Hírmorzsák 2017-08-03 (09:45)

Porzingisnek New York az új otthona, teljes karrierjét a Knicksnél szeretné tölteni - azt szeretné, ha Melo maradna, de hálás az elmúlt két évért is, mentális felkészülés gyanánt pedig Conor McGregort tanulmányozza. Tim Duncan edzője szerint a Spurs-legenda megállná a helyét az MMA-ban is. Cousins szerint mindenki leírja őket, de rengeteget meg fognak lepődni a Pelicansszel kapcsolatban. Danny Crawford 31 évnyi bíráskodás után visszavonult. Evan Turner azt szeretné, ha következmények nélkül fenéken lehetne billenteni azt a játékvezetőt, akinek meccset befolyásoló hibás döntése van. Joe Dumars az ISE játékosügynökségnél folytatja.

A New York Knicksnél egy kicsit fellélegezhetnek, ha nagyon nem is: Kristaps Porzingis Shaun Powellnek (nba.com) azt nyilatkozta, hogy bár nagyon nehéz volt az eddigi időszaka a Nagy Almában, de még csak az út elején jár, és abban reménykedik, hogy az egész pályafutását a Knicksnél töltheti - nyernek pár meccset, és alkotnak valami nagyot. Porzingis elmondása szerint neki már New York az új otthona. El tudja képzelni, hogy egy nap bajnokok lesznek, de még nagyon messze vannak ettől, ha azonban mindannyian ezt a célt tűzik ki maguk elé, és meg is dolgoznak érte, bármi megtörténhet.

A lett sztár beszélt Carmelo Anthonyról is, akiről elmondta, hogy All-Star játékos, hihetetlen kosaras, és rengeteget tanult tőle, de még nagyon sok minden van, amit szintén elleshetne csapattársától - mint ismert, Melo nagyon a Houston Rocketshez akar kerülni még a szezon kezdete előtt. Porzingis szeretné, ha Anthony maradna a Knicksnél, de tudja, hogy ez egy üzlet, lesz, ami lesz, mert nem rajta múlik a dolog. Ha ennyi volt a közös pályafutásuk, akkor is nagyon hálás az elmúlt pár évért, többek között azért, mert láthatta, hogyan dolgozik Melo nyaranta - ez bizonyította neki, hogy a kiscsatár nyerni akar, és a tőle telhető legjobb játékos akar lenni. Azt is hozzátette a lett, hogy biztos benne, hogy úgy fog cselekedni Anthony, ahogy számára a legjobb.

Porzingis még egy témakört érintett: mentálisan akar sokat fejlődni még, és Conor McGregortól el van ájulva. Rengeteg videót néz az MMA sztárról, az ő beszólogatásairól, odamondásairól és arról, mennyire erős fejben az ír, és szeretné ennek egy részét beépíteni a saját "játékába". Porzingis elmondása szerint 22 éves, még mindig nagyon fiatal, de a pályán belül és azon kívül is próbál a lehető legtöbbet tanulni.

Ha már MMA, akkor itt említsük meg, hogy a visszavonult Tim Duncan edz, trénere, Jason Echols pedig Joon Lee-nek (Bleacher Report) elmondta, hogy megállná a helyét a harcművészetekben is minden idők egyik legjobb magasembere. Echols szerint Duncan nagyon szeret tanulni, imádja a versengést, és van szíve hozzá. Ő ettől függetlenül azt javasolja neki, hogy ne próbálja ki élesben az MMA-t, mert nem szeretné, ha visszavonult Spurs-játékosként csépelnék és rúgdosnák az ellenfelek, de egyébként nem lenne rossz benne, és David Robinson sem, mert amellett, hogy nagy bennük a versenyszellem, egyikük sincs hozzászokva a vereségekhez - Robinson nem olyan régen kezdett el Duncanékkel edzeni.

A New Orleans Pelicans centere, DeMarcus Cousins Chris Mannixnek (The Vertical, Yahoo Sports) elárulta, hogy a tavalyi kisebb minta miatt bizakodó a most következő idénnyel kapcsolatban. Hisz abban, hogy jó csapatuk lesz, és szerinte sokkal több embert fognak meglepni, mint amire számítanak. Mindenki leírja őket, de nincs is ezzel semmi baj, rengetegen meg fognak lepődni a szezon során. Cousins elmondása szerint próbált kicsit alakítani a játékán, de Anthony Davis és a szakmai stáb is mondta neki, hogy ne, csak legyen önmaga. Amint ezt csinálta, sokkal jobban ment kettejüknek és az egész gárdának is a játék. Úgy érzi, hogy Davis mellett sokkal könnyebb dolga van, és szerinte társa is ugyanígy gondolkodik arról, hogy mellette egy fokkal simább helyzetei vannak.

A Játékvezetők Szakszervezete tegnap bejelentette, hogy Danny Crawford 31 éves NBA-pályafutás után visszavonult. 1985 óta több mint 2000 alapszakasz- és több mint 300 PO-meccset vezetett, és 1995 óta minden döntőben fújt legalább egy találkozót - az idei finálé ötödik, utolsó meccse volt számára a befejezés.

Idevág, hogy a Portland TrailBlazers játékosa, Evan Turner twitteren azt írta, hogy nem utálja a játékvezetőket, de ha az egyiknek meccset befolyásoló tévedése van, akkor szerinte az lenne a fair, ha következmények nélkül fenéken billenthetnék azt a bizonyos bírót.

A végére pedig Joe Dumars maradt, aki egyelőre nem kap csapatnál szerepet, ugyanis az ISE (az egykori Relativity Sports) játékosügynökségnél lesz a kosárlabdarészleg vezetője. Ők rúgták ki márciusban Dan Fegant, és ezzel legnagyobb nevű ügyfelüket, DeMarcus Cousinst vesztették el, de náluk van még mindig Chandler Parsons, Courtney Lee, Rodney Hood, Nikola Mirotic és Juan Hernangomez is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus