Hírmorzsák 2018-03-23 (14:30)

Sérültinfó: Irving, Brown, Gallinari, Markkanen - Kacsa a Parker-sztori? - Len nem marad Phoenixben - Nowitzki előzése - gyengül Stevens stábja.

Kezdjük sérüléssel: a Chicago Bulls fiatal hátvédje, Antonio Blakeney bal kezén csuklótörést szenvedett, így számára befejeződött a szezon. Szerencséjére nem mozdultak el a csontok, így nem kell műteni – a two-way szerződéssel játszó Blakeney még kedd hajnalban, a Knicks ellen sérült meg. 

A nevesebb sérültek állapotáról is vannak friss hírek, kivéve Kyrie Irvingről, akire további vizsgálatok várnak. Csapattársa, Jaylen Brown egyre jobban érzi magát hát- és nyaksérülése után, vasárnap este már pályára szeretne kerülni a Kings ellen. Danilo Gallinari jövő hét közepén térhet vissza, nagy szüksége is lesz rá a gödörben lévő Clippersnek, Lauri Markkanen viszont ennél hamarabb, szombat vagy vasárnap hajnalban térhet vissza hátsérüléséből, de a back-to-backet biztos nem vállalja. Channing Frye felépült vakbélműtétéjből, de a ma hajnali, Pelicans elleni meccsen még nem vetette be a Lakers. 

Az 1979-es Seattle SuperSonics óta nem akadt olyan gárda, amely három egymás követő napon győzött volna hazai pályán, ezt most megcsinálta a Pelicans. Ebben nagy segítségére volt a Lakers nem létező védekezése, illetve Lonzo Ball három elrontott triplája az utolsó percekben. Luke Walton mindkettőről elmondta a véleményét, nem bántotta Ballt, azt mondta, hogy neki olyan irányító kell, aki a jó helyzeteket elvállalja, márpedig mindegyik helyzet ilyen volt, ez Ball tanulási folyamatának része, hogy a későbbiekben ezeket be is dobja. A csapatvédekezésről már nem nyilatkozott ilyen pozitívan, szerinte egyszerűen nem akartak védekezni, inkább belementek egy adok-kapok meccsbe, amit nagyon szeretnek a nézők és a játékosok is, csak éppen nem ezt beszélték meg a mérkőzés előtt

Sacramentói rendőrök közel 20 lövéssel öltek meg egy fegyvertelen afro-amerikai férfit, emiatt pedig mintegy 2000 fős tömeg tüntetett a Kings-Hawks meccs előtt a csarnoknál – a rendőrség emiatt nem tudta biztosítani a rendezvény zavartalan lebonyolítását, alig pár száz drukker nézhette meg a mérkőzést. A tulajdonos Vivek Ranadive nem neheztelt a tüntetőkre, véleménye szerint nagyon fontos, hogy bőrszíntől függetlenül kiálljunk magunkért, a családunkért, a szeretteinkért, támogassuk őket, és ezzel is jobb hellyé tegyük a világot - emellett a klub alkalmazottjai nevében részvétét fejezte ki az áldozat családjának is. Vince Carter elmondta, hogy a játékosok is beszéltek erről a meccs közben, és ő személy szerint teljes mértékben egyetért Ranadive szavaival. 

A nyáron gyengülni fog Brad Stevens segítői csapata, Walter McCarty ugyanis az Evansville Egyetem vezetőedzője lesz. A korábbi NBA-veterán McCarty a kezdetektől, 2013-tól dolgozik Stevens bostoni stábjában. 2006-ban, 32 évesen vonult vissza, 2007 óta pedig a Louisville, a Pacers, majd a Celtics edzői csapatában dolgozott, ez lesz az első vezetőedzői megbízatása – Evansville egyébként a szülővárosa. 

Pár napja felröppent a pletyka, mely szerint a Milwaukee Bucks és Jabari Parker nem ragaszkodik egymáshoz, sőt már februárban majdnem elcserélték a második súlyos térdsérüléséből felépülő kiscsatárt, ráadásul a klubnál úgy gondolják, hogy Joe Prunty megbízott vezetőedző helyett valaki mást fognak kinevezni nyáron, és már listájuk is van. A GM Jon Horst egy helyi rádióműsorban kategorikusan kijelentette, hogy mindkét hír kacsa. 

Scott Bordow (The Arizona Republic) szerint Alex Len nyáron elhagyja Phoenixet. A helyi szakíró úgy tudja, hogy bár tavaly Len korlátozott szabadügynökként aláírt a Sunshoz, idén nyáron, korlátozás nélküli szabadügynökként ezt nem fogja megtenni. Az ukrán center annyit nyilatkozott, hogy végre ő döntheti el, hogy merre tartson a karrierje, és olyan helyre akar menni, ahol 30 perces kezdőjátékos lehet, vagy bajnokesélyes csapat cseréje – úgy látja, hogy van egy használható középtávolija, de ezt egész egyszerűen nem mutathatja meg, mert Jay Triano nem akarja, hogy középtávolról dobjon. 

Joel Embiid kizárta annak a lehetőségét, hogy az alapszakasz hátralévő részében pihenjen. A Phillynek még 11 mérkőzése van hátra, de már nincs benne back-to-back, Embiid pedig elmondta az NBC Sportsnak, hogy természetesen megérti, hogy mindenki nagyon vigyázni akar rá, és hogy a playoff az igazán lényeges, de ő minden meccsen játszani akar, egész egyszerűen azért, mert egész karrierje során most először van erre lehetősége. 

Giannis Antetokounmpo öccse, Kostas jelentkezni fog a draftra, jelentette Jonathan Givony (ESPN). A Dayton NCAA-csapatában játszó legkisebb Antetokounmpo (a legidősebb Thanasis korábban a Knicksnél kapott lehetőséget, jelenleg a Panathinaikosz játékosa) első egyetemi szezonjában nem játszott, a másodikban pedig mindössze 15 percet átlagolt, így nem véletlen, hogy egyelőre nem fogadott ügynököt, így hagyva nyitva a lehetőséget, hogy visszatérhessen az egyetemi bajnokságba. 

Két tíznapos kontraktus után a Lakers véglegesítette Travis Wear szerződését, írta meg Shams Charania (Yahoo! Sports). Wear 2014-15-ben a Knicksnél játszott, azóta jobbára a Lakers G-Ligás csapatának volt tagja, több éves munkája van tehát abban, hogy Los Angelesben a nagycsapat tagja lehessen. 

Végül a napi statisztika, amely Dirk Nowitzkié: a Dallas német legendája lejátszotta karrierje 50 437. alapszakasz-percét, amivel fellépett az örökranglista 3. helyére, Kevin Garnettet megelőzve. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus