója. Ehhez egy kis kiegészítésként itt vannak Teodosic gólpasszai az előző Euroliga-idényből:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus