Hírmorzsák 2017-10-28 (10:00)

Jahlil Okafort el akarja cserélni a Sixers. Kevin Garnett leginkább DeMarcus Cousinst mentorálná - őt tartja a legjobban támadó magasembernek a ligában. Draymond Green-Bradley Beal balhé: Green nem tudja, mit kellett volna tennie, Beal elnézést kért csapattársaitól. Kelly Oubre Jr. megütötte Klay Thompsont (videó). A Rockets két újabb rekordot állított fel játékstílusával. A Boston kapott egy 8.4 milliós DPE-t. Jerry Westnek nagy szerepe volt abban, hogy Blake Griffin a Clippersnél maradt. A Bulls öt játékosa csapatopcióját hívta le 2018/19-re.

A Los Angeles Clippers sztárja, Blake Griffin Shams Charaniának (The Vertical, Yahoo Sports) elmondta, hogy Jerry West nagy szerepet játszott abban, hogy az együttesnél maradt - úgy érezte, hogy neki és a csapatnak is van még egy befejezetlen ügye, és a körülményektől függetlenül egyikőjük sem tudta elérni azt a célt, amit kitűztek maguk elé, ezért nem hagyhatja el a klubot. Griffin szerint nagy kihívás előtt állnak, de bizakodva várja ezt - azzal, hogy Chris Paul távozott, megváltozott a csapat felépítése, és az ő vállain van a felelősség az egész szezon során. Most meg kell mutatnia, mire képes - meg tudta ezt tenni, amikor Paul sérült volt, de most bizonyítania kell, hogy tudja tartani azt a szintet egész évben. Nemcsak Paul, hanem JJ Redick és Jamal Crawford is távoztak az előző évek magjából, úgyhogy a filozófiájuk is megváltozott, de fel kell nőniük a feladathoz, és el kell fogadniuk a jelenlegi helyzetet.

Chris Haynes (ESPN) jelentette tegnap este, hogy a Philadelphia Sixers együttműködik Jahlil Okafor képviselőivel, hogy új csapatot találjanak a center számára - Okafornak nincs helye az aktív rotációban Joel Embiid és Amir Johnson mögött, és Richaun Holmes még csak most tér vissza. A Philly még nem döntött, hogy lehívják-e Okafor 2018/19-re szóló 6.3 millió dolláros csapatopcióját - október 31-ig van lehetőségük erre, és ha nem cserélik a játékost, akkor valószínűleg lehívják.

A Chicago Bulls lehívta Denzel Valentine, Cameron Payne, Bobby Portis, Kris Dunn és Jerian Grant 2018/19-re szóló csapatopcióit. Itt az érdekes név Payne, akiről állítólag két edzés után megmondták, hogy nem NBA szint, de a hírek szerint úgy gondolkodnak a Chicagónál, hogy ha egészséges az irányító, akkor a jelenlegi Bullsban van esélye fejlődni.

A Boston Celtics megkapta a 8.4 millió dolláros DPE-t (Disabled Player Exception) Gordon Hayward egész idényre szóló kiesése miatt - ezt mácius 10-ig felhasználhatják igazolásra vagy egy olyan cserére, amelyben egy maximum ekkora bérű, lejáró szerződésű embert vesznek át.

Azt láthattátok már a mai Visszajátszásban, hogy volt egy nagyobb balhé Draymond Green és Bradley Beal között - Greent második technikai miatt szórták ki, míg Bealt azonnal kiállították. A Golden State Warriors erőcsatára még a meccs közben nyilatkozott az ESPN-nek, hogy nem tudja, mit kellene tennie, ha kétszer megütik - gyerekkorában tanítják az embernek, hogy ezt ne hagyja. Kérdezték tőle, hogy volt-e valami előzménye ennek korábbról Beallel, amire annyit mondott, hogy neki az egész NBA-vel van már múltja, és úgy érzi, emiatt kellett idő előtt elhagynia a pályát. Beal annyit mondott, hogy dulakodás volt, de részletekbe nem megy bele, majd ma megteszi ezt a ligával - összeakadtak, aztán a dolgok kicsúsztak a kezeik közül, mindkettejüket kiállították. Megmondta a csapattársainak, hogy nem hagyhatja őket cserben még egyszer, hogy egy ilyen kemény csapat ellen nélküle kelljen felvenniük a küzdelmet.

Ehhez a balhéhoz kapcsolható, hogy ezen a videón nagyon úgy tűnik, hogy Kelly Oubre Jr. megütötte Klay Thompsont - kapott is egy technikait egyébként a balhéban való részvétele miatt. A Golden State dobóhátvédje azt mondta a mérkőzés után, hogy a washingtoni kiscsatár elnézést is kért tőle.

A Houston Rockets játékstílusa senki előtt nem titok, de ma újabb magasságokba értek - 32 hármast vállaltak el az első félidőben, ami rekord a ligában egy félidő alatt, és az egész mérkőzésen mindössze 28-szor próbálkoztak a triplavonalon belülről, ez történelmien alacsony szám.

Kevin Garnettet arról kérdezték, hogy kit szeretne mentorálni az NBA-ben, ha egyáltalán bárkit akarna, amire azt válaszolta, hogy a New Orleans Pelicans centerét, DeMarcus Cousinst - neki megpróbálná átadni a tudása egy részét. Garnett szerint Cousins a legjobb támadójátékos a magasemberek között jelenleg a ligában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus