Hírmorzsák 2017-07-10 (09:30)

David Grffin nem lesz a Knicks GM-je - ki akarta rakni Allan Houstont. A Knicksen belül is sokkolta az embereket Tim Hardaway Jr. szerződése. Cserélt a Raptors és a Pacers, CJ Miles a kanadaiaknál folytatja (3 év, 25 millió). A Toronto kivásárolta Justin Hamiltont. Aron Baynes aláírt a Celticshez (1 év, 4.3 millió). A Wizards meccselte Otto Porter 4 éves, 106 milliós szerződését. Markelle Fultzra 1-2 hetes kihagyás vár. Adománygyűjtés indult Embiid 10.000 dolláros büntetésének kifizetésére. Hoiberg szerint a Bulls nem vásárolja ki Wade-et. Cuban szerint a Mavs nem akarna újjáépülni, ha keleten lenne. Alan Williams marad a Sunsnál (3 év, 17 millió). Trey Burke szerint senki nem akar Utah-ban játszani.

Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) jelentette először a tegnap este folyamán, hogy David Griffin nem lesz a New York Knicks GM-je, megszakadtak a tárgyalások a két fél között, mert nem tudtak megegyezni Griffin megfelelő szerepköréről. Stefan Bondy (New York Daily News) úgy tudja, hogy Griffin egyik feltétele az volt, hogy Allan Houston segéd GM-től köszönjön el a klub, a saját embereit akarta behozni a Knickshez - sokan úgy gondolják, hogy Steve Mills elnöksége alatt Houston lehet a következő GM, Millsnek pedig továbbra is komoly befolyása van a klubon belül.

Szintén a New Yorkhoz tartozik, hogy Adrian Wojnarowski és Ramona Shelburne (mindketten ESPN) forrásai szerint nemcsak a külvilágot sokkolta a Knicks 4 éves, 71 millió dolláros, Tim Hardaway Jr.-ral kötött szerződése, hanem a franchise-on belül is voltak elegen, akiket teljesen ledöbbentett a hír.

A tegnapi nap folyamán volt egy sign-and-trade csere, melynek keretein belül a Toronto Raptors az Indiana Pacershez postázta Cory Joseph-et CJ Milesért cserébe - részletek ezen a linken. A Torontóhoz kapcsolódik, hogy a Brooklyn Netstől DeMarre Carrollért kapott Justin Hamiltont stretch provisionnel kivásárolják, így 3 milliós fizetését elnyújtják a következő három évre 1-1-1-es felosztásban. Brian Windhorst (ESPN) jelentette a hírt, és azt is hozzátette, hogy a Raptors nagyjából 2.5 millió dollárral a luxusadó szintje alatt van már.

Volt két aláírás is az elmúlt fél napban. Egyrészt Aron Baynes 1 évre 4.3 millió dollárért aláírt a Boston Celticshez - itt érdekes megjegyezni, hogy 6.5 milliós szerződéséből lépett ki a Detroit Pistonstól, a Celticsnek pedig Al Horford és Ante Zizic mellett jól jött még egy center. Másrészt Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) ma reggel hozta a hírt, hogy Alan Williams 3 évre 17 millió dollárért marad a Phoenix Sunsnál. Még három kisebb megállapodásról számoltak be a csapatok - a Milwaukee Bucks Jalen Moore-ral, a Toronto Malcolm Millerrel kötött two-way szerződést, a Raptors pedig Alfonzo McKinney-vel többéves kontraktusban egyezett meg

A Washington Wizards senkinek nem okozott meglepetést, meccselte a Brooklyn Nets Otto Porternek tett ajánlatát - mint ismert, a kiscsatár 4 évre 106 millió dollárért írt alá a Nets-cel egy olyan kontraktust, amelyben a negyedik év játékosopciós, van benne egy 15%-os trade kicker (ennyivel többet keres, ha cserélik), és minden szezonban október 1-ig ki kell fizetni neki az éves bére felét.

Jessica Camerato (CSN Philly) értesülései szerint a Philadelphia Sixers irányítójának, Markelle Fultznak 1-2 hetet kell kihagynia bokasérülése miatt, amit a Las Vegas-i torna előző napján szenvedett el - természetesen befejezte a nyári ligát az idei 1/1-es. Szintén a Sixersnél említhető meg, hogy egy Philly-drukker a GoFundMe-n indított egy adománygyűjtést, hogy kifizessék Joel Embiid 10.000 dolláros büntetését, amit a ligától kapott - mint ismert, Embiid annyit mondott, hogy "Fuck LaVar Ball".

A Chicago Bulls vezetőedzője, Fred Hoiberg Nick Friedellnek (ESPN) elmondta, hogy jelen állás szerint úgy néz ki, nem vásárolják ki Dwyane Wade-et, hiába kezdett újjáépülésbe a csapat. A tréner úgy érzi, hogy Wade-nek fontos szerepe lesz mentorként, remélhetőleg jól fog játszani, és felvállalja a vezérszerepet.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban Tim MacMahonnak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy jelenleg rebuildelnek, de ha keleten lennének, egyáltalán nem akarnának újjáépülni, teljesen máshogy csinálnák a dolgokat. Cuban viccesen hozzátette, hogy el fogja rabolni Adam Silvert, és addig nem engedi szabadon, amíg át nem rakja a commish a Mavst keletre - a múlt héten már felmerült, hogy Cuban és a Phoenix tulaja, Robert Sarver is azt akarja, hogy 1-16 PO legyen konferenciák nélkül, csak az összmérleg alapján, mert a keleti csapatoknak sokkal könnyebb dolguk van. Cuban azt is elmondta, hogy a Golden State Warriorst és a többi nyugati csapatot látva egyértelmű volt, milyen irányt kell venniük.

A végére pedig a Utah Jazz egykori irányítója, Trey Burke maradt, aki twitteren jelezte, hogy szerinte egyszerűen senki nem akar Utah-ban játszani - mint ismert, idén nyáron Gordon Hayward és George Hill is eligazoltak az együttestől, hiába jutottak be a PO második körébe, Burke-től viszont a Jazz szabadult meg korábban, mivel egyszerűen gyengén játszott (és játszik azóta is). Burke-nek szóltak, hogy talán a védekezésén kellene ehelyett dolgoznia, mire annyit írt vissza, hogy ő csak az igazságot mondja, amit el kell fogadni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus