Hírmorzsák 2017-09-03 (10:15)

Durant szerint Waitersnek tavaly nyáron sokkal több pénzt kellett volna kapnia, de Waiters hibája volt, hogy ez nem így történt - a legjobb lábmunkája DeRozannek van a ligában, azon pedig meglepődött, hogy a Pacers így lepasszolta Paul George-ot. Markkanen megsérült az Eb-n, de elvileg már ma is játszik. A Cavst több csapat is megkereste a Nets első körös pickje miatt. Új segédedző a Hornetsnél és Denverben, Chuck Hayes visszatért Houstonba. JaVale McGee megtanult triplát dobni (videó).

Mint arról az elmúlt napokban már olvashattatok, a Golden State Warriors sztárja, Kevin Durant Bill Simmons podcastjének vendége volt - ez egyébként egyetlen adás volt, abból szemezgettünk, és abból fogunk most is, Durant szurkolói kérdésekre válaszolt több órán keresztül, lényegében minden témát érintettek. KD szerint volt csapattársának, Dion Waitersnek tavaly nyáron sokkal jobb szerződést kellett volna kapnia, de az ő hibája volt, hogy ez nem így történt, és ezt Waiters is tudja. Jobbnak kellett volna lennie, és előbb kellett volna úgy játszania, ahogyan az előző szezonban a Miami Heatnél tette, túl sokáig várt.

Durant arról is beszélt, hogy szerinte DeMar DeRozannek van a legjobb lábmunkája az egész ligában - ő is próbálja tanulmányozni a Toronto Raptors dobóhátvédjét. Durant szerint DeRozan sokkal atletikusabb nála, úgyhogy máshogy mozog a teste, mint az övé, de egészen hihetetlen a sebessége - úgy érzi saját magával kapcsolatban, hogy ezen a téren még bőven javulhat. KD a Paul George-féle cseréről annyit mondott, hogy meglepődött, hogy az Indiana Pacers így lepasszolta sztárját - azt nem gondolta, hogy az Oklahoma City Thunder bármit is adni fog George-ért, de pont ezért bátor húzásnak tartja. Durant szerint sokan nem tisztelik George-ot, de ő igen, mert játszott már rengeteget ellene.

A Chicago Bulls 1/7-ese, Lauri Markkanen eddig pazar teljesítményt nyújt az Európa-bajnokságon, a tegnap esti, szlovének elleni összecsapáson azonban az utolsó pillanatban megsérült a lába, úgy kellett a találkozót követően letámogatni a pályáról. A Bulls egyik alkalmazottja megnyugtatta a magasemberért aggódókat - Vincent Goodwillnek (CSN Chicago) azt mondta ez az úriember, hogy nincs semmi komolyabb baja Markkanennek, és a hírek szerint már ma is játszani fog.

A Cleveland.com értesülései szerint több együttes is megkereste már a Cleveland Cavalierst az idei Nets első körös draftjog miatt, ami a Boston Celticsszel kötött cserében került hozzájuk. Azt egyelőre nem tudni, mit szeretne ezzel kezdeni a Cavs, akár el is cserélhetik egy nagyobb tranzakcióban, de amennyiben igaz az, hogy arra készülnek, hogy jövő nyáron LeBron James távozik tőlük, akkor könnyen előfordulhat, hogy megtartják ezt a picket, és ők maguk választanak majd vel.

Több szakmai stábtagot is szerződtettek tegnap. A Charlotte Hornets a 2000-es évek közepén a Washington Wizardsot irányító Eddie Jordant szerezte meg segédedzőnek - ő a Denver Nuggetshez távozó Bob Weiss helyét veszi át, és az előző három évet a Rutgers egyetemen dolgozta végig. A Denvernél van egy másik új segédedző is Weiss mellett - David Adelman az Orlando Magictől érkezik hozzájuk. A nemrég visszavonuló Chuck Hayes pedig a Houston Rocketsnél lesz játékosmegfigyelő - profikat, főleg NBA-seket kell scoutolnia, plusz a játékosok fejlesztéséből is kiveszi a részét, és ő épp a Denvertől érkezik majd, miután az előző idényt ott töltötte ugyanilyen szerepkörben. Hayes egyébként játékosként hét idényt húzott le a texasiaknál.

A végére pedig a tripladobó JaVale McGee maradt (0:19-től):

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus