Hírmorzsák 2018-02-25 (12:15)

Westbrook szerint Pachulia direkt sérülést akart neki okozni. Jimmy Butler 4-6 hétig nem játszhat (meniscus-szakadás). Draymond Green következő technikaija eltiltást ér. Gregg Popovich szerint nem várhatják a most bevethető játékosok, hogy majd valaki megmenti a szezonjukat. Brad Stevens megint elmondta, hogy Gordon Hayward nem játszik ebben az idényben. Steve Ballmer szerint a mai NBA-nek megfelelően építik a Clipperst, ezért cserélték el Blake Griffint. Durant 10 millió dollárral segíti a hátrányos helyzetűeket. Naz Mitrou-Long még 10 napra marad a Jazznél.

Ahogy arról reggel olvashattatok már, Jimmy Butler jobb térdében elszakadt a meniscus. Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy Butler úgy döntött, "javíttatja" a sérült testrészt, nem szedeti ki, így 4-6 hetes kihagyásra kényszerül.

Azt szintén láthattátok, hogy Zaza Pachuliának megint volt egy érdekes megmozdulása, ezúttal (megint) Russell Westbrook ellen. Az Oklahoma City Thunder sztárja a Golden State Warriors elleni mérkőzést követően nagyon ideges volt, mikor a riporterek rákérdeztek az esetre - összeveszett néhányukkal, és megmondta, hogy ne kérdezzenek tőle hülyeséget, mindenki látta, hogy mi történt, négyszer lehetett megnézni a visszajátszást. Mikor az egyik újságíró mondta, hogy ő nem látta, akkor erre is kiakadt, majd azt mondta, hogy szerinte teljesen egyértelműen szándékos volt Pachulia megmozdulása, senki nem ért a grúzhoz, ő ráesett a lábára, és megpróbált neki sérülést okozni.

Az is a Warriorshoz tartozik, hogy Draymond Green megkapta szezonbeli 15. technikaiját - ez azért érdekes, mert a következő után egymeccses eltiltás jön számára.

Ha már szóba került az előbb Pachulia, akkor folytassuk Kawhi Leonarddal, Gregg Popovich vezetőedző megint róla beszélt. A San Antonio Spurs mestere szerint jelenleg bevethető játékosai nem várhatnak a hős megjelenésére - eddig is így játszottak, de jön a szezon utolsó 23 meccse, a végjáték, és senki számára nem hajt semmilyen hasznot az, ha arra várnak, hogy majd valaki megmenti az idényüket. Saját magukért kell játszaniuk, és a saját feladataikat elvégezniük.

A Boston Celtics vezetőedzője, Brad Stevens megint elmondta az újságírók kérdésére, hogy Gordon Hayward nem tér vissza ebben a szezonban - felmerült, hogy lehetséges, hogy a rájátszásban esetleg láthatjuk majd a szezon első meccsén szörnyű sérülést szenvedő swingmant, de úgy tűnik, semmit nem akarnak elkapkodni vele kapcsolatban.

A Los Angeles Clippers tulajdonosa, Steve Ballmer az ESPN munkatársának elmondta, hogy Blake Griffin természetesen szupersztár, de ha megnézzük a sérüléseit, a csapaton belüli összhangot, illetve a statisztikák eloszlását, akkor szerinte lépni kellett. Amikor ő megvette a csapatot, akkor az volt a helyzet, hogy egy játékos hozta a gólpasszokat, egy a pontokat, egy pedig a lepattanókat - nyilván ez egy kisarkított kijelentés, de úgy gondolja, hogy a mai ligában sokkal jobban elosztják a felelősséget az igazán jó csapatok. Természetesen folytatniuk kell az építkezést, de úgy érzi, a mai NBA-nek megfelelően próbálják felhúzni az új Clipperst

JD Shaw (Def Pen Hoops) értesülései szerint a Utah Jazz azt tervezi, hogy egy második 10 napos szerződést is ad Naz Mitrou-Longnak - egy meccsen lépett pályára az első 10 nap során, egy percnél is kevesebb idő alatt 3 pontot szórt, a G-Ligában, a Salt Lake City Starsnál pedig 17.2 pontot, 6.2 pattanót és 4.7 gólpasszt átlagolt eddig ebben az idényben.

A végére pedig a Golden State sztárja, Kevin Durant maradt, aki 10 millió dollárt adományoz a College Track nevű programnak - ezzel segíti szülővárosában a hátrányos helyzetben lévőket, akik a középiskola után tovább akarnak tanulni, és a College Track segít őket felkészíteni az életre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus