Hírmorzsák 2017-09-18 (21:15)

Irving nem beszélt Jamesszel a cserekérelme előtt, de nem tudja, miért lett volna erre szükség. LeBron szerint nem a 2003-as minden idők legjobb draftja, de ott van a legjobbak között. Richard Jefferson szerint sokkal szorosabb volt a döntő, mint azt a 4-1-ből gondolják az emberek - szerinte nagyjából három dobásra voltak a hétmeccses sorozattól. Mason Plumlee-val hosszabbított a Denver. Brandon Rush Milwaukee-ban folytatja. Glen Davis a G-Ligán gondolkodik - vissza akar térni az NBA-be. Kanter olyan kövér volt a nyáron, hogy úgy érezte, melltartóra van szüksége. Új játékos a Hornetsnél.

A Boston Celtics új irányítója, Kyrie Irving az ESPN First Take című műsorának vendége volt, ahol fél óráig kerülte a konkrét választ arra, hogy volt-e tényleges konfliktusa LeBron Jamesszel, de azt például megjegyezte, hogy nem volt egy őszinte környezet, ami a Cleveland Cavaliersnél volt. Rákérdeztek nála, hogy beszélt-e Jamesszel a cserekérelme előtt, mire mondta, hogy nem, de miért kellett volna? Szerinte senki nem tartozik egy másik embernek beszámolóval, hogy mit is akar kezdeni az életével. Irving elmondta, hogy amikor elvesztették a döntőt, az volt az a pont, ahol elkezdődött az egész - rendezte a gondolatait, és eldöntötte, hogy mit akar. Megkérdezték tőle, hogy tud-e nyerni bajnoki címet LeBron nélkül, amire azt mondta, hogy majd az idő eldönti, majd amikor megkérdezték, hogy mit gondol erről személy szerint, akkor annyit mondott, hogy természetesen igen.

A megemlített LeBron James Mallory Chinnek (HypeBeast.com) azt mondta, hogy szerinte nem a 2003-as draft volt minden idők legjobbja, de ott van a legjobbak között. James megemlítette az 1996-os (Kobe Bryant, Allen Iverson, Ray Allen, Steve Nash) és az 1984-es (Michael Jordan, Hakeem Olajuwon, Charles Barkley, John Stockton) játékosbörzéket, mint a legjobbakat, de hozzátette azt is, hogy nagy megtiszteltetés számukra, hogy őket is a liga történetének legjobb draftjai között emlegetik.

A Cleveland kiscsatára, Richard Jefferson a Bill Simmons Podcast vendége volt, ahol azt mondta, hogy sokkal közelebb voltak a Golden State Warriorshöz az előző döntőben, mint ahogyan az kinézett - ott volt például Kyle Korver, aki nem tudott betalálni a harmadik meccs végjátékában, pedig minden idők egyik legjobb shootere, és tiszta helyzete volt, de ilyen van. Jefferson szerint egy-két dobáson múlt, hogy nem 2-2 lett az állás az első négy mérkőzés után - hazai pályán, a hatodik összecsapáson nem kaptak volna ki, aztán a hetedik meccsen már bármi lehetett volna, ennyire közel voltak. Jefferson szerint nagyjából három dobás a különbség a 4-1 meg a 7 meccses párharc között.

Voltak szerződtetések. A Denver Nuggets 3 évre 41 millió dollárért hosszabbított RFA magasemberével, Mason Plumlee-val. A Milwaukee Bucks Brandon Rush-sal egyezett meg - erről a dobóhátvéd ügynöksége tájékoztatta a nagyérdeműt, de részleteket, szerződéshosszt és összeget nem tudni. A Charlotte Hornets pedig Terry Henderson mellett Luke Petraseknek is adott egy edzőtábormeghívót - ezzel náluk kész is van a 20 fős keret a preseason előtt.

Glen "Big Baby" Davis utoljára 2015-ben játszott az NBA-ben, de most Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) azt nyilatkozta, hogy szeretne a G-Ligában kosarazni, mert úgy érzi, így nagyobb az esélye, hogy újra az NBA-ben játszhasson. Big Baby szerint így mind a 30 csapatnak be tudja bizonyítani, hogy képes úgy kosarazni, hogy nem sérül meg, illetve meg tudja mutatni, hogy mire képes még mindig. A Delaware 87ers GM-je, Elton Brand azt nyilatkozta, hogy ő például leigazolná vagy ledraftolná Davist, ha adott lenne a lehetőség. Brand szerint ez a legjobb lehetőség arra, hogy megmutassa Big Baby, hogy még mindig az NBA-ben szeretne kosarazni.

A végére pedig az Oklahoma City Thunder erőcsatára, Enes Kanter maradt. Egyrészt Brett Dawson (The Oklahoman) információi szerint a Thunder talált megoldást arra, hogy december 7-én, Mexikóvárosban pályára tudjon lépni Kanter - mint ismert, Törökország májusban bevonta az útlevelét, és korábban csak arra kapott engedélyt, hogy Kanadába utazzon érvényes útlevél nélkül március 18-án, a Toronto Raptors elleni találkozóra. Másrészt Kanter Erik Horne-nak (The Oklahoman) azt nyilatkozta, hogy belenézett a tükörbe nyáron, és egyszerűen kövér volt, ráadásul nemcsak kinézetre volt az, de annak is érezte magát - már-már melltartóra volt szüksége a sok török ételtől. Gyorsan rá is jött, hogy ez így nem lesz jó, mert fontos szezonjuk lesz, formában kell lennie.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus