Hírmorzsák 2017-11-28 (21:30)

Blake Griffin MCL-húzódást szenvedett, 8 hétre kiesett. Harden LeBron és Melo nyomdokaiba lépett. Ben Simmons szerint a Sixers célja a bajnoki cím, amíg ezt a keretet együtt tudják tartani. Marc Gasol nem kérte Fizdale kirúgását - a csapat nem árulja és elutasítja az érte érdeklődőket. Stephen Jackson kiakadt, szerinte Parsonst kellett volna kirúgni a Grizzliestől. A Jazz GM-je szerint egyre több szabadügynök ismeri fel, hogy Gobert Top15-ös játékos. A Utah nem tárgyalt komolyan Favorsszel a hosszabbításról. Ben Gordont megint letartóztatták.

A Los Angeles Clippers erőcsatára, Blake Griffin bal MCL-húzódást szenvedett ma hajnalban - a csapat hivatalos tájékoztatása alapján 8 hetes kihagyásra kényszerül Griffin.

Egy napi statisztika: James Harden a harmadik játékos lett az elmúlt 10 évet figyelembe véve, aki a szezon első 20 meccsén mindig elért legalább 20 pontig - Carmelo Anthonynak sikerült ez 2009/10-ben, majd LeBron Jamesnek 2012/13-ban, utóbbi az első 33 találkozón végig hozta a 20 pontot.

A Utah Jazz GM-je, Dennis Lindsey Zach Lowe-nak (ESPN) elmondta, hogy nem akarnak tankolni Gordon Hayward lelépése ellenére sem - abban hisznek, hogy a meglévő játékosaik majd felnőnek a nagyobb feladatokhoz. A mottójuk nem változott: draftolnak és játékost fejlesztenek, szerintük ez a legjobb út a franchise számára. Lindsey azt is hozzátette, hogy az elmúlt két évben nagyon megváltozott a szabadügynökök Jazzhez való hozzáállása - egyre többen jönnek rá, hogy Rudy Gobert egy Top15-ös játékos. Szintén ide kapcsolódik, hogy komoly tárgyalást egyáltalán nem folytattak Derrick Favorsszel az idő előtti hosszabbításról - jövő nyáron bárhova eligazolhat az erőcsatár.

A Memphis Grizzlies edzésén megkérdezték Marc Gasolt David Fizdale menesztéséről, amire annyit mondott a spanyol center, hogy nem ő kérte, hogy küldjék el a trénert, és nem aggódik amiatt, hogy esetleg ráragad az, hogy ő csinálta ki Fizdale-t. Chris Mannix (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint a csapat nem árulja Gasolt, és azoknak a csapatoknak az érdeklődését is elutasították, akik vinnék a centert. Szintén a Grizzlieshez tartozik, hogy Ronald Tillery (Memphis Commercial Appeal) forrásai szerint Nick Van Exel foglalja el JB Bickerstaff helyét a csapat kispadján.

Közben Stephen Jackson instagramon mondta el véleményét, miután kirakott egy képet, amin az az írás állt, hogy "100 millió dollárt adtok egy játékosnak, akit nem is érdekel a játék vagy a győzelem, de csodát vártok el az edzőtől". Jackson azt is odaírta a kép alá, hogy egy edző nem akarhat jobban nyerni, mint a játékosai, nem lehet katonák nélkül csatába menni - ilyen körülmények között nem lehet győzni főleg úgy, hogy az irányítója sérült. Chandler Parsonsnak még egyszer odanyomott - szerinte őt kellett volna kirúgni.

A Philadelphia Sixers játékosa, Ben Simmons az NBA.com munkatársának elmondta, hogy a jövőjük fényesnek néz ki, és nagyon örül annak, hogy a szurkolók támogatják őket - nagyon szenvedélyesek, és azt akarják, hogy sikeresek legyenek, hogy bekerüljenek a PO-ba. Simmons szerint a céljuk az, hogy bajnoki címet nyerjenek, amíg ez a keret együtt tud maradni - ez nyilván időbe telik majd, de imádnak a Phillynél játszani, nagyon szeretik a szakmai stábot, a vezetőséget és mindenkit a klubnál. Az ausztrál kosaras szerint a Sixers drukkerei a legjobbak - minden lehetőséget kihasználnak, hogy kimutassák szeretetüket, akár a városban sétál, akár elmegy vacsorázni.

A végére pedig sajnos Ben Gordon maradt újfent, akit rövid időn belül másodjára tartóztattak le, ezúttal Los Angelesben, miután megvert egy férfit, és az ő többezer dollárjával együtt távozott egy lakásból.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus