Hírmorzsák 2018-03-09 (12:00)

Anthony Davis bokájának nincs komolyabb baja, de ma esti játéka nem valószínű. Steph Curry ugyanilyen sérüléssel (legalább) két meccset kihagy - Draymond Green szerint van miért aggódni Curry esetében. Green szerint a Houstonnak jó szezonja van, de őt a Pelicans idénye nyűgözi le leginkább - úgy érzi, lehet esélye Anthony Davisnek az MVP-címre, de James Hardenről is beszélt. Jaylen Brownnak nincs baja a horror-esése után. Az L2M Report alapján az Orlandónak meg kellett volna kapnia a labdát a Lakers meccs végjátékában - Aaron Gordon szerint úgy érzik, elcsalták a mérkőzést. Jaylen Morris még 10 napra marad Atlantában.

Azt ma reggel láthattátok már, hogy a Boston Celtics swingmanje, Jaylen Brown hatalmasat esett egy zsákolás után a ma hajnali, Minnesota Timberwolves elleni összecsapáson, de végül saját lábán hagyta el a játékteret. A játékos a meccs után twitteren is jelezte, hogy rendben van - volt egy CT-je, miután elhagyta a csarnokot, és mielőtt csatlakozott volna társaihoz a repülőtéren. Brown azt is megírta twitteren, hogy azért a feje fáj.

Folytassuk a sérülésekkel. A New Orleans Pelicans magasembere, Anthony Davis állapota day-to-day, miután két mérkőzés alatt kétszer is kiment a bal bokája, ma este, a Washington Wizards ellen azonban valószínűleg nem lép pályára.

A Golden State Warriorsnél Steph Currynek hasonló gondjai vannak, neki a jobb bokája bicsaklott ki a ma hajnali, San Antonio Spurs elleni találkozó első negyedében - december 4-én volt egy súlyosabb sérülése, de január 10-én és egy hete is volt bokagondja, ez idén visszatérő probléma nála. A következő két mérkőzést ki is hagyja Curry, a Portland TrailBlazers és a Minnesota Timberwolves ellen nem lesz bevethető. Draymond Green annyit nyilatkozott ezzel kapcsolatban, hogy Curry bokasérüléseinél mindig van probléma, és már olyan sokszor fordult elő, hogy a reakcióiból meg lehet mondani, hogy milyen gyorsan tud majd túllenni a dolgon. Green azt mondta, hogy abból, amit ma látott csapattársán, van miért aggódni.

Green mással kapcsolatban is megszólalt, amikor Chris Haynesszel (ESPN) beszélgetett. A Golden State magasembere szerint a Houston Rocketsnek jó szezonja van, de őt leginkább a New Orleans Pelicans nyűgözte le azzal, amilyen mérkőzéseket megnyertek, amilyen számokat hoz Davis, és hogy DeMarcus Cousins nélkül sikeresek. Szerinte nagyjából egyetértett abban az egész világ Cousins sérülése után, hogy szenvedni fog a Pelicans, de Davis a hátára vette a társaságot.

Greentől rákérdeztek arra is, hogy szerinte lehet-e Davis MVP, amire azt válaszolta, hogy ha a New Orleans ilyen százalékban hozza a meccseit, mint most, ő pedig olyan statisztikákat gyárt, mint az utóbbi időben, akkor elképezlhetőnek tartja, ki tudja. Azt is hozzátette viszont, hogy James Harden már kétszer is második volt, méghozzá két történelmi teljesítmény mögött - mikor Currytől kapott ki, akkor Currynek voltak űrszámai, tavaly pedig Russell Westbrook 57 tripla-duplát jegyzett az alapszakasz során. Mindenki tudta, hogy Harden előbb utóbb MVP lesz, és bár most úgy ülhet otthon a Rockets sztárja, hogy "na, most meg Davis hoz történelmi számokat", a lehető legjobb helyzetbe hozta magát - nagyszerűen teljesít ő és a csapat is.

Nagy vihart kavart a Los Angeles Lakers és az Orlando Magic tegnap hajnali mérkőzése, amelyet 108-107-re nyertek az aranysárga-lilák, de az utolsó 0.6 másodpercet előbb lepörgette idő előtt az asztalszemélyzet, majd feldobást ítéltek - mint kiderült, tévesen. Az L2M report alapján ugyanis akkor kellett volna feldobást ítélni, ha egy Lakers-játékos hozzáért volna, mert akkor szabad labdának minősült volna, jelen esetben azonban a játékszer még mindig az Orlando birtokában volt, miután senki nem ért hozzá azelőtt, hogy elindították volna a 0.6 másodpercet, így a Magicnek kellett volna kapni a labdát az oldalvonalon.

Ehhez a témához kapcsolódik, hogy Aaron Gordon még az L2M report nyilvánosságra kerülése előtt nyilatkozta azt tegnap, hogy úgy érzik, elcsalták a meccset a játékvezetők, odaadták a Lakersnek, és nagyon rossz érzés így befejezni egy összecsapást, hogy esélyt sem adtak számukra a győzelemre.

A végére pedig az Atlanta Hawks marad, amely egy második 10 napos kontraktust is ad Jaylen Morrisnak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus