Hírmorzsák 2017-08-25 (08:30)

Manu Ginobili 2 évre 5 millió dollárért írt alá a Spurshöz. Westbrook továbbra sem válaszolt a Thunder szupermax hosszabbítási ajánlatára. Durant szerint Irving bátor döntést hozott a váltással. Jimmy Butler szerint gondok vannak a Bullsnál, ha azért nem kedvelik a fiatalok Wade-et, mert nyerni akar. Rubio szerint soha nem játszott olyan gyűrű közeli befejezővel, mint Gobert. D'Angelo Russell azt szeretné, ha a többi csapat utálná a Brooklynt. Új játékos a Sunsnál.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette az éjszaka folyamán, hogy Manu Ginobili megegyezett a San Antonio Spursszel az anyagiakban is - azt eddig is lehetett tudni, hogy a klub egyik ikonja folytatja, és maradni is fog Gregg Popovichéknál. Az argentin dobóhátvéd 2 évre 5 millió dollárt kap, és mindkét éve teljesen garantált.

Royce Young (ESPN) írta meg a tegnap este folyamán, hogy Russell Westbrook továbbra sem reagált az Oklahoma City Thunder szupermax szerződéshosszabbítási ajánlatára - már júliusban elé tették ezt a lehetőséget, de sem igent, sem nemet nem mondott rá a regnáló MVP. Young forrásai szerint a nézetkülönbség a szerződéshosszban van - idő előtti hosszabbítás esetén csak az 5. év lehet játékosopciós, míg ha vár Westbrook jövő nyárig, akkor is aláírhat egy ilyen megállapodást (csak akkor nem idő előtti hosszabbítás lesz, hanem sima), de korábbi kilépési lehetőségekkel. Young úgy tudja, hogy semmifajta jelzést nem adott az irányító vagy bárki a környezetéből, hogy Westbrook távozni akar jövő nyáron.

A Golden State Warriors sztárja, Kevin Durant a The Bill Simmons Podcast vendége volt tegnap, ahol a Kyrie Irving-cseréről beszélt. Durant szerint Irving megtette, amit meg kellett tennie Clevelandben, most már pályafutása következő fejezetébe lépett. Neki tetszett, amit Irving csinált - kiállt magáért, ami nagy bátorságra vall, mert nehéz az ilyen kritikákat állni, mikor valaki csak kosarazni szeretne. Durant szerint ha valaki LeBron James mellett játszik, az sok mindennel együtt jár - rengeteg a külső zavaró tényező és a pletyka ilyenkor. Irving úgy volt vele, hogy az elvesztett bajnoki döntő után minden arról fog szólni a most következő idényben, hogy LeBron megy-e vagy sem 2018-ban, úgyhogy készen áll az új kihívásra. Durant szerint olyan volt, mintha a Boston új irányítója ezektől a dolgoktól akart volna szabadulni, és csak játszani szeretett volna - szerinte a Celtics játékrendszere tökéletes lesz Irving számára.

Két napja volt arról szó, hogy Nick Friedell (ESPN) információi szerint a Chicago Bulls fiataljai ki nem állhatják Dwyane Wade-et. A nyáron a Minnesota Timberwolveshoz cserélt Jimmy Butler Joe Cowley-nak (Chicago Sun-Times) azt nyilatkozta, hogy könnyen előfordulhat, hogy néhányan őt sem kedvelték, de ez rendben is van így, ettől még ő és Wade is boldogan kel fel minden nap. Wade-nek így is csodálatos családja van, és sok dolog miatt kell jóval inkább aggódnia, mint mások véleménye, de ha azért nem kedvelik, mert nyerni akar, akkor elég nagy gondok vannak a Bullsnál. Wade még januárban fakadt ki, hogy az nem lehet elég, hogy valaki felvesz egy NBA mezt és jól keres, ennél sokkal többet kell tenni a győzelemért. Butler azt mondta, hogy már nem annak a csapatnak a tagja, de ha visszagondol, szerinte semmi baj nem volt ezzel. Wade elmondta, amit érzett, és ő is megemlített néhány dolgot. Ezt később átbeszélték, és úgy voltak vele, hogy semmit nem vonnának vissza abból, ami akkor elhangzott - azért nincs értelme valakire haragudni, mert kimondja az igazságot.

A Utah Jazz centere, Rudy Gobert a Sirius XM NBA Radióban azt mondta, hogy nagyon várják már Ricky Rubióval, hogy csapattársként játszanak - a spanyol állítólag azt mondta neki, hogy még soha nem játszott együtt olyan kosarassal, aki a gyűrű közelében ilyen befejező.

A Brooklyn Nets új hátvédje, D'Angelo Russell a Nets első kosaras táborában elmondta, hogy azt szeretné, ha a csapatok utálnák a Brooklynt - az utóbbi években gyengélkedtek, így az ellenfelek lényegében vakációzni érkeztek hozzájuk. Egy új kultúrát akar felépíteni, és azt szeretné, ha úgy érkeznének hozzájuk a csapatok, hogy azt mondják, "ez ellen a közönség ellen nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen New Yorkról van szó". Russell elmondása szerint ez komoly felelősséggel jár - nem akarja azt mondani, hogy ez az ő csapata, mert mindenkinek hozzá kell tennie a magáét. Rajta is van teher, Allen Crabbe-nek is bizonyítania kell, ahogyan DeMarre Carrollnak is. Russell úgy érzi, hogy együtt tudnak majd fejlődni, és egy nagyszerű csapatuk lehet - a legfontosabb az, hogy folyamatosan javuljanak. A hátvéd hozzátette, hogy a Los Angeles Lakers elleni találkozókra nem készül külön, mert a szezon minden mérkőzése be van karikázva számára, ugyanolyan fontos az összes.

A végére pedig a Phoenix Suns maradt - Chad Leistikow (Des Moines Register) forrásai szerint az arizonai együttes részlegesen garantált szerződést kötött Peter Jokkal - ő az Iowa egyetemen végzett, nem kelt el a drafton, a nyári ligában pedig a New Orleans Pelicans együttesében 9 pontot átlagolt 42.9%-os triplamutatóval.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus