Hírmorzsák 2017-11-03 (12:30)

Kawhi Leonard három héten belül visszatérhet. Eltört Larry Nance Jr. bal keze. Aminu 2-3 hetet kihagy (boka). Luke Walton szerint Lonzo Ball ma hajnalban túl passzív volt. Isaiah Thomas kiakadt azon, ahogyan a Sixers Jahlil Okaforral bánik. Wade szerint 2014-ben a Pacersnek le kellett volna győzni a Heatet - olyan volt a hangulat Miamiben abban az idényben, mint egy rossz házasságban. Porzingis bátyja helyrerakta a Knickst, Carmelóéknak is odaszólt - nem a pénz lesz a döntő a lett sztár új szerződésénél. A Philly 4 éve először áll 50%-on. Eladó a Suns? A tulajdonos tagad. Zach Lavine 4 éves szerződést kötött az Adidas-szal. A lotteryt is Chicagóban tartják közvetlenül a draftot megelőző felmérő előtt.

Kezdjük a sérülésekkel, felépülésekkel. Utóbbi témakörbe tartozik, hogy a San Antonio Spurs sztárja, Kawhi Leonard három héten belül visszatérhet, ha minden jól megy, ezt maga Gregg Popovich nyilatkozta le az ESPN-nek ma hajnalban - mint ismert, combsérülése miatt a teljes előszezont kihagyta Leonard az eddigi 8 alapszakasz mérkőzés mellett. A Portland TrailBlazersnél Al-Farouq Aminu 2-3 hétig nem lesz bevethető, mert kificamodott a jobb bokája. A Los Angeles Lakersnél pedig ma hajnalban eltört Larry Nance Jr. bal kezében az egyik kézközépcsont, mikor beütött egy személyi hibát Caleb Swaniganen a Portland elleni mérkőzés harmadik negyedében - ma vizsgálják meg a csapatorvosok, utána lehet tudni, mennyit kell kihagynia.

A Lakershez kapcsolódik az is, hogy a Blazers elleni 113-110-as vereség alatt Lonzo Ball pont nélkül maradt 28 perc alatt - volt 3 pattanója és 4 gólpassza azért, de összesen két mezőnykísérlettel próbálkozott. A találkozót követően az aranysárga-lilák vezetőedzője, Luke Walton azt nyilatkozta, hogy szerinte egy kicsit túl passzív volt Ball a mai találkozón. A tréner szerint az a legnagyobb kihívás a fiatal játékosok előtt, hogy ekkora mérkőzésszám mellett folyamatosan kiegyensúlyozottan teljesítsenek. Ball nagyon önzetlen, de szeretnék, ha agresszívebben támadná a védelmeket - most egyszerűen túlságosan visszafogott volt

A Philadelphia Sixershez két hír tartozik. Egyrészt tegnap hajnali győzelmükkel 2013. november 15-e óta először állnak 50%-on - 4-4-es mérlegük van jelenleg. Akkor 5-5-tel kezdtek, de abban a szezonban 19 győzelemmel végeztek csak, az volt a négy pocsék idényük közül az első. Másrészt a Cleveland Cavaliers irányítója, Isaiah Thomas twitteren kiakadt azon, hogy a Sixers hogyan bánik Jahlil Okaforral - mint ismert, el akarják cserélni az egykori 1/3-ast, nem hívták le a 2018/19-es csapatopcióját, de kivásárolni nem hajlandóak. Thomas szerint úgy csinál a Philly, mintha Okafor nem tudna játszani - el kellene engedniük, hogy máshol kibontakozhasson a center, és egészen elképesztő, hogy hogyan bánnak vele.

Ha már a Cavs: új dobóhátvédjük, Dwyane Wade Dave McMenaminnel (ESPN) beszélgetett több témáról is azzal kapcsolatban, mennyire nehéz folyamatosan ott lenni a fináléban. Wade elmondása szerint fogalma sincs, hogyan jutottak be zsinórban negyedjére is a döntőbe a Miami Heattel 2014-ben, mert olyan volt már a helyzet a csapaton belül, mint egy rossz házasságban. Nem új emberekkel voltak körülvéve, hanem olyanokkal, akikkel négy éve egy csapatban harcoltak - a vicceik már nem ültek úgy, mint korábban, amikor pedig beléptek az öltözőbe, nem egy nagy mosollyal fogadták őket. Valahogy bekerültek a fináléba, de Wade saját bevallása szerint az Indiana Pacersnek akkor le kellett volna győznie őket - mentálisan előnyben voltak a Pacersszel szemben, így továbbjutottak, de úgy érzi, nem kellett volna már ott lenniük normál esetben.

Nagyon nehéz dolguk volt, és ezért nem fordul elő túl sűrűn, hogy egymás után négyszer döntőzik egy csapat - valami motivációt kell keresnie most a Cavsnek is, hogy újra ugyanolyan éhesek legyenek a sikerre, mint az első évben voltak. Wade áttért a Clevelandre, ahol több olyan játékos is van, akik még sosem jártak a döntőben - ott van Isaiah Thomas vagy Derrick Rose. Abban reménykedik Wade, hogy ez motiválttá teszi a többieket is, hogy lássák a másikat sikereket elérni, feljutni a csúcsra. Szerinte ki fognak kerülni a mostani gödörből, és később csak egy múló rossz emlék lesz ez már, de most itt vannak benne, és rá kell jönniük, hogyan tudnak belőle kijutni. Nagyon fontos szerinte a kommunikáció, és hogy minden nap nyitottak legyenek az új dolgokra, az edzők vagy a másik játékos tanácsaira, gondolataira, így tudnak elindulni a jó irányba.

A New York Knicks sztárjának, Kristaps Porzingisnek a bátyja, Janis Porzingis képviseli az érdekeit, és egy elég őszinte interjút adott a litván Sportacentrs-nek a lett szupersztár testvére. Janis szerint egyáltalán nem egy hirtelen ötlet volt például az, hogy nem ment el Kristaps a szezonvégi interjúra - jól átgondolták, logikus lépésnek tűnt, és ennek köszönhetően kerültek most más helyzetbe, mint voltak tavaly. Janis szerint minimum érdekes, hogy mennyi kritikát kapott Kristaps még a klubon belülről is ezért a lépésért, miközben mindenki azt mondta, hogy nézze meg, Carmelo Anthony hogyan kezelte a nehezebb időket. Az ügynök szerint a vezérek, így Melo feladata lett volna, hogy változást hozzanak, de sem ő, sem az emberei nem tettek semmit ennek érdekében - testvére nem önös érdekek miatt hozta meg ezt a döntést, hanem a csapat érdekében, és nem lett volna rá szükség, ha Anthony korábban is tesz már az ügy érdekében.

Janis azt is elmondta, hogy nem a pénz motiválja őket, mert ha Kristaps nagyjából egy átlagos szinten teljesít önmagához képest, akkor anyagilag nem lesz gondja, ez biztos. Más értékeket tartanak fontosnak, és szerinte az a legfőbb kérdés, hogy ki mit szeretne elérni pályafutása során? Ezért nem sietnek aláírni testvére új szerződését, a realitásokkal pedig a Knicksnek is tisztában kell lennie. A csapatról elmondta az ügynök egyébként azt is, hogy mivel Kristaps a legjobb játékosuk, köré építkeznek, így nem is nagyon haragíthatják magukra, mert a szezon végén közölné, hogy neki ez így nem jó, ráadásul a New York-i közönség nagy része miatta megy ki a meccsekre, nem más miatt.

A Washington Post jött ki olyan hírekkel a napokban, hogy a Phoenix Suns tulajdonosa, Robert Sarver eladná a klubot, ezt azonban Sarver kategorikusan cáfolta Scott Bordow-nak (Arizona Republic) - szerinte abszolút semmi alapja nincs ennek a pletykának, egyáltalán nem akar megválni a Sunstól.

Nincs túl nagy befolyása a ligára, de Nick DePaula (ESPN) forrásai szerint az Adidas egy 4 éves, 35 millió dolláros szerződést írt alá a Chicago Bulls új dobóhátvédjével, Zach LaVine-nel.

A végére pedig a lottery maradt, amelyet ebben az idényben nem New Yorkban, hanem május 15-én, Chicagóban tartanak - 16-án, szintén Chicagóban kezdődik az 5 napos draft előtti felmérő.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus