Hírmorzsák 2018-01-26 (13:30)

Irving megfenyegette a Cavst a nyáron, hogy ha nem cserélik el, akkor megműtteti a térdét. Megvannak az All-Star csapatok - Durant és Westbrook, valamint Irving és James egy csapatban. Westbrook azt hitte, utoljára húzták, ebből lett a 46 pont ma hajnalban, Durant pedig utalt rá, hogy ő volt az első választott, és öniróniából is levizsgázott. Nem volt egyhangú az All-Star draft TV-közvetítésének támogatottsága, ezért ellenezte azt a Játékosok Szakszervezete. Marcus Smart egy hotelben vágta el a kezét, a Celtics vizsgálja az esetet. Durantet 15.000 dollárra büntette a liga. Joakim Noah személyes indokok miatt egy időre lelépett a Knickstől. Tim Duncan 7.5 millió dolláros kártérítést kapott. Hivatalosak az All-Star mezek.

Mint arról kora reggel beszámoltunk már, LeBron James és Steph Curry választottak, és kihirdették az All-Star csapatokat - részleteket ezen a linken olvashattok.

Ehhez kapcsolódik pár poénos dolog. Egyrészt Russell Westbrook azt hitte, hogy őt választották utoljára, felstuffolta magát, majd 46 pontot szórt a Washington Wizardsnak, mire szóltak neki az újságírók a meccs után, hogy abc-sorrendben volt kihirdetve a két együttes, nem a húzások alapján. - erre Westbrook még visszaszólt a vele folyamatosan diskuráló Carmelo Anthonynak, hogy "látod, megmondtam".

A másik az, hogy Kevin Durant öniróniáról tett tanúbizonyságot ezzel a képpel - ezt a meme-et egyébként a theScore csinálta, de Durant kirakta magához is. Ezt követően a Minnesota Timberwolves elleni győzelem után elmondta, hogy végre valahol első választott lett - ezt egyébként nem lehetne elvileg tudni, de mikor rákérdeztek, hogy nem mérges-e Curry-re, hogy nem őt választotta, akkor azt mondta, hogy nem az ő kezében volt a sorsa, innen lehet tudni, hogy James elsőként Durantet foglalta le.

Arról volt szó tegnap este, hogy a Játékosok Szakszervezete nem engedte, hogy a televízió közvetítse az All-Star gála "draftját". Az NBPA tegnap kiadott egy közleményt, amelyben azt írták, hogy nem volt teljes egyetértés azok között a játékosok között, akiket valószínűsíthetően érintett volna ez a dolog, ezért mondták azt, hogy nem támogatják, hogy a TV-ben lemenjen ez, az pedig a jövő zenéje, hogy a következő idényben mi lesz a helyzet ebben a kérdéskörben.

Érdekesség, hogy Westbrook és Durant is James csapatába kerültek, ahogy a nyáron a Cleveland Cavalierstől cserét kérő Kyrie Irving is újra ugyanolyan mezt ölt majd fel LeBronnal. Irvingről Joe Vardon (Cleveland.com) az este folyamán azt írta, hogy forrásai szerint megfenyegette a Cavst, hogy ha nem cserélik el, akkor megműtteti a térdét - állítólag ez győzte meg a klubot arról, hogy nem tudnak dűlőre jutni az irányítóval később sem, emiatt kerestek neki új csapatot. Irvingnek egyébként kés alá kell majd feküdnie, a 2015-ös döntőben eltört térdét kell majd újra kitakarítani, hogy a napi fájdalmai csökkenjenek - erre minden bizonnyal a nyár folyamán kerül majd sor.

Maradjunk még a Celticsnél: Marcus Smart azért nem játszott tegnap hajnalban, a Los Angeles Clippers ellen, mert egy szállodai szobában szétvágta a kezét egy üveggel. Brad Stevens vezetőedző azt nyilatkozta, hogy egyelőre nem tudja, mi történt, a csapat is vizsgálja a dolgot, hogy pontosan képben legyenek az esettel kapcsolatban, de úgy tűnik, hogy nem súlyos Smart kézsérülése még akkor sem, ha össze kellett varrni.

Még térjünk vissza Kevin Durantre: a liga 15.000 dollárra büntette a Golden State Warriors sztárját, amiért a New York Knicks elleni mérkőzés után kritizálta a játékvezetést.

Ian Begley (ESPN) jelentette, hogy Joakim Noah személyes indokokra hivatkozva elhagyta a Knickset, és előreláthatólag a következő mérkőzésen sem szerepel majd az együttesnél (már a Denver Nuggets ellen sem lépett pályára) - egyébként is csak hét találkozón vetették be ebben az idényben.

Arról korábban lehetett hallani, hogy Tim Duncan az egykori pénzügyi tanácsadója miatt 20 millió dollárt veszített el különböző rossz befektetésekkel. Tegnap egyezségre jutottak a felek, 7.5 millió dolláros kártérítést kap Duncan, amivel ugyan még nincs nullán (és annak a közelében sem), de legalább kapott valami "fájdalomdíjat".

A végére pedig az All-Star mezek maradtak, amiket hivatalosan is bemutattak:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus