Hírmorzsák 2018-03-12 (11:30)

Isaiah Thomas nem akarta jobban megmutatni tudását a Cavs ellen, mint bármikor máskor - csak a győzelem érdekelte. LeBront leginkább a sérülések aggasztják - szerinte nem lehet így megítélni a Cavst. Durant szintén a Warriors hiányzóit emelte ki a Minnesota elleni vereség után. Thomas nem nyűgözte le a Cavs játékosait a pályán vagy az azon kívüli viselkedésével - Korver szerint sok dolog játszott közre abban, hogy az irányítónak nem jött össze a clevelandi kaland. Irving nem beszélt a csapattársaival a tavalyi PO közben tartott edzésen - térdsérülése miatt pihenni fog most egy darabig. Wes Matthews 4 meccset kihagy (láb), Brandon Ingram még legalább kettőt (ágyék). A Rockets az első nyugatról, amely biztosította helyét a rájátszásban. 

Ma hajnalban a Los Angeles Lakers és a Cleveland Cavaliers találkoztak egymással, és ez természetesen több szempontból is pikáns meccs volt: egyrészt LeBron James nyári csapatválasztása miatt, másrészt azért, mert a két gárda cserélt egymással a deadline előtt. Az aranysárga-lilákhoz februárban érkező Isaiah Thomas 20 pontot szórt előző klubjának, de a mérkőzés után elmondta, hogy egyáltalán nem akarta jobban megmutatni magát, mint más ellen, mert a Cavs tudja, mire képes - 15 mérkőzésen lépett pályára náluk, a cseréje miatt nem volt benne plusz motiváció. Ugyanolyan volt ez a mostani számára, mint bármelyik másik meccs, és nyerni akart elsősorban - szerinte csapatként nagyszerűen teljesítettek, mert egy kiváló együttest győztek le.

LeBron is beszélt a mérkőzést követően, méghozzá a sérülésekről - elmondása szerint mindig a maximumot szeretnék a pályán lévőktől, az éppen bevethető emberektől, de előfordul, hogy annyi hiányzója van egy gárdának, hogy azt már nem tudja ellensúlyozni, mint ahogy ez most is történik velük. A 9-10 legjobb emberükből 5 hiányzik sérülés miatt - persze a sorban következőnek kell fellépnie ilyenkor, de van, amikor ezt már nem sikerül megtenni. Feltette a kérdést, hogy meg lehet-e így ítélni őket, és amikor rákérdeztek nála, hogy mi miatt aggódik leginkább a jelenlegi csapatnál, akkor azt mondta, hogy a sérülésektől.

Dave McMenamin és Brian Windhorst (mindketten ESPN) értesülései szerint egyébként Thomas nem sok barátot szerzett magának a Cavsnél - sem Jamest, sem a többieket nem nyűgözte le a pályán hozott teljesítményével vagy az azon kívül mutatott viselkedésével. Kyle Korvert kérdezték a hétvégén Thomasról, aki annyit mondott, hogy nagyon sok az irányítóval kapcsolatban a "mi lett volna, ha" kezdetű felvetés - mi lett volna, ha egészségesen kezdi az idényt, és ha végig tudja csinálni velük a felkészülést, mert egyébként kitűnő játékos, ezt mindenki tudja. Ha egészséges, akkor nagy problémát jelent az ellenfélnek, mert a pontszerzésből nem kis mértékben tudja kivenni a részét. Későn kezdte azonban a szezont, próbált ritmusba kerülni, de ez így most nem működött, ez azonban senkinek nem volt a hibája. Korver szerint egy pár szupersztárt leszámítva minden játékosnál borzasztóan sokat számít, hogyan illeszkedik egy adott csapat rendszerébe, és ezzel voltak gondok Thomas esetében - nem tudja ő sem, hogy miért, de valamiért nem jött össze ez a dolog, de ebben nagyon sok minden közrejátszott.

McMenaminék hozták azt a hírt is, amiről egyébként lehetett már hallani korábban is: Kyrie Irving az egyik, két PO-kör között tartott edzésen egyszerűen nem állt szóba a csapattársaival az előző idényben. A hírek szerint a csapatvezetők sem tudták, hogy mi a problémája az irányítónak, akit később a Boston Celticshez cseréltek a nyár folyamán.

Ha már Irving, akkor térjünk ki a sérülésekre, a térde ugyanis továbbra is fáj, emiatt ülte ki az Indiana Pacers elleni találkozó második félidejét. A játékmester a mérkőzés után azt mondta, hogy pihentetni fogja a sérült testrészt, hátha így jobb állapotba kerül, mert most jobban fáj neki, mint azt szeretné. A Lakersnél Brandon Ingram bal ágyéka húzódott meg még korábban, a Cavs elleni volt zsinórban az ötödik összecsapása, amelyet kihagyott - csütörtökön vizsgálják újra, hogy bevethető állapotban van-e, de legalább két mérkőzést még biztos, hogy az oldalvonalon kívülről néz majd. A Dallas Mavericksnél Wesley Matthews jobb lába sérült, ezért nem utazik el a csapattal a most következő 4 meccses idegenbeli túrára.

A Golden State Warriors ma hajnalban kikapott a Minnesota Timberwolvestól, ami a bajnok második veresége volt zsinórban. Az oaklandiek sztárja, Kevin Durant a találkozó után azt mondta, hogy furcsa, hogy nincs velük Steph Curry, Andre Iguodala, David West és Jordan Bell - sok a hiányzójuk, úgyhogy a pályán gyakorlatilag minden labdabirtoklásnál ad hoc módon játszanak.

A végére pedig a Houston Rockets maradt, amely az első csapat lett nyugatról, amely matematikailag is kiharcolta a rájátszásba jutást.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus