Hírmorzsák 2017-07-09 (08:45)

A Hawks nem meccseli a Knicks Tim Hardaway Jr.-nak tett ajánlatát - ez is elősegítheti Carmelo Anthony mielőbbi távozását New Yorkból. A Knicks elkezdett tárgyalni David Griffinnel. Harden 2023-ig hosszabbított a Houstonnal. Jamal Crawford a Minnesotánál (2 év, 8.9 millió). DeMarre Carrollt Brooklynba cserélte a Raptors. Otto Portert megtartja a Wizards. A Chicago visszavonta Lauvergne QO-ját. Embiidet 10.000 dollárra büntette a liga csúnyabeszédért. Ingramnek begörcsölt a lába, a teljes nyári ligát kihagyja. Fultz bokasérülést szenvedett. Danny Ainge szeretné még idén nyáron tovább javítani a Celtics keretét. Taj Gibsont letartóztatták.

Két szerződéskötésről beszámoltunk már az este folyamán - James Harden 2023-ig hosszabbított a Houston Rockets-cel, részletek ezen a linken, Jamal Crawford pedig a Minnesota Timberwolveshoz igazolt, részletek ezen a linken. Volt még egy megállapodás, de ez egy fiatalhoz köthető - a New Orleans Pelicans 3 éves szerződést kötött az idei draft 31. helyén kiválasztott Frank Jacksonnal, az első két év teljesen, a harmadik részlegesen garantált.

Volt egy csere is ma reggel, erről is írtunk külön - DeMarre Carrollt a Brooklyn Netshez postázta a Toronto Raptors, részletek ezen a linken.

Az elmúlt fél napban a New York Knicks is főszerepben volt. Az Atlanta Hawks értesítette a Knickst, hogy nem fogják meccselni a Tim Hardaway Jr.-nak adott 4 éves, 71 millió dolláros ajánlatukat - a negyedik év játékosopciós.

Hardaway Jr. leigazolásához köthető szorosan, hogy Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a New York újra elkezdi felmérni a cserelehetőségeket Carmelo Anthonyval kapcsolatban - állítólag a csapat nem igazán tudja elképzelni, hogy Melo és THJ egyszerre vannak a pályán. A Houston Rockets továbbra is szeretné megszerezni Anthonyt, a kérdés az, hogy az ellenértékben meg tudnak-e egyezni. Wojnarowski azt is hozzátette, hogy Courtney Lee-t nem akarja kiszórni a csapat, mert szerintük ő jó párost alkothat Hardaway Jr.-ral.

Az is a Knickshez kapcsolódik, hogy Wojnarowski és Ramona Shelburne (ESPN) információi szerint egyre közelebb vannak ahhoz, hogy leszerződtessék GM-nek David Griffint. Egyelőre még nem biztos, hogy a Cleveland Cavaliers előző általános igazgatója James Dolanéknél folytatja, de elkezdtek tárgyalni a felek a szerződés részleteiről. A hírek szerint Griffin a saját embereit akarja a Knickshez, amennyiben kinevezik.

Hardaway Jr. offer sheetje mellett még egy korlátozott szabadügynöknek tett ajánlat dőlt el - a Washington Wizards megtartja Otto Portert, hiába ajánlott be neki 4 éves, 106 millió dolláros szerződést a Brooklyn sok kis nehezítéssel. Ugyanitt említhető meg, hogy a Chicago Bulls visszavonta Joffrey Lauvergne QO-ját, így a magasember bárki számára szabadon igazolható most már.

A Philadelphia Sixers centerét, Joel Embiidet 10.000 dollárra büntette a liga, amiért nem megfelelő nyelvezetet használt a közösségi médiában - az 1/2-es Lonzo Ball apjával kapcsolatban csak annyit mondott Embiid, hogy "Fuck LaVar Ball".

A nyári ligához tartozik, hogy tegnap hajnalban Brandon Ingramnek begörcsölt a lába, azért nem játszott a Los Angeles Clippers elleni találkozó hosszabbításában, és a teljes hátralévő nyári ligát kihagyja. Jó eséllyel ez lesz a Sixers idei 1/1-esének, Markelle Fultznak a sorsa is, miután ma hajnalban bokasérülést szenvedett, és úgy kellett két társának levinni a pályáról az irányítót. A már említett Ramona Shelburne úgy tudja, hogy "high ankle sprain"-ről van szó, ami a súlyosabbik bokaficam.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge Steve Bulpettnek (Boston Herald) azt nyilatkozta, hogy egyelőre nem elégedett meg a mostani kerettel - nagyon tetszik nekik a csapatuk, de továbbra is próbál olyan lehetőségeket találni, amivel még idén nyáron javítani tud az állományon. A szakvezető szerint folyamatosan kapcsolatban vannak Brad Stevens vezetőedzővel, tudják, mi a tréner elképzelése, hogy milyen játékosokat szeretne, de biztosra sosem lehet menni. Azt is elmondta Ainge, hogy nemcsak jó játékosokat akarnak összerakni, hanem olyanokat is, akiknek a játéka passzol egymás mellé.

A Minnesota új magasemberét, Taj Gibsont letartóztatták New Yorkban, miután csinált egy nem szabályos egy ívű megfordulást, a rendőrök igazoltatták, ott meg kiderült, hogy az Illinois-i jogosítványa fel van függesztve.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus