Hírmorzsák 2018-02-21 (21:45)

Aaron Gordon iránt érdeklődik a Suns és a Mavs. A Toronto Arron Afflalót nézegeti. Mark Cubant 600.000 dollárra büntette a liga. Steve Kerr a 97/98-as Bullshoz hasonlította az idei Warriorst fáradtság szempontjából. Kobe szerint különleges játékos kell ahhoz, hogy valaki a Lakersnél akarjon kosarazni - nem kell senkit arról győzködni, hogy az aranysárga-lilákhoz szerződjön, mert ha kell, az szerinte már probléma. A Hornets azt szeretné, ha Kemba Walker tőlük vonulna vissza. LeBron elmondta, milyen sorrendben húzta ki az All-Star csapatának kezdőit. Steve Nash BL-szakértő lett. Karl Malone Anthony Davist viccelte meg (videó).

Sean Deveney (Sporting News) értesülései szerint a Phoenix Suns és a Dallas Mavericks érdeklődik az Orlando Magic csatára, Aaron Gordon iránt, aki a nyáron RFA, korlátozott szabadügynök lesz.

Van egy ennél közelebbi hír is: Josh Lewenberg (TSN) forrásai szerint a Toronto Raptors Arron Afflalót nézegeti - a dobóhátvédet kivásárolhatja jelenlegi csapata, az Orlando, és Afflalo dolgozott már együtt Masai Ujirivel a Denver Nuggetsnél.

A Dallas Mavericks tulajdonosát, Mark Cubant 600.000 dollárra büntette a liga a tankolással kapcsolatos megjegyzése miatt - mint ismert, Cuban Dr. J podcastjében bevallotta, hogy azt mondta a játékosoknak, hogy jobb, ha kikapnak.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr Anthony Slaternek (The Athletic) hasonlította össze az 1997/98-as Chicago Bullst és az idei Warriorst abból a szempontból, hogy milyen fáradt mindkét gárda a zsinórban lejátszott döntők miatt. Kerr azt mondta, hogy 1995/96-ban 72 meccset nyertek az alapszakaszban, 1996/97-ben pedig ott folytatták, ahol abbahagyták - 69 győzelmet szereztek, és abszolút nem érezték úgy néhány sérülés ellenére sem, hogy bármilyen probléma lenne. 1997/98-ban aztán eljött a holtpont, egyszerűen nem tudtak eléggé koncentrálni.

A tréner elmondása szerint egyetlen korábbi csapatánál sem érezte még akkora szükségét az All-Star szünetnek, mint a mostani Golden State-nél, rettenetesen kellett nekik az, hogy eltávolodhassanak egy kicsit a kosárlabdától. Kerr azt is elmondta, hogy ez az egész csapatra igaz, de természetesen a sztárokra leginkább - nem véletlenül keresik ők a legtöbb pénzt, hiszen nekik van a legnagyobb hatásuk a győzelmekre és a vereségekre. Kerr szerint ez látszott is az elmúlt hónap gyengébb teljesítményében - a vereségeik alkalmával folyamatosan elbukták az első negyedeket, amikor a legjobbjaik voltak fent a pályán, ez pedig kihatással volt az egész gárdára.

Szintén a Warriorshöz tartozik, hogy a Steph Curry, Klay Thompson, Draymond Green trió már 8470 percet töltött együtt a pályán 2012 óta - több percet voltak együtt a parketten, mint LeBron James, Dwyane Wade és Chris Bosh Big3-je a Miami Heatnél. Curry annyit mondott, hogy felállítottak egy elég magas mércét a ligában, és nagyszerű dolog, hogy ilyen sokáig képesek magas szinten játszani. Green annyit tett ehhez hozzá, hogy mind együtt fejlődtek - sem Curry, sem Thompson, sem ő nem volt abban a helyzetben, amikor a ligába kerültek, mint most. Az első évében a második körbe jutottak, aztán az elsőben estek ki, és ezt követően robbantottak - borzasztóan jó érzés számára, hogy mindhármukat a Warriors draftolta, és együtt bontakozhattak ki.

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant Jalen Rose-zal (ESPN) beszélt arról, hogy segít-e a klubnak meggyőzni a szabadügynököket, hogy igazoljanak a Lakersbe. Bryant azt mondta, hogy ennek a franchise-nak nincs erre szüksége - különleges játékosnak kell lenni ahhoz, hogy valaki az aranysárga-liláknál akarjon kosarazni, és felvállalja azt a nyomást, ami ezzel együtt jár. Magic Johnson, az ő és az általuk felépített dinasztia nyomdokaiba kell lépni, erre pedig nem mindenki képes - ha valakit arról kell győzködni, hogy ezt az örökséget vigye tovább, akkor az illető nem a megfelelő ember erre.

Bryant azt is elmondta, hogy a Lakersnél semmi más nem számít, csak a bajnoki címek - nem kell szeretni a másikat, de minden nap ott kell lenni az edzésen, keményen kell dolgozni, és a győzelem iránt kell elkötelezettnek lenni. Ha ez megvan, akkor rendben lesz az adott játékos, ha viszont valaki nem felel meg ennek a mércének, az Kobe szerint elmehet máshova játszani - ezzel sincs szerinte semmi probléma, mert egy bizonyos személyiség kell ahhoz, hogy valaki a Lakers kosarasa lehessen. A klub a tökéletességre, a győzelmekre törekszik - ők nem ünneplik a divízió- és a főcsoportgyőzelmeket, és nem vonultatják vissza akárkinek a mezét, csak a Hall of Famerekét. Aki a Lakersnél van, annak ehhez kell tartania magát, és cserébe ugyanezt a mércét várhatja el a többiektől is - ha valakinek ez nem megy, akkor nem maradhat a csapatnál.

A Charlotte Hornets alelnöke, Curtis Polk a Charlotte Observer munkatársának azt nyilatkozta, hogy aggódnak amiatt, hogy Kemba Walker valószínűleg szabadügynök lesz 2019 nyarán, de ilyenek a szabályok - ha idő előtt hosszabbítana, sokkal kevesebbért tehetné meg, mint FA-ként a piacról. Polk azt is hozzátette, hogy imádják Kembát, és azt szeretnék, ha az irányító a Hornetstől vonulna vissza - azért érdekes ez, mert a deadline előtt nyíltan árulta a klub Walkert, és bár megszabadulni nem akartak tőle, a megfelelő ajánlatért megváltak volna sztárjuktól.

Még az All-Star gálához kapcsolható, hogy LeBron James Ben Gollivernek (Sports Illustrated) elmondta, hogy Kevin Durant, Anthony Davis, Kyrie Irving és DeMarcus Cousins volt a húzási sorrendje a kezdőknél.

Andrew Marchand (The Post) információi szerint Steve Nash szakértő lesz a Turner Sportsnál, de nem kosárlabdában, hanem fociban - a Bajnokok Ligája meccsein szerepel majd Nash a stúdióbeszélgetések során.

A végére pedig a "Postás", Karl Malone maradt, aki megviccelte Anthony Davist:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus