Hírmorzsák 2018-01-05 (21:15)

Elképzelhető, hogy Rose visszatér a Cavs mostani idegenbeli túráján - Wade-del fog osztozni a játékidőn. Lonzo Ball valószínűleg játszik ma este, a Hornets ellen. Mirotic továbbra is elfogadná, ha elcserélnék. LaVine másfél héten belül elkezdheti a szezont. A Sixers megvált egyik játékosától. Gerald Greennek egy csapat sem adott esélyt még Európából és a G-Ligából sem. A Rockets visszavonta a Clippers-meccs miatt tett óvását. Andrea Bargnani visszavonul(t)? Fizikálisan rendben van az olasz, de személyes okok miatt nem keres magának csapatot. Stephen Jackson szerint a marihuána segített neki lenyugodni a meccsek után.

Elképzelhető, hogy a Cleveland Cavaliers irányítója, Derrick Rose a csapat mostani idegenbeli túráján újra pályára léphet - ezt Tyronn Lue vezetőedző mondta el, és azt is hozzátette, hogy Rose Dwyane Wade-del fog osztozni a játéklehetőségen.

A Los Angeles Lakersnél Lonzo Ball játéka "probable", azaz inkább valószínű, hogy pályára lép éjszaka a Charlotte Hornets ellen, minthogy nem.

Joe Cowley (Chicago Sun-Times) jelentette, hogy Nikola Mirotic továbbra is elfogadná, ha elcserélnék, eltekintene no-trade vétójogától - január 15-e után van erre lehetősége a Bullsnak. Érdekesség, hogy nagyjából ekkortájt várható majd Zach LaVine bemutatkozása új csapatában - a Minnesota Timberwolvestól szerzett dobóhátvéd zsinórban hat edzésen részt vett, és a csapattal utazott Dallasba és Indianába.

A Philadelphia Sixers kitette keretéből Jacob Pullent, akinek two-way megállapodása volt az együttessel - a Sixersnél három, a Delaware 87ersnél pedig tizennégy mérkőzést játszott ebben az idényben Pullen.

A Houston Rockets nemrég igazolt swingmanje, Gerald Green az ESPN-nek adott nyilatkozatot, amelyben elmondta, hogy egyik csapat sem akarta - sem európai, sem kínai, sem G-Ligás együttes, egyedül a Rockets adott neki esélyt, amiért nagyon hálás, és szeretne élni a lehetőséggel. Nem először került kifejezetten nehéz helyzetbe, de ha novemberben, decemberben nincs még csapata az embernek, két dolgot tehet - vagy feladja, vagy küzd tovább. Ő az utóbbit választotta, és szerencséje adódott ez a sansz előtte, úgyhogy mindent ki akar ebből hozni.

Szintén a Rocketshez kapcsolódik, hogy visszavonták a tiltakozásukat a ligánál a december 22-ei, Los Angeles Clippers elleni vereségük miatt - mint arról volt szó akkoriban, azért próbált "óvni" a Houston, mert Jawun Evans a pályán maradhatott, miután egy teljesen egyértelműen általa elkövetett személyi hibát tévesen Lou Williamsnek jegyzőkönyveztek, így Evans nem pontozódott ki.

A 2006-os draft 1/1-ese, Andrea Bargnani Hong Kongból jelentkezett be egy instagram poszttal, és nagyon úgy tűnik, hogy befejezi vagy már be is fejezte pályafutását. Az olasz magasember azt írta, hogy sokan keresték meg facebookon, és mindenki ugyanazokat kérdezi tőle: hogy van és mikor tér vissza? Bargnani azt írta, hogy fizikálisan rendben van, de miután a legutóbbi két szerződését ő bontatta fel, nem keres most magának csapatot - ennek személyes okai vannak, de ezeket nem részletezte.

A végére pedig Stephen Jackson maradt, aki a TMZ Sportsnak elárulta, hogy szerinte is le kellene venni a marihuánát a liga tiltólistájáról - ő például az egészen pályafutása alatt szívott, mégis nagyszerű karriert futott be, és nem nagyon volt sérült sem. Jackson pontosított azért, hogy nem a meccs előtt használta a marihuánát, mert úgy senki nem tud az NBA-ben játszani, annyira jók az ellenfelek és akkora a konkurencia, de a mérkőzések után neki segített lenyugodni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus