Hírmorzsák 2018-01-07 (21:00)

Draymond Green szerint az NBA egyik, ha nem a legnagyobb gondja a játékosok és a játékvezetők pocsék viszonya - szerinte teljesen új bírókat kellene alkalmazni. Korver beérte Pierce-t a tripla-örökranglista negyedik helyén. Kawhi Leonardnak most a vállával vannak gondok. DeMarre Carroll jobb térde megsérült. A Bulls Nwabát, a Pistons Morelandet, a Knicks Jacket, a Nets pedig Dinwiddie-t tartja meg, a Pacers viszont elküldte Damien Wilkinst. A Sacramento menesztette a drafttal foglalkozó részleg vezetőjét. Több csapat is érdeklődik Willy Hernangomez iránt. John Wall 5 évre aláírt az adidashoz. Brad Miller marihuána termesztő gyárat nyitott.

A Golden State Warriors magasembere, Draymond Green Anthony Slaterrel (The Athletic) beszélgetett a játékvezetőkről, Green szerint ugyanis nagyon rossz a helyzet a bírók és a játékosok között - azt nem tudja, miért van ez, de ez az egész szituáció tönkreteszi a játékot Green szerint, és ez az (egyik) első számú probléma, amit meg kellene oldani. Green úgy gondolja, a játékvezetőknek túl nagy hatalmuk van, és személyeskedésbe megy át az egész. Megoldást is kínált a jelenlegi helyzetre: új bírókat kellene alkalmazni, egy teljesen új eresztést.

Egy napi statisztika még ma hajnalra: a Cleveland Cavaliers nehéztüzére, Kyle Korver beérte Paul Pierce-t a tripla-örökranglista negyedik helyén - 2143 hármassal állnak mindketten, előttük Jason Terry van 101-gyel több triplával.

Vannak sérülések. A San Antonio Spursnél Kawhi Leonard ma este nem a vádlisérülése, illetve az abból való visszaszokás miatt nem lép majd pályára a Portland TrailBlazers ellen, hanem a bal válla húzódott meg, amiatt nem erőltetik a játékát. A Brooklyn Netsnél DeMarre Carroll a Boston Celtics elleni mérkőzés végén maradt a földön, a jobb térdét fájlalta - egyelőre nem tudni, mennyire súlyos a dolog.

Még több nem garantált szerződésről jöttek ki infók, miután közeledünk a határidőhöz, ahonnan ezek a kontraktusok teljesen garantálttá válnak. A Chicago Bulls David Nwabát, a Brooklyn Nets Spencer Dinwiddie-t, a Detroit Pistons Eric Morelandet, a New York Knicks pedig Jarrett Jacket tartja meg, az Indiana Pacers viszont kitette keretéből Damien Wilkinst, aki ma hajnalban még 11 pontot szórt kezdőként a Bullsnak - a 37 éves játékos úgy kapott szerződést, hogy 2013-tól kezdve az előző off-szezonig nem játszott a ligában.

A Sacramento Kings megvált a drafttal kapcsolatos részleg egyik vezetőjétől, Mike Bratztől - őt még anno Pete D'Alessandro mellé segéd GM-nek szerződtették.

Marc Berman (New York Post) értesülései szerint Willy Hernangomez iránt több együttes is érdeklődik, de a Knicks nem akarja elcserélni a spanyol centert, hacsak nem kapnak érte kiugróan nagy tehetséget - egyelőre konkrét ajánlattal senki nem jelentkezett. Mint ismert, Hernangomez nem nagyon játszik idén Enes Kanter és Kyle O'Quinn miatt - O'Quinnt cserélné el leginkább a csapat, érte viszont mérsékelt az érdeklődés.

Nem fog túlságosan nagy befolyással lenni a ligára, de a Washington Wizards irányítója, John Wall 5 évre aláírt az adidashoz - 2015 szeptemberéig volt már a sportszergyártó cégnék, de utána szétváltak útjaik.

A végére pedig az egykori center, Brad Miller maradt, aki pénteken nyitott meg egy marihuána termesztő központot - Kaliforniában január 1-től engedélyezett a fű használata.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus