Hírmorzsák 2017-09-22 (12:45)

Melo végül a Blazershez kerül? Lillard nem fog eligazolni és összeállni másokkal a bajnoki címért. Irving szerint Tatum számára a határ a csillagos ég. Nagyban Isaiah Thomasnak köszönhető, hogy Hayward a Celticshez szerződött. A liga hozott egy "Pachulia-" és egy "Harden-szabályt". Kendrick Perkins a Cavs edzőtáborában. Aaron Brooks a Minnesotánál. Bronson Koeniget kitette a Bucks. Isaiah Hartenstein az Euroliga helyett a G-Ligában.

 

Jason McIntyre (FOX Sports Radio) értesülései szerint Carmelo Anthony emberei megpróbálnak még egy utolsó kétségbeesett kísérletet, hogy a New York Knicks a Houston Rocketshez cserélje a kiscsatárt. McIntyre úgy tudja, hogy ebbe nem fog belemenni a Knicks, és ezt követően Melo beleegyezik abba, hogy a Portland TrailBlazershez kerüljön.

A Portland sztárirányítója, Damian Lillard éppen tegnap nyilatkozta le a Complex Everyday Struggle nevű műsorában, hogy ő nem igazolt volna tavaly nyáron a 73 győzelmet elérő Golden State Warriorshöz Kevin Durant helyében - ő nem fog senkihez sem csatlakozni. Inkább nem nyer bajnoki címet, de nem fog összeállni másokkal - persze ha olyan nem történik, amire nincs befolyása. Azt is hozzátette, hogy ezt nem most gondolja így, hanem mindig is így érezte, de hozzátette, hogy semmi gondja nincs azzal, hogy mások ezt csinálják, és a gyűrűt hajhásszák. Ha valaki ezt akarja, akkor egyáltalán nem mérges rá, ő csak annyit mond, hogy ő nem fogja ezt tenni.

A Boston Celtics új irányítója, Kyrie Irving Jayson Tatumot dicsérte. A játékmester szerint Tatum olyan neki, mint a kisöccse, és borzasztóan tehetséges - nem is igazán látni, hogy hol van számára a plafon, és nagy tiszteletet fog kivívni újoncként is. Irving szerint a kiscsatár rengeteget dolgozik, és a Duke-on megtanulhatta, milyen egy jó csapatban, jó csapattársakkal játszani, milyen az, amikor fel kell áldozni néhány dolgot az együttes sikere érdekében. Ki kell hozniuk Tatumból egyénileg a legtöbbet, ugyanakkor a csapatból is - amint megvan, hogyan tudják ezt egyszerre megtenni, a határ a csillagos ég lesz fiatal társa számára

A nyáron szintén Bostonba kerülő Gordon Hayward saját weboldalán arról az Isaiah Thomasról írt, aki nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ő a Celticshez igazolt a nyáron - mint ismert, Thomast később a Cleveland Cavaliershez cserélték. Hayward szerint nem simán részt vett az irányító a meggyőzésében, nagyban neki volt köszönhető csapatváltása - sokat beszélt neki arról, milyen a város, mennyivel másabb Celtics-játékosnak lenni, milyen a keleti döntőben játszani, a Gardenben kosarazni a PO-ban, és mennyire élvezte, hogy Bostonban játszhatott. Hayward azt is leírta, hogy elég ideje van már a ligában ahhoz, hogy tudja, azonnal megváltozhatnak a dolgok, és bár lényegében nem lettek csapattársak, ő valamilyen szinten szurkolni fog Thomasnak - szerinte ez az egész ligában megvan, mert annak drukkol mindenki, hogy a másik egészséges maradjon, és ki tudja magából hozni a legtöbbet.

Voltak rostermozgások is. A Cavaliers meghívta az edzőtáborába Kendrick Perkinst - a center utoljára 2015/16-ban játszott a ligában, 2014/15-ben pedig volt már a Cavs játékosa. A Minnesota Timberwolves Aaron Brooksnak ad szerződést - ő az előző szezonban 65 mérkőzésen szerepelt az Indiana Pacersben, 5.0 pontot és 1.9 gólpasszt átlagolt, és korábban, a Chicago Bullsnál volt már Tom Thibodeau játékosa. A Milwaukee Bucks kitette keretéből a júliusban two-way szerződéssel leigazolt Bronson Koeniget. A Houston által a 43. helyen draftolt német magasember, Isaiah Hartenstein pedig a G-Ligába, a Rio Grande Valley Vipershez szerződik.

A végére a liga maradt, amely hozott egy "Pachulia-" és egy "Harden-szabályt". Az egyik alapján technikait vagy Flagrantet adhatnak annak a védőnek, aki sérülésveszélyesen ront ki egy dobójátékosra, és nem hagy neki elég helyet a leérkezésre - mint ismert, a Golden State Warriors centere egy ilyen kilépéssel ki is szedte Kawhi Leonardot az előző idény nyugati döntőjéből. A másik alapján pedig a játékvezetők jobban oda fognak figyelni arra, hogy a külső dobásoknál a támadójátékos a saját hengerében ugrik-e el vagy előrefelé - utóbbi esetben nem fognak faultot fújni a jövőben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus