Hírmorzsák 2018-02-26 (21:30)

Butler operációjának részletei - SVG kritizálta az NCAA-t - PER-rangsor - GM-ek a draftjogokról - lett üzenet Porzingisnek - Marion klubtulaj lett.

Az idei szezon nagy visszatérője Emeka Okafor, a Pelicans két tíznapos kontraktus után véglegesítette az erőcsatár-centert, így az egykori Év Újonca a szezon végéig a New Orleans alkalmazásában marad. Okafor a 2012-13-as évad után tért vissza, és körülbelül 374 ezer dollárt fog keresni. 

Újabb, fontos részletek derültek ki Jimmy Butler operációjáról. Alapvetően két megoldás van meniszkusz-sérülésnél: megpróbálják helyrehozni a sérült részeket, ami hosszabb kihagyást, de egyúttal hosszabb távú megoldást jelent, vagy kiveszik a sérült testrészt, ami után heteken belül visszatérhet a sérült játékos, viszont fennáll a veszélye annak, hogy pár éven belül a csontok közötti kötőanyag eltűnik, és a játékosnak olyan térdfájdalmai lesznek, hogy vissza kell vonulnia (például Brandon Roy). Butlernek viszont nem volt teljes szakadása, ezért artroszkópikus eljárással tették rendbe, így bár nem távolították el a porcot, mégis rövid időn belül visszatérhet. 

Stan Van Gundy szerint az NCAA egyike legrosszabb sportszervezeteknek, ha nem a legrosszabb közülük, mivel gyakorlatilag egyáltalán nem foglalkoznak a sportolókkal. A Detroit Pistons vezetőedzője kritizálta az NBA és az NCAA közös szabályát is, mely szerint csak egy évvel a középiskola befejezése után lehet draftolni vagy leigazolni játékosokat. Úgy véli, hogy a one-and-done szabálynak van egy erősen rasszista olvasata is, mivel lényegében csak színesbőrű sportolókat érint – furcsállja, hogy egyáltalán nincs ilyen szabály jégkorongban vagy baseballban, ami érdekes módon jellemzően fehérbőrű játékosoknak kedvez. 

Tim McMahon és Brian Windhorst (ESPN) közvélemény-kutatást tartott a GM-ek között, akik közül többen is azt mondták, hogy soha nem volt még akkora tankolási hajlandóság a csapatoknál, mint most. Jövőre megreformálják a lottery-t, az idei draftosztályban viszont 5-7 nagyon nagy tehetség van, nem véletlen, hogy nyolc csapat is rettentő rossz mérleggel áll. Az egyik név nélkül nyilatkozó GM szerint a csapatok „fordított analitikát” használnak, vagyis nem azt kutatják, hogy egy adott ellenfél ellen milyen felállás vezethet győzelemre, hanem azt, hogy melyikkel van a legnagyobb esélyük veszteni. A GM azt mondta, hogy ez olyan, mint a Mission: Impossible-ben, az edzők megkapják a fordított taktikai utasítást papíron, ami elolvasás után öt másodpercen belül megsemmisíti önmagát. Egy másik hasonlat Daryl Morey-tól, a Houston GM-jétől: a draftjogok nagyon felértékelődtek, pillanatnyilag olyanok, mint a börtönben a cigaretta – ez az uralkodó „pénznem”, mindent a jogokhoz viszonyítanak, csak ezeknek van valódi értékük. 

A Real GM elkészítette legfrissebb PER-rangsorát, továbbra is James Harden vezet (30.6), Giannis Antetokounmpo a második (28.4), Anthony Davis pedig feljött a harmadik helyre (28.3). A 4-5. helyen LeBron James és Steph Curry áll, a Top25-ös rangsor ide kattintva tekinthető meg. 

Jöjjenek a könnyedebb témák, elsőként Shawn Marion – az egykori kiváló swingman egy másik NBA-játékossal, a 2005-ben két mérkőzés erejéig a Heatnél megforduló Matt Walsh-sal közösen megvásárolta az ausztrál bajnokságban (NBL) szereplő New Zealand Breakers együttesét. 

Egy Pennsylvaniában székelő cég, a Power House Remodeling három nagy méretű hirdetőtáblán győzködi LeBron Jamest, hogy nyáron tegye át székhelyét Philadelphiába. A Cleveland frekventált pontjain felállított hirdetések apropója, hogy a Philadelphia 76ers csütörtök este tévés meccsen látogat Clevelandbe. 

A világ minden táján, így Európában is javában zajlanak a férfi világbajnoki selejtezők, a lett válogatott pedig egy különleges pólóval készült. Mint ismert, Kristaps Porzingis szezonja ACL-szakadás miatt befejeződött, a válogatott pedig egy olyan egyenpólóval üzent, amelyen egy unikornis látható. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus