Hírmorzsák 2017-11-28 (10:25)

Spoelstra nem tudja megszokni Wade-et más mezben, mint a Heaté - 20 év múlva is beszélni fog Wade-ről a fiataloknak, hogy mit jelent az egyéni érdekek feláldozása a csapatsikerek érdekében. Fizdale menesztésének részletei - szombaton még biztonságban volt a helye, Marc Gasollal való vitája liga szerte ismert volt, többen is kiálltak mellette. Bickerstaff a szezon végéig marad a Grizzlies vezetőedzője. Blake Griffinnek a bal térde, Ben Simmonsnak a jobb bokája sérült meg. Kawhi Leonard közel a visszatéréshez. Enes Kanternek a járás is fáj a hátproblémái miatt. Korver az ötödik játékos 2100 triplával. Drummond George McGinnis és Barkley nyomdokaiba lépett.

Tegnap este beszámoltunk már arról, hogy a Memphis Grizzlies menesztette vezetőedzőjét, David Fizdale-t - a részleteket megtaláljátok ezen a linken. A tegnap este megírt információk mellett az is napvilágot látott Ronald Tillery (Memphis Commercial Appeal) billentyűzetéből, hogy Robert Pera szombaton még azt mondta, hogy Fizdale helye biztonságban van, mert sok a sérültjük, és látni szeretné a tulajdonos, hogyan muzsikálnak, ha mindenki egészséges. Egy csapatközeli informátor szerint nem csak egy oka (Marc Gasol) volt annak, hogy menesztették a trénert. Van még idejük kilábalni a gödörből, és a sérülések sem segítik őket, ez sem kérdés, de több szegmensben is egyre rosszabb mutatókat hoztak, és úgy érezték, itt az ideje a váltásnak - mondjuk ennek a perás forrás pont ellentmond, valószínűleg nem két nap alatt gondolták meg magukat.

Matt Moore (CBS Sports) úgy tudja, hogy annak ellenére, hogy a Grizzlies egyre lejjebb került, elkerülhető lett volna Fizdale menesztése, ha nem lett volna helyrehozhatatlan a kapcsolata Gasollal - Moore információi szerint olyan rossz volt a viszony a két fél között, hogy sokszor beszélő viszonyban sem voltak egymással, és ez nyílt titok volt a ligán belül, mindenki tudott róla. Moore értesülései szerint az ideiglenesen kinevezett JB Bickerstaff maradt a vezetőedző a 2017/18-as idény teljes egészében, tehát szezon közben nem fognak új trénert kinevezni. Fizdale mellett egyébként több kosaras is nyíltan kiállt, volt játékosai közül LeBron James, Dwyane Wade, Hassan Whiteside és Vince Carter is egyet nem értését fejezte ki twitteren, de Isaiah Thomas, Damian Lillard és Jared Dudley is megtette ugyanezt - Fizdale-t liga szerte nagyon kedvelik.

Térjünk át a sérültekre. A Los Angeles Clippersnél Blake Griffin bal térdével van gond, a Los Angeles Lakers elleni negyedik negyedben le is kellett cserélni az erőcsatárt, és Doc Rivers annyit mondott, hogy nem nézett ki túl jól a dolog - természetesen nem tudni még, mekkora a probléma, ma további vizsgálatokat végeznek el Griffin térdén. A Philadelphia Sixers tavalyi 1/1-ese, Ben Simmons 36 percet játszott a Cleveland Cavaliers ellen, de megsérült a jobb bokája - esetében is ugyanaz a helyzet, a röntgen negatív lett, de ma jönnek a további vizsgálatok, utána tudni majd, hogy mennyire súlyos a helyzet. A San Antonio Spursnél most már Gregg Popovich is elmondta, hogy Kawhi Leonard egyre közelebb van az 5-az-5 elleni edzéshez, már ütközésekkel együtt edz, úgyhogy hamarosan elkezdheti a szezont.

Ehhez a témakörhöz kapcsolható, hogy a New York Knicks magasembere, Enes Kanter azt nyilatkozta még tegnap, hogy a járás is fáj neki a hátproblémái miatt. Kérdéses volt, hogy játszik-e a Portland TrailBlazers ellen (végül nem lépett pályára), amire annyit mondott, hogy nem ő dönt erről, hanem a csapat orvosai. A szezonok nagyjából 95%-ában fájdalommal együtt kell pályára lépnie, hozzászokott már, kibírja - ha azt mondják az orvosok, hogy hosszútávon nem okozhat magának nagyobb gondot, akkor vállalja a mérkőzést, ha viszont nem adják meg neki a zöld utat, akkor nem tud mit tenni.

Jöjjenek a napi statisztikák. A Cavs vajkezű swingmanje, Kyle Korver lett a liga történetének ötödik játékosa, aki elérte a 2100 bedobott hármast - Paul Pierce mindössze 43-mal, Jason Terry pedig 142-vel vannak előtte, ők még befogható távolságban vannak számára, a második helyen álló Reggie Miller 2560 bedobott trojkával már elég messze. A Detroit Pistons centere, Andre Drummond is illusztris társaságba került: 1963/64 óta ő a harmadik játékos, akinek egy meccsen sikerült legalább 26 pontot, 22 lepattanót, 6 gólpasszt és 4 szerzett labdát jegyeznie - Charles Barkley és George McGinnis volt az előző két ilyen delikvens.

A Miami Heat ma éjszaka a Cleveland Cavaliers ellen játszik, ebből az apropóból pedig a floridaiak trénere, Erik Spoelstra Ira Windermannel (South Florida Sun-Sentinel) beszélgetett arról, hogy soha nem fogja megszokni, hogy Dwyane Wade más mezben van, mint a Heaté - utálja is ezt az állapotot, de örül annak, hogy Wade és a családja boldog, hogy jó helyzetbe került, és úgy érzi a tréner, hogy abból a szerepkörből, amiben most játszik a dobóhátvéd, az egyik legnagyobb befolyása lehet a bajnokság végkimenetelére. Spoelstra azt is elmondta, hogy 20 év múlva is mesélni fog a fiataloknak Wade-ről és arról, mit jelent bármit megtenni a sikerért. Összeraktak egy Hall of Fame csapatot, ő pedig feláldozta az első számú pontszerző szerepkörét, a játékperceit, és segített másnak, hogy MVP legyen, idén meg a padról kezdi a meccseket. Spoelstra szerint ez borzasztóan jó példa a fiataloknak, hogy a győzelem a legfontosabb.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus