Hírmorzsák 2017-08-08 (10:45)

David Griffin beszélt Irving cserekérelméről, annak motivációjáról, illetve LeBron James és a saját szerepéről ebben a témakörben. Griffin szerint LeBron se edző, se GM nem akar lenni. A Timberwolves tulaja azt akarja, hogy Wiggins fejlődni akarjon - új szerződését nem a jelenre, hanem a jövőre kapja a kiscsatár. Wall az egyetlen játékos a 2010-es draftról, aki annál a csapatnál van, amelyik draftolta - szeretné egy klubnál eltölteni teljes karrierjét. Ben Simmons szerint sokkal jobb játékos, mint egy éve. Wade szerint elszakíthatatlan kapcsolat alakult ki közte és Jimmy Butler között. Pachulia Becsületrendet kapott Grúziában. Bemutatták a Cavs új mezeit. A Knicks leigazolta Obama sógorát. Milt Newton a Bucksnál.

A Cleveland Cavaliers volt GM-je, David Griffin az ESPN The Jump című műsorának vendége volt, ahol természetesen Kyrie Irving cserekérelme is téma volt. Griffin szerint Irving pontosan úgy kezelte a helyzetet, ahogy kellett - négyszemközt közölte Dan Gilbert tulajdonossal, hogy máshol jobban érezné magát. Az lett volna a legrosszabb, ha úgy tesz, mintha mindent beleadna, közben belülről bomlasztotta volna az egységet, és a legtöbb embernek nincs arra bátorsága, amit ő megtett. Griffin szerint LeBron James hazatérésével Irving teljesen más szituációba került, mint amiben addig volt, de nagyon jól megállta a helyét, hiszen bajnoki címet nyertek. Ezzel a mostani lépéssel szeretne pályafutásában egy új szintre lépni az irányító - tudni akarja, mennyire jó.

A volt vezető szerint LeBron elég komoly "felhőt" von egy csapat köré, aminek rengeteg pozitív hozadéka is van - elvárás például a bajnoki cím, James pedig példát mutat, hogyan kell ezt elérni, vezeti a csapatát. Ilyen környezetben azonban az olyan szintű játékosok, mint Irving, nem tudják feszegetni a saját határaikat, és nem derül ki számukra, hogy tudnak-e egy ilyen kaliberű együttes vezérei lenni. Griffin szerint Irving nem igazán tudott rájönni, hogyan vegye át a gyeplőt és nyerjen meccseket akkor, amikor nincs LeBron - James előtt nem voltak jó csapat, és így nem egy fejlődési folyamat része volt a siker, nem megtanulták, hogyan kell nyerni. A szakvezető szerint egyszerűen nem volt elég elvárás Irvingben saját maga felé, mert úgy voltak vele, hogy nem baj, ha kikapnak. Griffin szerint ez az ő hibája, mert sokkal inkább fel kellett volna készíteni arra a játékosokat, hogy amikor nincs James, akkor az lehetőség a többieknek.

Griffin magáról LeBron Jamesről is beszélt, szerinte ugyanis a Cavs ikonja sem vezetőedző, sem GM nem akar lenni, csak bajnoki címeket akar nyerni - szerinte inkább előítélet ez Jamesszel szemben, mint realitás. Griffin szerint James rengeteget tud a kosárlabdáról, és nem végzi jól a munkáját az a vezető, aki nem beszél LeBronnal a játékosokról - szerinte többet tud erről a játékról, mint a legtöbben, szóval ilyen szempontból nagyszerű partner volt James. A volt GM azt is hozzátette, hogy LeBron semmivel nem helyezett rájuk nagyobb nyomást, mint amekkora teher volt már rajtuk maga a szitu és amiatt a cél miatt, amit kitűztek maguk elé

A Minnesota Timberwolves tulajdonosa, Glen Taylor az Associated Pressnek elmondta, hogy szeretne találkozni személyesen Andrew Wigginsszel, mielőtt aláírják a kiscsatár új szerződését - ez egyébként Taylornál szokás, hogy kézfogással zár egy-egy tárgyalást, nem a messzi távolból. A tulaj azt nyilatkozta, hogy az új szerződést nem arra kapja Wiggins, amit most tud, hanem a jövőbe fektetnek vele - javulniuk kell nekik csapatként és a játékosnak egyénileg is. Azt már közölte Wigginsszel, hogy hajlandó a maximumot kifizetni neki, de hallania, látnia kell bizonyos dolgokat a játékoson, és ez az elkötelezettség az iránt, hogy jobb játékos legyen - a tulaj szeretné, ha Wiggins nyaranta Minnesotában edzene, és játéka minden elemén fejlesztene.

A Washington Wizards irányítója, John Wall az egyetlen játékos a 2010-es draftosztályból, aki még annál a csapatnál van, amely draftolta, és a liga hetedik leghosszabb egy klubnál töltött sorozata az övé - a nyolcadik idényét kezdi meg a fővárosiaknál. Wall Michael Lee-nek (The Vertical, Yahoo Sports) elmondta, hogy ez őrület, és soha nem tudhatja az ember, hogy hova kerül, bármi megtörténhet. Örül annak, hogy azok közé tartozik, akik elmondhatják, hogy még mindig ott vannak, ahol kezdték, és nagyon szeretné egy franchise-nál lehúzni a teljes pályafutását.

A Philadelphia Sixers tavalyi 1/1-ese, Ben Simmons instagramon azt írta, hogy nagyjából egy éve került Philadelphiába, és néhányan azt gondolják, hogy ugyanaz a játékos maradt, de ez nem igaz. Egy éve volt, hogy tanuljon, tapasztaljon és fejlessze a játékát - alig várja már, hogy elkezdődjön az idény, "a nyakánál fogva fogja megragadni". Simmons azt is hozzátette, hogy a mostani énje simán legyőzné a régi énjét a pályán, és üzent Philadelphiának, hogy bizony félelmetes lesz.

A Chicago Bulls dobóhátvédje, Dwyane Wade is instagramon szólalt meg - ő volt csapattársának, Jimmy Butlernek köszönte meg, hogy betartotta az ígéretét, és elment a New Lenoxban rendezett táborába, ahol több mint 500 gyerek volt a világ minden tájáról. Wade szerint semmilyen pletyka, csere vagy egyéb dolog nem szakíthatja meg azt a kapcsolatot, amit kialakítottak Butlerrel. Megköszönte még egyszer, hogy a Minnesota új sztárja megjelent az eseményen, majd hozzátette azt is, hogy az első minnesotai vacsorát Butler állja, mivel ő nyerte a félpályás dobóversenyt.

Több szerződtetés is volt, de csak egy játékos - a New York Knicks aláírt az idei draft 44. helyén kiválasztott Damyean Dotsonnal, aki az orlandói nyári ligában 12.8 pontot és 5.0 pattanót átlagolt. Az is a Knickshez, de már a vezetőséghez kapcsolódik, hogy felvették Barack Obama sógorát, Craig Robinsont - ő korábban volt az Oregon State edzője, a Princetonon együtt játszott Steve Millsszel, és tavaly óta a Milwaukee Bucksnál volt a játékosok és a klub fejlesztésével foglalkozó részleg alelnöke. Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint Robinson a G-Ligás csapat, a Westchester Knicks GM-je lesz.

A Bucks segéd GM-nek szerződtette Milt Newtont, ő lesz az új GM, Jon Horst első számú beosztottja - Newton legutóbb a Timberwolves általános igazgatója volt Flip Saunders irányítása alatt, de korábban sokáig a Wizardsnál dolgozott. A Milwaukee G-Ligás csapatának, a Wisconsin Herdnek is megvan az új vezetőedzője, Jordan Brady - a 34 éves szakember tavaly a Salt Lake City Starsnál, előtte pedig az Idaho Stampede-nél, a Los Angeles D-Fendersnél, a Bakersfield Jamnél és az Iowa Energynél volt segédedző.

A Golden State Warriors centere, Zaza Pachulia Becsületrendet kapott hazájában, Grúziában a grúz elnöktől - a center haza is vitte az NBA bajnoki trófeát.

A végére pedig a Cleveland Cavaliers új mezei maradtak, amiket tegnap este mutattak be:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus