Hírmorzsák 2018-01-11 (21:30)

Lou Williams 27 éves "Clippers-átkot" tört meg ma hajnalban - elkezdett tárgyalni vele a csapat a hosszabbításról. Kijöttek az All-Star szavazás második részeredményei. Adam Silver próbálta megmagyarázni, miért nem közvetíti a TV az All-Star csapatok kiválasztását. LeBron visszavonulásában a gyerekeinek döntő szerepe lesz - mindent túlszárnyalt, amiről álmodott, innentől kezdve minden ajándék. Belinelliért és Ilyasováért egy-egy második körös picket akar a Hawks. A Raptors fiataljai iránt nagy az érdeklődés. Tony Allen további 2-4 hétig harcképtelen (szárkapocscsont-törés). Játékoscsere lehet a Jazznél. Maxiell aláírt a BIG3-hez.

A Los Angeles Clippers hátvédje, Lou Williams egészen pazarul játszik most már egész hosszú ideje - ma hajnali 50 pontja 1990 óta az első legalább félszázas meccs volt a franchise-nál, amivel lezárták a liga legrégebb óta fennálló aktív negatív sorozatát. Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint egyébként Williams és a Clippers elkezdtek tárgyalni a hosszabbításról - mindkét oldal próbálja felmérni a lehetőségeit, egyelőre nincsenek közel a megegyezéshez, Bobby Marks (ESPN) pedig megírta, hogy 4 évre maximum 42 millió dollárt ajánlhat a klub idő előtti megegyezésként Williamsnek, 9.3 millió dolláros kezdő fizetéssel.

Adam Johnson jelentette, hogy a Utah Jazz Georges Niang leigazolásán gondolkodik - az előző idényt az Indiana Pacersnél töltő kosaras most a G-Ligában, a Santa Cruz Warriorsnél játszik, és 18 pontot átlagol a Golden State fiókcsapatában. A Jazz two-way szerződést akar adni Niangnak, és a hírek szerint Naz Mitrou-Longot teszik ki, ha megegyeznek Nianggal.

Vannak cserepletykák is természetesen. Michael Scotto (Basketball Insiders) forrásai szerint egy második körös pickért vihető Marco Belinelli és Ersan Ilyasova is. A Toronto Raptors elnöke, Masai Ujiri azt nyilatkozta, hogy több megkeresésük is volt a fiatal játékosaik miatt - Delon Wright, OG Anunoby, Jakob Pöltl és Pascal Siakam is állandó rotációtagok idén, sőt, nagy szerepet vállalnak az eddigi sikeres szereplésben.

A New Orleans Pelicans védekezőspecialista dobóhátvédje, Tony Allen további 2-4 hétig nem lesz bevethető szárkapocscsont-törése miatt.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James Jeff Zillgittnek (USA Today) nyilatkozott a visszavonulásával kapcsolatban, amiről azt mondta, hogy még nem látja maga előtt ezt a pontot. Azt is hozzátette James, hogy a gyerekeinek döntő szerepe lesz abban, ha mégis az előtt fejezi be pályafutását, mint szeretné - van egy 13 éves fia, aki elég jó kosaras, de az idegenbeli túrájuk miatt 4 meccsét rögtön elmulasztotta, ez pedig nem kifejezetten van az ínyére. Van egy 10 éves fia és egy 3 éves lánya is - ők döntő faktort jelentenek majd abban, hogy mikor mondja azt, hogy vége. Jelenleg nem érzi 33-nak magát, nem érzi, hogy 18 évesen került a ligába, hogy zsinórban 7 döntőt játszott, vagy hogy a meccsek 79-80%-án pályán volt. Már most tovább játszott, mint eredetileg gondolta, ráadásul életének több mint felét a reflektorfényben töltötte - 18 évesen került a ligába, de már 15 évesen folyamatosan hype-olták. Már túlszárnyalt mindent, amiről álmodott, innentől minden ajándék.

Arról beszámoltunk nemrég, hogy kijöttek az All-Star szavazásról a második részeredmények - minden részletet megtaláltok ezen a linken!

A liga komisszárja, Adam Silver az NBA TV-nek arról nyilatkozott, hogy miért nem lesz közvetítve a TV-ben az All-Star csapatok kiválasztása - mint ismert, idén a két konferencia legtöbb szavazatot kapó kezdőjátékosa fog "draftolni" a gálára beválasztottak közül. Silver azt nyilatkozta, hogy "bla, bla, bla...". Bővebben elkezdte ecsetelni, hogy más egy meccsre választani csapatot vagy hosszútávra draftolni - úgy gondolta, hogy a játékosok lehetetlen helyzetbe kerülnek, és nem azért választanak valakit előbb, mert jobbnak gondolják a másiknál, hanem az is elképzelhető, hogy jó kapcsolatban vannak az adott kosarassal, vagy úgy gondolják, hogy jobban illik a meglévő keretbe. Ha közvetítenék a "draftot", akkor meg jönne a kommentcunami, hogy a szurkolók nem hiszik el, hogy ez vagy az ez vagy az előtt kelt el. A lényeg az volt, hogy változtassanak, és ezt megtették - nem a finomhangolást kellett most erre az évre megcsinálniuk, csak javítaniuk kellett a gála színvonalát.

A végére pedig Jason Maxiell maradt, aki bejelentette, hogy nyáron a BIG3-ben fog játszani, hivatalosan is aláírt a szervezethez.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus