Hírmorzsák 2018-03-04 (21:45)

Spoelstra nem akarja kivenni Wade-et a cserék közül, a Heat ikonja egyetért edzőjével. Tim Hardaway Jr. szerint ha nem sérül le a szezon közben, teljesen másképp alakult volna a Knicks idénye. Doc Rivers szerint Porzingis sérülése befolyásolhatja a Knicks nyári igazolásait és az ottani lehetőségeiket is. Jeff Greennek hátproblémái vannak - emiatt és a csapat átalakulása miatt is visszaesett teljesítménye. Kawhi Leonard és a Jordan Brand között megrekedtek a tárgyalások a hosszabbításról. Új játékos Memphisben. Nincs meglepetés: DeAndre Ayton (és két csapattársa is) bejelentkezik a draftra.

A Miami Heatnél több dobóhátvéd is sérült, Erik Spoelstra vezetőedző azonban azt mondta Barry Jacksonnak (Miami Herald), hogy nem akarja Dwyane Wade-t kivenni a cserék közül. A tréner azt szeretné, hogy Wade minél jobban összeszokottabb legyen a második ötös tagjaival, mert Spoelstra szerint az egy dinamikus felállás, amely képes mérkőzések teljes képét is megváltoztatni - azt akarja, hogy az ő játékuk minél összeszokottabb legyen. Wade egyetért mesterével - elmondása szerint még sokat kell együtt dolgozniuk, hogy minden úgy menjen, ahogyan szeretnék.

A New York Knicks dobóhátvédje, Tim Hardaway Jr. Stefan Bondynak (New York Daily News) azt nyilatkozta, hogy úgy érzi, ha nem sérült volna le a szezon közben, teljesen más helyzetben lenne az együttes is. THJ elmondása szerint elég jó volt az előszezonban, aztán négy meccsig szenvedett az idény elején, de utána elkezdett beindulni - a csapat nyert, ő is magabiztosnak érezte magát. Aztán jött a sérülés, ami hatalmas csapás volt a gárdának - nagyon csalódott volt emiatt.

Az is a Knickshez kapcsolódik, hogy a Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers úgy érzi, Kristaps Porzingis sérülése befolyással lehet a New York nyári igazolásaira is - mint ismert, elképzelhető, hogy a lett sztár csak decemberben tér vissza ACL-szakadását követően. Rivers azt mondta, hogy egy ACL-sérülés manapság már nem halálos ítélet, a legtöbben visszatérnek, egészségesek és jól is játszanak utána, Porzingist pedig nagyon dicsérte - egyrészt All-Star szezonja volt, másrészt pedig igazi FA-mágnes, aki minél jobban kosarazik, annál többen akarnak vele játszani. Rivers azonban úgy gondolja, hogy mivel nem tudni, mikor léphet újra pályára, így ez a sérülés nemcsak az idei szezonra van kihatással, hanem a nyár miatt a következőre is.

A Cleveland Cavaliersnél a deadline előtti cserék óta Jeff Green teljesítménye és játékideje is nagyon visszaesett. Tyronn Lue vezetőedző Joe Vardonnak (Cleveland Plain Dealer) azt mondta, hogy amikor Channing Frye meg a többiek voltak a csapatnál, addig nagyon sokszor volt Green kezében a labda, ő szabott fazont a támadójátéknak, most azonban teljesen más a keret felépítése. Sok olyan játékosuk van, akinek oda kell adni a játékszert, és aki meg tudja magának csinálni a helyzetet - ettől függetlenül persze meg kellene találniuk a megfelelő egyensúlyt, hogy Greennél is legyen eleget a labda, és ezt az egyensúlyt keresik.

Greennek egyébként a hátával is vannak gondok, ezért sem játszik mostanában, és még legalább egy találkozót ki fog hagyni - az MRI nem mutatott ki komoly problémát, de nem akarnak vele kockáztatni.

Michael C. Wright és Ramona Shelburne (mindketten ESPN) értesülései szerint megrekedtek a tárgyalások a Jordan Brand és Kawhi Leonard között - a két fél közelállt a megegyezéshez egy 4 éves, 20 millió dolláros szerződésről, amíg a San Antonio Spurs sztárjának képviselői ki nem találták, hogy Leonard ennél jóval többet ér. A megállapodás egyébként nem tartalmazott volna signature cipőt, amiből a kiscsatárnak egy sincs még, hiába volt már döntő MVP, illetve kétszer az év védője. Hozzá kell tenni, hogy a Jordan Brand meccselhet bármilyen ajánlatot, ha október 1-ig nem sikerül megegyeznie Leonarddal, és ő esetleg ezt követően mással írna alá egy szerződést.

A Memphis Grizzlies 10 napos szerződést adott Xavier Rathan-Mayesnek - a tavalyi drafton nem választották ki, de ebben az idényben a G-Ligában, a Westchester Knicksnél 16.6 pont, 6.4 pattanó és 7.1 gólpassz a mutatói. Az Atlanta Hawks egy második 10 napos szerződést is adott Antonius Clevelandnek - az első 10 nap alatt nem került pályára a játékos, de az Atlanta Journal Constitution értesülései szerint ha lejár a második 10 nap, akkor szeretnék leigazolni a szezon végéig is.

A végére pedig az Arizona sztárjai maradtak - az egyetem is érintett a legutóbbi NCAA botrányban, ezért sem meglepő, hogy legtöbbre taksált játékosai közül egyik sem marad még egy évre, DeAndre Ayton, Allonzo Trier és Rawle Alkins is jelentkeznek az idei draftra. Aytont a Top3-ba várja a legtöbb szakértő, Triert és Elkinst pedig a második kör közepére jósolja Jonathan Givony (ESPN) a legutóbbi mock draftjában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus