Hírmorzsák 2017-11-18 (10:00)

D'Angelo Russell bal térdét meg kell műteni. Rose további 2-3 hétig harcképtelen (boka). Anthony Davisnek agyrázkódása van. Wall térde felvizesedett. Durant főleg Paul Pierce-t küldte el melegebb éghajlatra a döntő harmadik meccsen dobott triplája után. Doc Rivers szerint LeBron ugyanolyan, mint 10 éve, csak okosabb. Jamal Crawford igazi sztárnak tartja Lonzo Ballt, nem változtatna a dobómozdulatán. Hivatalos Covington új szerződése. Westbrook szerint az ő dolga, hogy Paul George és Melo jól érezzék magukat a Thundernél. Cuban megveszi a Texas Legendset? Wade-ről dokumentumsorozat készül, Steph Curry online oktatóvideókat csinál. Silver nem lesz az NFL commish-a, a one-and-done szabály viszont teljesen megváltozhat.

Sajnos a sérültlistával kell kezdenünk. A Brooklyn Netsnél D'Angelo Russell bal térdét megműtötték, artroszkópos beavatkozáson esett át - egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia, a csapat közlése szerint a megfelelő időpontban közzéteszik a fejleményeket. A Cleveland Cavaliersnél Derrick Rose további 2-3 hétig lesz harcképtelen bal bokája miatt - októberben sérült meg, túl korán tért vissza, így most egy hétig járógipszet kap, és a következő hetekben intenzív kezelésen vesz részt. A Toronto Raptorsnál pedig kiment Delon Wright jobb válla - jövő héten a csapattal együtt New Yorkba utazik, ott konzultál egy specialistával.

Van két kisebb sérülés is, amikről egyelőre nem tudni, hogy nagyobbak lennének. Egyrészt a New Orleans Pelicans magasembere, Anthony Davis ma hajnalban idő előtt végzett a Denver Nuggets elleni mérkőzésen. Davis Nikola Jokic-csal fejelt össze a harmadik negyedben, és agyrázkódás miatt nem tért már vissza - ilyenkor a kötelező protokollon át kell esnie természetesen. A Washington Wizardsnál pedig John Wall pocsékul játszott a Miami Heat ellen, amiről annyit mondott a mérkőzés után, hogy felvizesedett a bal térde, borzasztóan rosszul érezte magát.

Nincsen rózsa tövis nélkül, de manapság Hírmorzsa sem Kevin Durant nélkül. A Golden State Warriors kiscsatáráról az elmúlt két napban olvashattatok "kicsit" bővebben is, de a Ric Bucherrel (Bleacher Report) folytatott beszélgetésében azt is elárulta KD, hogy a döntőben a LeBron James fölött dobott győztes triplája egy igazi "f*ck you" dobás volt mindenki felé, de leginkább Paul Pierce-nek. A Boston Celtics legendája még egy májusi The Jump műsorban hasonlította Durant Golden State-hez igazolását ahhoz, hogy egy kisgyerek összeáll az őt állandó fizikai bántalmazás alatt tartó "ellenségével" csak azért, hogy megússza a verést. Durant szerint hallotta, amikor Pierce azt mondta, hogy már nem akar többet dolgozni, ez pedig finoman szólva is "becsípődött" neki, mert rengeteg munkát végez. Tudja, mit szeretett volna Pierce, de ha valamire büszke, akkor az a munkamorálja.

Ha már közvetve szóba került LeBron James, akkor itt térjünk ki Doc Rivers dicséretére - a Los Angeles Clippers vezetőedzője azt nyilatkozta még a ma hajnali Cavs-Clippers előtt, hogy semmi különbséget nem lát a mostani és a 10 évvel ezelőtt LeBron között azt leszámítva, hogy most okosabb. Rivers szerint egészen elképesztő ez, mert a legtöbb játékos James korában már átlátja a dolgokat, viszont túl öregek ahhoz, hogy bármit is kezdjenek ezzel - felhozta, hogy Kevin McHale mondta egyszer, hogy ha olyan okos lenne, mint most, de 22 éves testben, akkor minden idők legjobb játékosa lenne. LeBron ezzel szemben rendelkezik már ezzel a tudással, de atletikus képességeit tekintve még mindig a liga 2-3 legjobb játékosa között van. Mindkét szegmens neki dolgozik - az eszével is meg tud verni és az erejével is, ezért ijesztő, mikor őt kell nézni a videóelemzéseknél.

A Minnesota Timberwolves cserehátvédjét, Jamal Crawfordot kérdezték arról a CBS Sports Flagrant Two Podcastjében, hogy megváltoztatná-e Lonzo Ball dobóstílusát, amire azt mondta Crawford, hogy nem, mert világ életében így dobott a Los Angeles Lakers idei 1/2-ese. Még ha nem is ment neki az utóbbi időben, ha majd 10-et bedob egymás után, akkor majd nem merül fel ez a téma. Crawford szerint Ball egyértelműen sztár - a megfelelő módon játszik, egyáltalán nem érdeklik a statisztikák, és imádja nézni a játékát. Crawford szerint Ball korán passzol, pedig tartogathatná a labdát, hogy meglegyen a gólpassza - ha vezetnék a hoki asszisztokat (a gólpasszt megelőző passzt is nézik jégkorongban, az is gólpassznak minősül), akkor lenne neki vagy 20 meccsenként, és nagyszerű csapattársnak tűnik számára.

A Philadelphia Sixers hivatalosan is bejelentette, hogy hosszabbítottak Robert Covingtonnal - a részletekről ezen a linken olvashattatok már két napja.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook azt nyilatkozta Royce Youngnak (ESPN), hogy az ő feladata, hogy működjön a csapatuk Paul George-dzsal és Carmelo Anthonyval együtt is. Westbrook dicsérte mindkét nyáron érkező sztárt, akikről azt mondta, hogy nagyszerű játékosok, arról pedig neki kell gondoskodnia, hogy jól érezzék magukat a szerepkörükben, és hogy a legnagyobb erősségeikre tudjanak építeni. Westbrook idén kevesebbet vállal dobásokat, mint tavaly, amiről azt mondta, hogy az az a szezon volt, ez meg egy teljesen új év, új csapat.

Marc Stein (New York Times) értesülései szerint Mark Cuban közel áll ahhoz, hogy a G-Ligás fiókcsapatuk, a Texas Legends többségi tulajdonosa legyen - a 2010-es megalapítás óta a Donnie Nelson és Ecan Wyly vezette tulajdonosi kör birtokolja a klubot. A Mavs lehet ezzel a 23. NBA franchise, amely egy G-Ligás csapat többségi tulajdonrészével rendelkezik.

Szakadjunk ki egy kicsit a ligából, miután Steph Curry összeáll a MasterClass-szal, és online videókurzusokat fog tartani arról, hogy mitől lett a világ egyik legjobb játékosa. Curry Chris Haynesnek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy ha 13 évesen van egy ilyen segítsége, akkor sokkal gyorsabban lett volna jóval jobb játékos, így viszont időbe telt neki, mire rájött, hogyan kell igazán hatékonyan edzeni. Szeretné, ha látnák az emberek, hogy mit tesz bele a játékba, hogyan tréningezik, mit csinál, és mentálisan hogyan áll ehhez az egészhez. Amikor felmerült, hogy a MasterClass-szal bemutathatja azt, ahogyan ő a kosárlabdát kezeli és ahogy játssza, akkor nem sokat gondolkodott. A cél az, hogy mindenki jobb legyen és jobban élvezze a kosárlabdázást - azt szeretné, ha az emberek kihívásokat állítanának maguk elé, és reméli, hogy másként tekintenek majd a sportágra.

Hasonló téma: a Cavs dobóhátvédje, Dwyane Wade a Facebookkal szerződött le, és egy ötrészes dokumentumsorozatot fognak készíteni a pályán kívüli életéről. Wade annyit mondott, hogy reményei szerint azzal, hogy megosztja másokkal ezeket az őszinte pillanatokat, inspirálni fogja őket, hogy kövessék az álmaikat, vállaljanak kockázatot, keressenek kihívásokat, jussanak túl az élet nehézségein, valamint értékeljék és élvezzék az életet, amiért olyan keményen megdolgoznak.

A végére pedig Adam Silver maradt, akitől a hírek szerint egy NFL tulajdonos bizalmasa megérdeklődte, hogy lenne-e az NFL commish-a, de Silver azonnal nemet mondott - mint ismert, ugyanezt a tisztséget tölti be az NBA-ben 2014 februárja óta az Amerikai Futball Ligában viszont Roger Goodell helyzete bizonytalan. Szintén Silverhez kapcsolódik, hogy a Játékosok Szakszervezetének vezetőjével, Michele Roberts-cel együtt találkoztak az NCAA Bizottságával, hogy tárgyaljanak az ún. one-and-done szabályról - ez az, ami alapján a játékosoknak egy évet az egyetemen vagy bárhol máshol el kell tölteni a középiskola után, mielőtt az NBA-be érkezhetnének. Az ESPN úgy tudja, hogy mivel Silver ezt szeretné eltörölni, jó esély van arra, hogy a középiskolások rögtön az NBA-be kerülhetnek a jövőben (erre volt már példa korábban), viszont az az ára, hogy aki egyetemre megy, annak legalább két évet ott kell töltenie.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus