Hírmorzsák 2017-07-31 (11:30)

Danilo Gallinari átment Blake Griffinbe - ütött, eltört a jobb hüvelykujja, legalább 40 napot kihagy (videó). Irving nem akarja, hogy James apáskodjon fölötte - elege van belőle, hogy azt hallgassa folyamatosan, mire van LeBronnak szüksége. T-Mac szerint bajnok bárki lehet, Hall of Famer azonban nem - JR Smith szerint ez úgy butaság, ahogy van. A Heat csütörtöktől ajánlhat idő előtti hosszabbítást Josh Richardsonnak. A Kings a Sixerstől igazolt vezetőségi tagot. Terrence Jones is Kínában folytatja karrierjét. Iverson nem jelent meg a BIG3 legutóbbi játéknapján, a liga vizsgálatot indított.

A Los Angeles Clippers új kiscsatára, Danilo Gallinari már tanult valamit új csapattársától, Blake Griffintől - az olaszok hollandok elleni felkészülési meccsén kapott egy könyököst, amire elkezdett lökdösődni, majd lenyomott egyet ököllel a hollandok centerének, Jito Koknak. Azonnal elvitték kórházba, és mint kiderült, eltört a jobb hüvelykujja - legalább 40 napos pihenő vár rá, így az Eb-t biztosan kihagyja, de elvileg az edzőtáborra teljes értékű lesz, és nem kell műteni sem.

Természetesen nincs nap Kyrie Irving-részleg nélkül, bár a mai hírt Stephen A. Smith (ESPN) hozta, úgyhogy óvatosan kell kezelni. Smith forrásai szerint Irvinget nem nagyon érdekelte 2014-ben, hogy LeBron James visszatér-e a Cleveland Cavaliershez vagy sem - 10 nappal korábban megállapodott az ohióiakkal új, 5 éves, 90 millió dolláros hosszabbításáról, minthogy James eldöntötte volna, hogy újra a Cavsnél játszik. Smith úgy tudja egy Irving közeli forrásból, hogy az irányító nem gondolja úgy, hogy jobb játékos lenne, mint LeBron, vagy hogy így kellene rá tekinteni, de nem akarja, hogy James apáskodjon fölötte, vagy hogy úgy kelljen ránéznie, mint a nagytesóra. Irving úgy érzi, hogy franchise-player, és ehhez mérten kellene vele bánni - emellett abba is belefáradt, hogy azt hallgassa, mire van LeBronnak szüksége, meg hogy folyamatosan többet akar, mintha az adott gárda nem lenne elég.

Tracy McGrady-t nem sokára hivatalosan is beiktatják a Hírességek Csarnokába. T-Mac Tom Westerholmnak (MassLive) azt nyilatkozta, hogy manapság a közösségi média miatt sokan jutnak szóhoz, és mindenki azt hangoztatja, hogy nincs gyűrűje, de ahhoz szerinte nagyszerű csapat és szerencse is kell, hogy valaki bajnok legyen. Neki sajnos ez nem adatott meg, de ő mindig azzal vág vissza, hogy bajnok bárki lehet, a Hall of Fame-be viszont nem kerülhet be akárki. McGrady azt is elárulta, hogy mielőtt az NBA-be került volna, semmit nem tudott a Hírességek Csarnokáról, nem volt célja oda bekerülni, csak imádta a játékot, és bármilyen elismerést is ért el ezzel, annak nagyon örült. A Cavs dobóhátvédje, JR Smith reagált twitteren T-Mac mondandójára - annyit kérdezett, hogy ez csak szerinte óriási baromság? Ezt követően egyetértett azzal a kommentelővel, aki szerint pont fordítva van, manapság mindenkit beválasztanak a Hall of Fame-be.

Barry Jackson (Miami Herald) információi szerint Josh Richardson és a Miami Heat az idő előtti hosszabbításról tárgyalnak - a most következő idényben még biztosan 1.5 millió dollárt keres a hátvéd, de csütörtöktől kezdve a Heat felajánlhat neki egy maximum 4 éves, 43 millió dolláros szerződést. Amennyiben nem tudnak egyezségre jutni a felek, úgy Richardson jövő nyáron korlátozott szabadügynök lesz.

A Sacramento Kings új segéd GM-je Brandon Williams - ő a Philadelphia Sixersnél eddig alelnöki pozíciót töltött be az adminisztrációs részlegen. Williams érkezik a New York Knickshez távozó Scott Perry helyére.

Ketten Kínában folytatják pályafutásukat. Egyrészt Jamaal Franklin 2 évre 4 millió dollárért a Sichuanhoz igazolt - legutóbb 2014/15-ben játszott az NBA-ben a Denver Nuggets színeiben. Ennél azonban érdekesebb, hogy David Pick értesülései szerint Terrence Jones is a CBA-ban folytatja Kasszás Erzsi csapattársaként a Qingdao DoubleStar együttesénél. A pontos összeget nem tudni, de Pick úgy tudja, hogy a kínai bajnokság történetének egyik legnagyobb szerződését kapja a magasember.

A végére pedig egy spoiler maradt. Tegnap este lejátszották, ma éjszaka pedig levetítik a BIG3 liga legújabb játéknapját, amelyen azonban Allen Iverson már meg sem jelent. A BIG3 kiadott egy közleményt, hogy fogalmuk sincs, mi van, úgyhogy vizsgálatot indítanak, hogy mi volt a távolmaradás oka, aztán ha jutnak valamire, akkor majd jönnek az újabb közleménnyel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus