Hírmorzsák 2017-12-27 (21:45)

Durant úgy érzi, képzettség szempontjából egy szinten van LeBron Jamesszel - szerinte azzal, hogy a Golden State-hez igazolt, a játék több szegmensében kiteljesedhetett. Reggie Jackson 6-8 hétre kiesett (boka). Capela két meccset kihagy (arccsonttörés). Blake Griffin pénteken tér vissza. Jaylen Brownnak a térdszalagjai sérülhettek. Rose még mindig imádja a kosárlabdázást, ezért folytatja - nem depressziós, nem kell érte aggódni. Kijöttek a Nike NBA City Edition mezei.

A Golden State Warriors sztárja, Kevin Durant Mark Medinával (San Jose Mercury News) beszélgetett. Durant azt fejtegette, hogy a döntőben láthatták sokan, ahogy azon a szinten játszik, ahol a sokak által minden idők legjobbjának tartott LeBron James - úgy érzi bizonyította, hogy ez így is van. Azt nem tudja, hogy ki hogyan értékeli egyesek pályafutását, elért eredményeit, mutatóit, de úgy érzi, hogy a képzettsége alapján ugyanazon a szinten van, ahol LeBron, és a finálé harmadik meccsén dobott győztes kosara után "köszöntötte" őt James. Más utat jártak be, más játékosok, más személyiségek, de rengeteget dolgozott, hogy elérjen idáig, és szerinte kölcsönös tisztelet van közöttük.

Durant azt is elmondta Shams Charaniának (The Vertical, Yahoo Sports), hogy azzal, hogy a Golden State-hez igazolt, kiteljesedhetett a játék több elemében is - tudta, hogy milyen lehetőségek vannak benne, de nem volt elég önbizalma használni ezeket. Amint bajnoki címet szereztek, megveregette kicsit a saját vállát, mert keményen dolgozott ezért, és örült, hogy learathatta a gyümölcsét ennek a munkának, most pedig a saját határait akarja feszegetni. Elmondása szerint védekezésben azért tudott fejlődni, mert nagyon szeret tanulni, és a játék minden elemében kiemelkedő teljesítményt akar letenni az asztalra. Eleinte nem volt könnyű dolga, mert senki nem vonta felelősségre a védekezéséért, hiszen scorer volt, de át kellett állítania magát arra, hogy minden egyes védekezésben a maximumot nyújtsa.

Folytassuk a sérülésekkel. A Detroit Pistons irányítója, Reggie Jackson súlyos bokasérülést szenvedett az Indiana Pacers elleni találkozó harmadik negyedében, 6-8 hetes kihagyásra kényszerül a játékmester. A Boston Celticsnél Jaylen Brownnak több baja is van - korábban Achilles-sérüléssel bajlódott, a karácsonyi meccsen pedig az MCL térdszalagja körül húzódhatott meg több szalagja is. A Houston Rocketsnél Clint Capela jobb szeme alatt tört el a csont, és a következő két mérkőzést kénytelen lesz kihagyni a center. A Los Angeles Clippersnél Blake Griffin pénteken, a Los Angeles Lakers ellen térhet vissza jelen állás szerint - egyébként le is küldték a G-Ligába, ami nála már tényleg azt jelenti, hogy közel a visszatérés.

A Cleveland Cavaliers irányítója, Derrick Rose Marc J. Spearsnek (The Vertical, Yahoo Sports) elmondta, hogy szeretné, ha a szurkolói türelmesek lennének - jól van, nem depressziós, csak időre van még szüksége, hogy teljesen meggyógyuljon. 3-4 éve nagyon bezárkózott a sérülései idején, de tanult a hibáiból, most már egyáltalán nem ilyen a hozzáállása. Azt is elmondta Rose, hogy még mindig nagyon szereti a kosárlabdázást, csak ezért folytatja karrierjét - leírhatatlan, hogy mennyi mindent áldozott fel ezért, és mennyit dolgozott ezért a sportágért. Elmondása szerint soha nem állt ahhoz közel, hogy befejezze pályafutását - még mindig szereti a játékot és tanulni is szeret, márpedig sehol nem lehet több tudásra szert tenni, mint a Golden State-nél vagy a Clevelandnél, a zsinórban hét döntőt játszó LeBron James mellett.

A végére pedig az új Nike mezek maradtak - erről írtunk már korrában, ezen a linken olvashattok róluk.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus