Hírmorzsák 2017-08-02 (21:00)

Embiid az edzőtáborra teljesen felépül, de még nem edzhet 5-5 ellen. Mutombo imádja Embiidet, imádkozik az egészségéért - egy valamiben nem tartja jobbnak magánál. Gerald Henderson csípőjét meg kell műteni, kihagyhatja a teljes idényt. Irving nem kötelezi el magát egyik csapathoz sem hosszútávra, bárhova cserélik - a Suns enélkül is feladná érte Bledsoe-t. Melo megbékélt az előző évvel és a jövőjével is. Magic Johnson azt várja, hogy Jordan Clarkson az Év Hatodik Embere legyen. Iversont egy meccsre eltiltotta a BIG3. Steph Curry szerint nem LeBront akarták kifigurázni Harrison Barnes esküvőjén (videó). Jordan nem rakná LeBront Kobe elé az örökranglistán. Delon Wright szerint DeMarre Carrollnak tudnia kellett, mit vállal, mikor a Raptorshoz igazolt. Bemutatták a Bulls új mezeit.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) azt nyilatkozta, hogy az edzőtábor kezdetére teljes értékű lesz - jelenleg is edz, de 5-5 elleni játékra még nem kapott engedélyt az orvosoktól. Mint ismert, Embiid bal térdében elszakadt a meniscus, meg is kellett műteni. Embiidről Dikembe Mutombo is nyilatkozott Spearsnek - elmondása szerint imádja a Sixers centerét, nagyon tehetségesnek tartja, és sokat imádkozik, hogy egy teljes évet végigbírjon. Mutombo szerint támadásban sokkal jobb lehet nála Embiid, sőt, a legtöbb Afrikából érkező játékosnál, de egy valamiben nem jobb nála, a dobásblokkolásban.

Ha már a Sixers és a sérülések: Chris Haynes (ESPN) értesülései szerint a Phillytől távozó, jelenleg szabadügynök státuszban lévő Gerald Hendersonnak meg kell műteni a csípőjét, és elképzelhető, hogy a teljes 2017/18-as idényt ki kell hagynia.

Terry Pluto (Cleveland Plain Dealer) forrásai szerint a Cleveland Cavaliers irányítója, Kyrie Irving nem akarja elkötelezni magát hosszútávra egyik csapathoz sem, bárhova cserélik - 2+1 éve van még jelenlegi kontraktusából. A hírek szerint a Phoenix Suns szeretné tudni, hogy Irving aláír-e egy idő előtti hosszabbítást velük, Eric Bledsoe-t viszont anélkül is odaadnák Irvingért, hogy utóbbi elkötelezné magát hozzájuk.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony Ian Begley-nek (ESPN) elmondta, hogy egy érzelmi hullámvasút volt az előző egy év, de már megbékélt, bármit is tartogasson számára a jövő. Melo elmondása szerint az új vezetőség kinevezése óta még nem beszélt Scott Perryékkel, a Houston Rocketset firtató kérdésekre pedig annyit mondott egy mosollyal, hogy mindenki tudja, hogy erre nem válaszolhat.

A Los Angeles Lakers elnöke, Magic Johnson Jordan Clarkson táborában járt, ahol elmondta, hogy Clarksonnak fontos szerepe lesz idén abban, hogy jobb csapatuk legyen - úgy érzik, olyan játékosokat sikerült szerezniük mellé, akik miatt jobban teljesíthet majd. Johnson azt mondta Clarksonnak, hogy az Év Hatodik Emberének kell lennie, ilyen szinten kell játszania - szerinte megvan a tehetsége ehhez Clarksonnak, és keményen is dolgozott a játékos ezen a nyáron.

A New Orleans Pelicans two-way szerződést kötött Jalen Jonesszal - ő a Las Vegas-i nyári ligás tornán 6 meccsen 13.3 pontot és 6.2 pattanót átlagolt.

A BIG3 egy meccsre eltiltotta Allen Iversont, aki nem jelent meg a legutóbbi, texasi állomáson - most hétvégén, Lexingtonban nem játszhat majd AI. A ligát megalkotó Ice Cube Adi Joseph-nek (USA Today) elmondta, hogy Iverson megértette, hogy ez volt a megfelelő lépés - senki nem örül ennek, de muszáj ezt tenniük a jövőjük érdekében. A BIG3 nem egy emberről szól, vannak bajnokaik, Hall of Famer játékosaik, All-Starjaik, és az ő érdeküket is nézni kell, ezt megértette Iverson is.

Egy kis bulvár. Harrison Barnes esküvőjén több NBA játékos is jelen volt, köztük Steph Curry, aki LeBront imitálta - a Cavs ikonja korábban felrakott egy videót, amin a "First Day Out"-ra "mozog". Mivel ott volt a Clevelandtől cserét kérő Irving is, aki láthatóan jól szórakozott Curryn, így sokan úgy gondolták, hogy LeBront figurázta ki a Golden State Warriors sztárja, Curry azonban Marcus Thompsonnak (The Athletic) elmondta, hogy a LeBron-féle videót minden nap legalább kétszer megnézi, az egyik kedvenc videója. Szerinte James híressé tette a számot, és akármikor meghallja azt, azonnal a videó jut eszébe - szokott vacsora közben, otthon is erre táncolni, ha valami jó dolog történik. Hozzátette, hogy egyáltalán nem Jamest neveti ki, és szerinte attól lett ebből akkora hír, hogy Irving is ott van a videón, de egyikőjük sem akart bohócot csinálni LeBronból.

Az nem mai történet, hogy a Brooklyn Nets új kiscsatára, DeMarre Carroll beszólt volt csapatának, a Toronto Raptorsnak, hogy nem bíztak egymásban a játékosok, és szerinte ez volt a baj a kanadaiaknál. Erről többen is elmondták már a véleményüket, most pedig a Raptors csereirányítója, Delon Wright választolt - Wright Donnovan Bennettnek (Sportsnet) elmondta, hogy nem lepődött meg Carroll kommentjein, mert tudta, hogy volt csapattársa frusztrált, viszont Carrollnak tudnia kellett, mikor oda igazolt, hogy milyen típusú támadójáték van a Torontónál. Wright szerint lehet, hogy még az elképzeléseit is felülmúlta az, mennyivel másabb volt a helyzet, mint az Atlanta Hawksnál, és reményei szerint Brooklynban majd jobb helye lesz Carrollnak.

Michael Jordannél rákérdezték, hogy kit tart jobbnak Kobe Bryant és LeBron James közül. Jordan elmondása szerint Jamest nem rakná Kobe elé egy All-Time listán, azon egyszerű oknál fogva, hogy 5 több, mint 3 - Bryantnek öt, LeBronnak pedig három bajnoki címe van. Arra a kérdésre, hogy Kobe-t jobbnak tartja-e magánál, azt mondta, hogy Bryant olyan neki, mint az öccse, úgyhogy nem, nem tartja jobbnak.

A végére pedig ezúttal a Chicago Bulls új mezei maradtak:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus