Hírmorzsák 2017-07-15 (20:30)

Bemutatták a Rocketsnél Chris Pault - régóta nem volt ilyen izgatott a kosárlabda miatt, csak a győzelem érdekli, és soha többé nem dob rá középtávolit. Rajon Rondo New Orleansba igazolt. Bemutatták Gordon Haywardot a Bostonnál - egyáltalán nem döntött még új csapatáról akkor, amikor erről kijöttek az első hírek, fel is idegesítette rendesen. Paul George szerint Durant és Westbrook újra jóban vannak. Frank Mason III 3 évre aláírt a Kingshez. Harden a Rocketsból akar visszavonulni. 

 

A nap legfontosabb átigazolási híréről már korábban beszámoltunk, Rajon Rondo egy évre a Pelicans-hez szerződik. 

Tegnap bemutatták a Houston Rocketsnél Chris Pault, aki elmondta, hogy régóta nem volt ilyen izgatott a kosárlabda miatt, mint most - ez egy új kezdet számára, ami nem is jöhetne jobbkor. Paul szerint karrierje ezen pontján csak a győzelem érdekli, nincs értelme annak, ha nem ezért játszik az ember - Ricky Bobby-t idézve azt is hozzátette, hogy ha nem első vagy, akkor utolsó. Paul szerint ha valaki nyerni akar, akkor bármit megtesz ezért - ő így áll hozzá, és szerinte James Harden és a többiek is. Naponta beszél Hardennel, és szerinte nem lesz gondja, hogy beilleszkedjen a csapat játékába - viccesen azt is kiemelte, hogy életében nem fog több középtávolit dobni. A Carmelo Anthony-val kapcsolatos kérdéseket hárította Paul.

A Rocketshoz kapcsolódik, hogy a nemrég 2023-ig hosszabbító James Harden Jonathan Feigennek (Houston Chronicle) és Tim MacMahonnak (ESPN) megerősítette, hogy a GM Daryl Morey és a tulajdonos, Leslie Alexander akarata megegyezik az övével: pályafutása végéig szeretne a Houstonnál maradni. Harden szerint, aki 2023-ban 34 éves lesz, minden megvan ahhoz Houstonban, hogy bajnokságot tudjon nyerni, ez az otthona, és soha nem akar szabadügynök lenni. A közeljövőről annyit mondott, hogy mindenki élvezni fogja a Harden-Paul duót, nem lesz a csapatban irányító és dobóhátvéd, hanem arra törekednek, hogy megcsinálják a játékokat és folyamatosan jobbá tegyék a csapatukat. 

Megvolt Gordon Hayward bemutatása is a Boston Celticsnél. A zöldek új sztárja azt mondta, hogy kijöttek olyan hírek, hogy már megvolt a döntése korábban, csak a The Players' Tribune-ba írt cikket akarták befejezni, de ez egyszerűen nem igaz - az egész szabadügynökpiac alatt beszélt egy íróval, megosztotta vele a gondolatait, úgyhogy amikor megvolt a döntése, nagyjából 5 perccel később megvolt a cikk is. Őrült egy nap volt Hayward szerint, nem is tetszett neki igazán, de manapság vannak olyan dolgok, amik ellen nem lehet tenni semmit. A Celtics felé hajlott egyébként döntése napján, de nem tette le a voksát egyértelműen a Boston mellé sem, sokat beszélt még aznap ügynökével, Mark Bartelsteinnel, átvették, hogy mik az előnyei és a hátrányai annak, ha ide vagy oda szerződik. Bartelsteinnel beszélt telefonon, mikor kijött Chris Haynes (ESPN) híre, hogy eldöntötte, hogy a Celticshez igazol - nagyon felidegesítette ez, mert akkor még egyáltalán nem állt arra készen, hogy kijelentse, a Bostonhoz szerződik

Az Oklahoma City Thunder új sztárjától, Paul George-tól kérdezte Adam Kemp (The Oklahoman), hogy próbált-e rájönni arra, hogy hogyan ment tönkre Russell Westbrook és Kevin Durant viszonya. George annyit felelt, hogy bármi is volt a két egykori csapattárs között, az az ő dolguk, úgyhogy egyáltalán nem akar ebbe belefolyni, mert semmi értelme nincs. A kiscsatár azt is hozzátette, hogy Durant és Westbrook újra jóban vannak - ő meg egyébként is valami mást próbál felépíteni az OKC-nél.

Keith Smith (RealGM) forrásai szerint a Sacramento Kings 3 éves szerződést kötött Frank Mason III-del - az idei draft 2/34-es választottjának szerződése a hírek szerint végig garantált, 2020-ban pedig korlátozott szabadügynök lesz a hátvéd. A Carrol-cserében érkezett Justin Hamiltont hamar kitette a Raptors, Michael Gbinije szerződése pedig nem vált garantálttá, elköszöntek tőle Detroitban. 

A Boston Globe arról cikkezett, hogy a Bruins és Celtics otthona körül akadt egy kis jogi zűr, miután gimnáziumi diákok egy csoportja kiderítette, hogy 1993-ban, az építési engedélyek kiadásakor a tulajdonos vállalta, hogy évente három adománygyűjtő rendezvénynek ingyenesen helyet biztosít a TD Gardenben, amivel a bostoni rekreációs programokat támogatják. A gond az, hogy a csarnok 1995-ös megnyitása egyetlen ilyen rendezvényt sem tartottak a létesítményben. Az egyelőre nem tiszta, hogy a csarnok menedzsmentje mismásolta el a vállalást, vagy csak egyszerűen a bostoni önkormányzat nem használta ki ezeket a lehetőségeket, illetve nem tájékoztatta róla a jótékonysági szervezeteket. Az eset érdekessége, hogy az építettető Jeremy Jacobs, aki egyébként a csarnok mellett a Boston Bruins NHL-csapatának is a tulajdonosa, közismert adományairól és jótékonysági tevékenységéről. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus