Hírmorzsák 2017-11-08 (10:45)

Austin Rivers szerint tavaly nem tudták, hogy ki a vezér, Paul vagy Griffin, ebből pedig folyamatos feszültségek voltak. Griffin azt akarta, hogy idén ne essenek szét az első akadálynál. Kawhi Leonard rehabja lassabban halad a vártnál, Parker decemberben visszatérhet. Porzingis franchise-rekordot döntött, a Kings történelmet írt, LeBron pedig beérte játszott meccsek számában Jordant. Dwight Howardot 25.000 dollárra büntette a liga. A Suns megpróbálja elcserélni Monroe-t, mielőtt a kivásárlásról tárgyalnának vele. James Johnson szerint Whiteside felfogta, hogy a Heatnél mindenki megdolgozik a játékperceiért. Miroticnak nem tetszik, hogy Portis jóval előbb tért vissza, mint ő. Antetokounmpo aláírt a Nike-hoz.

A Los Angeles Clippers hátvédje, Austin Rivers Lee Jenkinsszel (Sports Illustrated) beszélgetett még az elmúlt évekről. Rivers szerint nagyon furcsa volt a Chris Paul és a Blake Griffin közötti kapcsolat - azt nem tudja, miért, de az volt. Senki nem tudta, hogy ki a vezér, és ha valaki mondani akart valamit, abból utána mindig vita lett. Szerinte sokszor féltek a játékosok bármit mondani Griffinnek, mert nem tudták, hogyan reagál rá. Most teljesen más ember, jóval befogadóbb lett, és Rivers szerint ez azért van, mert egyértelműbb a helye a csapatban - most már tudják, ki a vezér.

Griffin is nyilatkozott a témában. Elmondása szerint ligaelit csapatuk volt, és amikor ment nekik a játék, akkor egészen parádés dolgokat mutattak, amikor azonban ellenállásba ütköztek, szinte azonnal szétestek - azt szeretné elérni, hogy még ha gyengébb pillanataik is vannak, ez most ne történjen meg. Három éve Tim Duncantől érdeklődött, hogyan kezelje Pault, a San Antonio Spurs ikonja pedig azt mondta neki, hogy nem az a vezér az öltözőn belül, aki a leghangosabban kiabál vagy a legtöbbet beszél, hanem az, akinek a véleményére végül mindenki kíváncsi és akit követnek a többiek.

A ma hajnal statisztikáját a New York Knicks csillaga, Kristaps Porzingis szállította, aki a Charlotte Hornets elleni mérkőzésen szerzett 28 pontjával kereken 300 ponttal kezdett az idény első 10 meccsén, ez pedig franchise-rekord - a korábbi csúcsot Bernard King tartotta 1984/85-ből, ő 298 ponttal kezdett az első 10 találkozón. Porzingis szerint ez semmit nem számít, az lenne a legfontosabb és a legszebb számukra, ha bekerülnének a PO-ba. Ha tudják tartani a tempót a továbbiakban is, ő pedig teszi, amit kell, akkor nem marad el a jutalmuk.

A lett mellett a Sacramento Kingst kell kiemelni, ők is történelmet írtak - 29 pontot dobtak, mielőtt először betalált volna a gyűrűbe a kezdőcsapatból bárki, a korábbi rekordot még 2011-ből a Milwaukee Bucks tartotta 23-mal. Az is meg lehet említeni, hogy a Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James 1072. alapszakaszmeccsét játszotta - ez azért érdekes, mert most van egálban Michael Jordannel, a TheScore.com szigorúan a számok alapján össze is hasonlította az eddigi produkcióikat.

A Charlotte Hornets centerét, Dwight Howardot 25.000 dollárra büntette a liga, miután még a hétfő hajnali, Minnesota Timberwolves elleni találkozón obszcén dolgot mutatott az egyik szurkoló felé.

Arról tegnap este írtunk, hogy a Miami Heatnél Hassan Whiteside hozzáállása nem tetszett Erik Spoelstra vezetőedzőnek a Golden State Warriors ellen, ezért nem igazán játszatta, és hogy James Johnson, Goran Dragic és Udonis Haslem is elbeszélgettek a centerrel. Johnson Manny Navarrónak (Miami Herald) elmondta, hogy a Heatnél mindenki kiérdemli a perceit, annyit játszik, amennyiért megdolgozott. Elbeszélgettek Whiteside-dal, ahogy egy csapatnak, illetve a kapitányoknak kell, és szerinte csapattársa meg is értette a dolgot. Whiteside annyit mondott, hogy Spoelstra úgy gondolhatta, hogy jobb, ha nem küldi vissza a pályára. 16 percet játszatta, úgyhogy valószínűleg ennyit is akarta, de az előtte való meccsen például 31 percet töltött a parketten.

A tegnapi Eric Bledsoe-féle cseréhez tartozik, hogy Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a Phoenix Suns először szeretné felmérni a terepet, hogy ki mit adna csere útján Greg Monroe-ért, mielőtt a kivásárlásról kezdenének tárgyalni a centerrel. Monroe 17.8 millió dolláros lejáró szerződéssel rendelkezik, ez talán értékes lehet egy csapat számára.

Ha már Suns: a G-Ligába, a Northern Arizona Sunshoz küldték Derrick Jones Jr.-t.

KC Johnson (Chicago Tribune) információi szerint a Chicago Bulls magasemberének, Nikola Miroticnak nagyon nem tetszik, hogy Bobby Portis előbb térhetett vissza a pályára, mint ő. Mint ismert, Portis megütötte Miroticot, akinek agyrázkódása már nincs, de még hetekre van a visszatéréstől, hiszen több csontja is eltört, míg Portis letöltötte 8 meccses eltiltását, és ma hajnalban már pályára is lépett a Toronto Raptors ellen.

Ha már visszatérések, akkor térjünk ki a San Antonio Spursre, hiszen ők két fontos emberre is várnak, Gregg Popovich vezetőedző azonban tegnap azt nyilatkozta, hogy Kawhi Leonard rehabja lassabban halad, mint azt tervezték, nehezebben javul az állapota, nem úgy reagált a kezelésekre a teste, mint például Tony Parkeré - a francia irányító valamikor decemberben térhet vissza, Leonard esetében viszont abszolút nem tudni, hogy ez mikor fog bekövetkezni. Popovich elmondása szerint Parker már ott van, hogy lassan 5-5 ellen edzhet - még nem túl magabiztos a pályán, kell még ehhez pár hét, de egyértelműen jó irányba halad, ahogy Leonard is, csak utóbbi egy kicsit lassan.

A végére pedig a Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo maradt, aki aláírt a Nike-hoz - idén ő volt a legnagyobb hal a piacon, ha a szponzori szerződéseket nézzük. Nick De Paula és Darren Rovell (ESPN) információi szerint a Nike a következő 14-18 hónapban kiadja a görög első signature cipőjét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus