Hírmorzsák 2017-07-12 (10:15)

Paul George szerint hülye lenne otthagyni a Thundert, ha jó eredményt érnek el a most következő szezonban. KCP aláírt a Lakershez (1 év, 18 millió) - az aranysárga-lilák Rondóval is tárgyaltak. A Pelicans és a Pistons egy Reggie Jackson, E'Twaun Moore és Ajinca köré épülő cseréről beszélgettek. Durant nagyon ajánlotta George-nak Oklahoma City-t és a Thundert. Az OKC Westbrook válaszára vár a szupermax hosszabbítással kapcsolatban. A Knicks megtartja Steve Millst elnöknek. Brad Stevens már 3 éve is puhította Hayward szüleit. A Celtics többek között a keleti konferenciával tudta meggyőzni Haywardot. Dedmon Atlantában (2 év, 14 millió). Ron Baker 2 évre 8.9 milliót kap a Knickstől. Tolliver a Pistonsnál (1 év, 3.3 millió). Mike Millert kitette a Nuggets.

Az elmúlt egy nap egyik szerződéskötéséről már beszámoltunk ma reggel, Kentavious Caldwell-Pope aláírt a Los Angeles Lakershez - részletek ezen a linken. Adrian Wojnarowski és Brian Windhorst (mindketten ESPN) jelentették, hogy KCP mellett egyébként Rajon Rondóval is találkozott a Lakers, viszont rá már nincs pénzük, csak kivételeik.

Több rostermozgás volt ezen kívül is. Az Atlanta Hawks 2 évre 14 millió dollárért leigazolta Dewayne Dedmont - a második év játékosopció. A Detroit Pistons 1 évre 3.3 millió dollárért szerződtette Anthony Tollivert. A New York Knicks 2 évre 8.9 millió dollárért hosszabbított Ron Bakerrel - a room MLE segítségével tudtak ennyi pénzt adni a hátvédnek. A New Orleans Pelicans szerződést kötött a 2/31-en kihúzott Frank Jacksonnal. A Denver Nuggets pedig kitette keretéből Mike Millert - tavaly 2 évre 5 millió dollárért írt alá.

Volt egy nagyobb lélegzetvételű cserepletyka is - Michael Scotto (Basketball Insiders) forrásai szerint a New Orleans és a Detroit egy olyan cserét tárgyaltak, amiben Reggie Jackson a Pelicanshez került volna E'Twaun Moore-ért és Alexis Ajincáért cserébe. Azt nem tudni, hogy ez a múlt idő mennyire múlt idő, illetve hogy van-e még szó erről Jrue Holiday hosszabbítását követően is.

Folytassuk az Oklahoma City Thunderhez kerülő Paul George-dzsal, aki Lee Jenkinsnek (Sports Illustrated) elmondta, hogy Lakers- és Clippers-drukkerként nőtt fel, Kobe-t Istenítette gyerekkorában, és ki ne akarna a szülővárosában játszani, de túlságosan fel van fújva, hogy ő biztosan hazaigazol jövő nyáron. Ő maga fogalmazott úgy, hogy hülye lenne, ha idén jó csapatot alkotnak, bejutnak a főcsoportdöntőbe vagy éppen meglepetést okoznak a Warriors ellen, és mégis elszerződne a Thundertől. Beszélt Kevin Duranttel, aki nagyon dicsérte Oklahoma Cityt és a csapatot minden szempontból - egyébként George egyik jó barátja, Reggie Jackson is ezt tette a hírek szerint. Megérti George az emberek csalódottságát, de arra kért mindenkit, hogy őt is értsék meg - rövid ideig játszhatják ezt a játékot ilyen szinten, őt meg csak a siker, a bajnoki cím érdekli.

Az is a Thunderhez kapcsolható, hogy Royce Young (ESPN) értesülései szerint Russell Westbrook válaszára várnak, hogy elfogadja-e a supermax hosszabbítást vagy sem - jövő nyáron szabadügynök lehet, ha nem. Sam Presti annyit mondott erről, hogy nem is nagyon hívná tárgyalásnak azt, ami most van.

Marc Berman (New York Post) információi szerint a New York Knicks meg fogja tartani Steve Millst elnöknek - ő fogja kimondani a végső szót minden fontosabb döntésnél, és inkább olyan segéd GM-eket keresnek a GM posztra, akik szeretnének előrébb lépni, de még nincs olyan múltjuk, mint mondjuk David Griffinnek.

Adam Himmelsbach (Boston Globe) információi szerint a Boston Celtics vezetőedzője, Brad Stevens már 2014-ben is megkereste Gordon Hayward szüleit, mikor a fiuk korlátozott szabadügynök volt - Stevens tudta, hogy nincs sok esélyük megszerezni a kiscsatárt, de ismerte a szülőket, hiszen a Butler egyetemen is Hayward edzője volt, és szerette volna tudatni a családdal, hogy reményei szerint egyszer megint egy csapatért fognak dolgozni. Szintén ide kapcsolható, hogy Kevin Arnovitz (ESPN) úgy tudja, Haywardot többek között azzal győzte meg a Celtics, hogy igazoljon hozzájuk, hogy a keleti konferenciában vannak - a Miami Heat is alapozott erre, csak nem annyira, mint a Boston. Keletről egyrészt könnyebb döntőbe, konferenciadöntőbe jutni, másrészt az All-Star csapatba is jóval könnyebb bekerülni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus