Hírmorzsák 2017-09-25 (09:45)

Tony Parkernek zöld utat adtak az orvosok az edzőtáborra, novemberben visszatérhet. Wade-et kivásárolta a Bulls - a dobóhátvéd hálás a csapatnak, vele mindig csak jól bántak. A Chicago hosszabbított Mirotic-csal. Cserélt a Clippers és a Hawks. Quincy Pondexter majdnem meghalt egy bőrbetegségben. Kerr szerint jobb lesz idén a Warriors. Porzingis készen áll arra, hogy ő legyen a Knicks új vezére - Anthonyt nagyon tiszteli. Új játékos a Pelicansnél és a Netsnél.

A San Antonio Spurs francia irányítója, Tony Parker zöld utat kapott az orvosoktól, már az edzőtáborban is együtt tréningezhet társaival, miután májusban térdín-szakadást szenvedett. Parker Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) mesélte el, hogy pénteken volt egy MRI-je, annak az eredményével nagyon elégedettek voltak az orvosok, ezt követően engedélyezték neki a tréninget. Azt is hozzátette a játékmester, hogy ettől függetlenül lesz még vagy két hónap, mire újra formába lendül, illetve erőnlétileg összeszedi a lábait. Úgy gondolja, hogy nagyjából november közepén vagy végén térhet majd vissza, de összességében ez jó hír, mert eleinte azt mondták az orvosok, hogy január végén léphet újra pályára.

A Chicago Bulls két rostermozgásáról beszámoltunk már tegnap este és ma reggel - Dwyane Wade-et kivásárolta a csapat (részleteket, Wade iránt érdeklődő csapatokat ezen a linken olvashattok), Nikola Mirotic-csal pedig megállapodtak a hosszabbításról (részleteket ezen a linken találtok).

Wade azt nyilatkozta KC Johnsonnak (Chicago Tribune) hogy az volt az álma, hogy Chicagóban játszhasson, be is jutottak a rájátszásba, de a vezetőség úgy döntött, hogy más irányba indul el, ezt pedig tiszteletben tartja. Wade azt is elmondta, hogy Gar Forman és John Paxson, a Bulls vezetősége rengeteget beszélt vele, és bár sok mindent mondanak róluk, vele csak jól bántak - ők és a tulajdonosok, a Reinsdorf család is, nekik köszönheti, hogy valóra vált az álma. Mindig is Bulls-drukker volt egy kicsit a szíve mélyén, és az is marad. Azt is elárulta Wade, hogy sose mondták neki azt a csapatnál, hogy Jimmy Butler nem megy sehova, és ezt így is kellett csinálnia a menedzsmentnek, ő egyébként is próbálta mindig beleélni magát a vezetőség helyébe. Szerinte két választása volt a Chicagónak - vagy Fred Hoiberg mögé állnak, és olyan keretet raknak össze, amiből ki tudja hozni a legtöbbet, vagy Butler mögé állnak. Az előző idényből az volt számára a csalódás egy kicsit, hogy 2-0-ra vezettek a Boston Celtics ellen a két idegenbeli meccs után, mikor Rajon Rondo megsérült - Wade szerint ha ez nem történik meg, teljesen más dologról beszélgetnének.

Az is a Bullshoz tartozik, hogy a nyáron csere útján megszerzett Quincy Pondexter Chris Haynesnek (ESPN) elárulta, hogy volt egy súlyos bőrbetegsége, ami miatt egy hónapig kórházban is feküdt, mert halálos is lehetett volna. A kiscsatár elmondta, hogy azért nem hozták ezt nyilvánosságra, mert nem akarta, hogy bárki tudja és sajnálkozzon rajta, de olvasta a sok sületlenséget twitteren, hogy csak otthon fekszik és lopja a Pelicans pénzét, miközben az életéért küzdött. Két óránként vizsgálták folyamatosan, csövek lógtak ki belőle mindenhol, és 0-24-ben ellenőrizték. Pondexter elmondása szerint hihetetlen, hogy ilyen gyorsan felépült, az orvosok sem igazán értik - pár hónapja majdnem annyi volt neki, most pedig nemhogy él, de kosarazni fog.

Voltak még rostermozgások. Michael Scotto (Basketball Insiders) információi szerint a New Orleans Pelicans 1 éves, nem garantált szerződést, tehát edzőtábormeghívót adott Cliff Alexandernek. A Brooklyn Nets Akil Mitchell-lel írt alá - ő az előző idényben Ausztráliában és a G-Ligában kosarazott. A Los Angeles Clippers pedig az Atlanta Hawkshoz cserélte DeAndre Ligginst egy 1.67 millió dolláros TPE-ért - a Hawks azonnal kiteszi keretéből Ligginst.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr Mark Medinának (San Jose Mercury News) azt nyilatkozta, hogy az alapok megvannak a csapatnál, és szerinte ebben az idényben még jobbak lesznek, mert mélyebb a keretük. Kevin Durant azt mondta erre, hogy nem úgy állnak hozzá, hogy jobban szeretnének teljesíteni, mint tavaly - egyszerűen az első naptól keményen akarnak dolgozni, aztán majd kiderül, mire lesz ez elég.

A végére pedig a New York Knicks sztárja, Kristaps Porzingis maradt, aki Frank Isolának (New York Daily News) azt mondta, hogy készen áll arra, hogy ő legyen a gárda új arca, vezetője, és készült már erre - szeretné, ha a most következő idény egy új kezdet lenne, és nem kerülne szóba többet például az, hogy a szezonvégi interjút kihagyta. Fontos volt számára, hogy egyszerűen eltávolodjon mindentől - a játékán fejlesztette, fejben pedig pihenni próbált. Nagyon keményen dolgozott azért, hogy most ilyen helyzetben lehessen, és semmit nem akar magával cipelni az előző idényből. Carmelo Anthonyról annyit mondott, hogy egy mentor volt számára, olyan, mintha a bátyja lett volna, és meg is írta neki, hogy nagyon örült, hogy tőle tanulhatott, ez nagyon fontos volt számára. Nagyon tiszteli Melót, és megmondta neki, hogy ha nem viszi magával a Rolls Royce-át, akkor gondoskodni fog az autóról.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus