Hírmorzsák 2018-03-03 (21:30)

Damian Lillard franchise-rekordot döntött, a valaha volt legjobb Blazers-játékos akar lenni. LeBron már magániskolákat néz Philadelphiában? Doc Rivers érdeklődhet a Knicks kispadja iránt. A New York kettesként tekint Ntilikinára, nem irányítóként. Garrett Temple kilép 8 millió dolláros szerződéséből? A Játékosok Szakszervezete visszavonta keresetét Willie Reed ügyében. A Brooklyn Nets szoros végjátékaiban van a legtöbb játékvezetői tévedés. Corey Brewer hivatalosan is a Thundernél.

Ma azon kívül, hogy Shaquille Harrison kapott egy második 10 napos szerződést a Phoenix Sunstól, Troy Williams pedig a New York Knickstől, illetve hogy Corey Brewer hivatalosan is aláírt az Oklahoma City Thunderhez, lényegében semmi nem történt, így a hét korábbi híreiből válogattunk.

A Portland TrailBlazersnél Damian Lillard 31.4 pontot átlagolt februárban, amivel a franchise történetének csúcstartója lett egy naptári hónapra vonatkoztatva olyan hónapokban, amikor legalább 10 mérkőzést játszott az oregoni együttes. Lillard a szerda hajnali, Sacramento Kings elleni meccs után azt nyilatkozta, hogy ő akar a klub történetének legjobb játékosa lenni - ez persze csak akkor fog bekövetkezni saját bevallása szerint is, ha sikeres szezonokig tudja vezetni a Blazerst, sok meccset nyernek, neki pedig komoly befolyása lesz a mérkőzésekre és az elért eredményekre. Azt is hozzátette az irányító, hogy mentálisan kitűnő állapotban van az együttes, évek óta most érzik magukat a legjobban ilyen szempontból

Természetesen LeBron James sem maradhatott ki a pletykákból - Alaa Abdelnaby, a Philadelphia Sixers kommentátora azt mondta a Philly Sports Talk legutóbbi részében, hogy forrásai szerint James az All-Star szünet alatt magániskolákat nézegetett a környéken. Mint ismert, a Sixers az egyik csapat, amelyről rengeteget cikkeznek azzal kapcsolatban, hogy nyáron az egyik legnagyobb esélyes lehet James leigazolására, de maga az érintett cáfolta ezt a hírt egy nappal később Jessica Cameratónak (NBC Sports). LeBron elmondása szerint nyaralni volt, aztán Los Angelesbe ment a gálára, egyáltalán nem látogatott meg Pennsylvaniában semmiféle iskolát.

Marc Berman (New York Post) értesülései szerint Doc Rivers érdeklődhet a New York Knicks vezetőedzői posztja iránt, amennyiben Jeff Hornaceket meneszti az együttes - annyi a feltételes mód ebben a pletykában, hogy nagyon nem kell elkezdeni kombinálni, csak Rivers egyik egykori segédje nyilatkozta azt Bermannek, hogy a tréner anno nagyon élvezte a New Yorkban töltött idejét (1992-1995), és biztosan érdeklődne egy potenciális "újraegyesülés" iránt.

Szintén a Knickshez kapcsolódik, hogy Stefan Bondy (New York Daily News) forrásai szerint a csapat inkább kettesként tekint Frank Ntilikinára, mint irányítóként, mert jelenleg nem elég jó a francia labdakezelése ahhoz, hogy egyesben játsszon, így pedig limitálja a saját lehetőségeit az irányítást tekintve - elég magas ahhoz, hogy a dobóhátvédek ellen tudjon védekezni. Ntilikina azt nyilatkozta, hogy bármit kér tőle az edzője, ő megteszi, ha ötöst kell játszania, azt fog - DeMar DeRozanról néz mostanában sok videót, az ő játékát próbálja elemezni.

Jason Jones (Sacramento Bee) információi szerint elképzelhető, hogy Garrett Temple ki fog lépni jövő évi, 8 millió dolláros játékosopciójából - egy jobb, potenciális PO-csapathoz is aláírhat így, igaz, várhatóan kevesebb éves fizetésért, de több évre.

A Játékosok Szakszervezete visszavonta a Willie Reed érdekében benyújtott keresetét - mint ismert, a center kapott egy 6 mérkőzéses eltiltást amiatt, mert letartóztatták családon belüli erőszakért. Az akkor a Detroit Pistonsnál lévő játékos azóta a Chicago Bullshoz került a deadline előtt, utóbbi gárda viszont kitette keretéből - ha újra aláír Reed egy NBA csapathoz, ott kell letölteni a 6-ból még hátralévő 5 meccses büntetést.

A végére pedig a játékvezetői tévedések maradtak - a fivethirtyeight.com szedte össze a rossz fújásokat és a tévesen be nem fújt ítéleteket a szoros végjátékokban (utolsó két perc, 3 ponton belüli különbség) az All-Star gáláig bezárólag, amiből az alábbi grafikon keletkezett:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus