Hírmorzsák 2017-08-04 (14:00)

Cousins reményei szerint rögtön az alapszakasz első napján Sacramentóban játszhat a Pelicansszel. Gentry szerint Cousins kiváló munkát végzett Rondo és Ian Clark meggyőzésekor - kezelhető lesz szerinte a center. Nowitzki szerint itt volt az ideje, hogy újra megmutassa, mennyire szeret a Mavsnél játszani. Rubio szerint talán neki és a Minnesota számára is eljött a megfelelő idő, hogy váltsanak. A Netsnek már sapka alatti helye sem nagyon van a következő 3 évre. A Brooklyn majdnem Bryan Colangelót szerződtette tavaly februárban. Új játékos Dallasban és az Oklahoma City-nél, a Charlotte lehet, hogy hiába próbálkozik Julyan Stone-nal. Hivatalos, hogy új csarnokában játszik a most következő idénytől a Detroit. Bemutatták a Wizards új mezét is.

A New Orleans Pelicans centere, DeMarcus Cousins a liga Basketball Without Borders afrikai táborában elmondta, hogy alig várja már, hogy újra volt csapata, a Sacramento Kings ellen játszhasson, méghozzá idegenben. Cousins szerint rengeteg minden nyomja a szívét, úgyhogy reményei szerint rögtön az alapszakasz első napján utazhat a Pelicansszel Sacramentóba.

Szintén Cousinshoz tartozik, hogy Alvin Gentry vezetőedző elmondása szerint a center óriási munkát végzett Rajon Rondo és Ian Clark meggyőzésében is - mint ismert, mindketten a Pelicanshez igazoltak a nyáron, méghozzá nem is túl sok pénzért. A tréner úgy érzi, hogy Cousins sikeres akar lenni, úgyhogy kezelhető lesz - ettől függetlenül bekalkulálta, hogy lesznek a centernek érzelmi kitörései, ahogy eddig is voltak.

A Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki Eddie Sefkónak (Dallas Morning News) az új, 5 millió dolláros szerződését firtató kérdésre azt válaszolta, hogy itt volt az ideje, hogy újra megmutassa, mennyire szeret a Mavsnél lenni - hozzátette, hogy adott egy kis kedvezményt Mark Cuban tulajdonosnak.

A Utah Jazz új irányítója, Ricky Rubio Spanyolországból jelentkezett be egy kis konferenciabeszélgetésre a Jazz újságíróival. Elmondása szerint nem túl jó érzés, ha elcserélik az embert, de egy nagyszerű franchise-hoz került - természetesen elmondott minden jót a Utah-val kapcsolatban. Hat szezont húzott le Minnesotában, de már évek óta ott volt a neve folyamatosan a cserepletykákban, talán eljött az a pont, hogy tényleg váltson. Nem bán semmit, de itt volt az ideje mindkét fél részéről, hogy elváljanak az útjaik, és új fejezetet nyissanak.

A Brooklyn Nets vezetőedzője, Kenny Atkinson Zach Lowe-nak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy fejlődniük kell, már csak a tulajdonosi kör iránti tiszteletből is - az egész dolog úgy jött fel, hogy 2020-ig most már sapka alatti helye sem nagyon van a Netsnek, nemcsak draftjoga, miután idén nyáron megszerezték Allen Crabbe-et, Timofey Mozgovot és DeMarre Carrollt. A GM, Sean Marks erről annyit mondott, hogy van egy limit, hogy mennyi "halott pénzt" tud felvenni egy csapat, és most tele vannak ilyen szerződésekkel, illetve 21 éves kosarasokkal. Marks a Crabbe-csere előtt azt mondta, hogy ha valaki nem a megfelelő játékosnak ad évi 15-20 millió dollárt, akkor gyakorlatilag cserélhetetlenné válik az illető.

Szintén a Netshez tartozik, hogy Lowe értesülései szerint a Brooklyn majdnem Bryan Colangelót bízta meg a franchise első számú vezetői posztjával a 2016-os All-Star gála előtt. Az All-Star hétvége alatt Dmitry Razumov, a Nets elnöke sokat beszélt RC Buforddal Marksról, és Buford állítólag megmondta Razumovnak, hogy még engedélyt se adnak arra, hogy leüljenek interjúzni Marksszal, ha nem hagyják neki, hogy a saját elképzelései szerint vezesse majd a Netset. Többen, köztük a Golden State Warriors GM-je, Bob Myers is dicsérték Markst Razumovnak - kevesebb mint egy héttel később a Brooklyn szerződtette is Markst, és zöld utat adtak neki a lassú újjáépülésre.

A Dallas Mavericks szerződést kötött Brandon Ashley-vel, az Oklahoma City Thunder pedig two-way megállapodást írt alá Daniel Hamiltonnal - előbbi Vegasban 6 meccsen 11.5 pontot és 3.7 pattanót átlagolt, míg utóbbi tavaly az Oklahoma City Blue-nál 14.9 pontos, 8.0 pattanós és 4.7 gólpasszos mutatókat hozott össze. Itt lehet érdekességként megjegyezni, hogy a Charlotte Hornets 2 éves szerződést ajánlott Julyan Stone-nak, amit a hátvéd nagyon szívesen el is fogadna, ráadásul az édesapja a hírek szerint súlyos beteg, ezért is Amerikában szeretne lenni, de nemrég írt alá 2 éves hosszabbítást olasz klubjával, az Umana Reyer Veneziával, amiben nincs NBA kilépési lehetőség. Stone egyébként az előző idényben olasz bajnoki címig jutó velencei gárda egyik legjobbja volt, ezért sem szeretné elengedni őt a klub.

A Board of Governors, tehát a tulajdonosok testülete egyhangúan engedélyezte, hogy a Detroit Pistons a most következő idénytől a Palace of Auburn Hills helyett az új, Detroit belvárosában épített Little Ceasars Arenában játssza a meccseit.

A végére pedig ezúttal a Washington Wizards új mezei maradtak:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus