Hírmorzsák 2018-03-29 (21:45)

Steve Nash, Jason Kidd és Grant Hill is bekerülnek a Hírességek Csarnokába. Kidd élvezi az edzősködés nélküli életet - azt is szerette, de most is jól érzi magát. Giannis Antetokounmpónak is elege volt már a végén Kiddből? A Knicks pénzügyi lehetőségei Trey Burke újraszerződtetésére. Zach LaVine nem izgul a szabadügynökpiac miatt.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Jason Kidd, Steve Nash, Grant Hill és Maurice Cheeks is beiktatásra kerülnek idén ősszel a Hírességek Csarnokába - hivatalos kihirdetés majd a March Madness négyes döntőjének idején lesz. Wojnarowski nem sokkal később hozzátette, hogy Rod Thorn is bekerül a Hall of Fame-be idén - a többi jelöltről egyelőre nincs hír.

Az egyik érintett, a januárban a Milwaukee Buckstól menesztett Jason Kidd Howard Beckkel (Bleacher Report) beszélgetett. Kidd elmondta, hogy hazudna, ha azt mondaná, hogy nem érzi jól magát - sokkal jobban alszik, kevesebbszer fáj a feje, és úgy kelhet fel, hogy nem kell sémákon vagy azon aggódnia, hogy valaki bedobja-e a helyzeteit, vagy esetleg odateszi-e magát pattanózásnál. Kidd azt is hozzátette, hogy nagy élmény az edzősködés, de nehéz is.

Az is Kiddhez kapcsolódik, hogy Beck információi szerint Giannis Antetokounmpo hiába ápolt jó viszonyt a trénerrel, neki is kezdett elege lenni abból, hogy Kidd állandóan kritizálja. A Bucks egykori mestere kirúgása után Ramona Shelburne-nek (ESPN) elmesélte, hogy Antetokounmpo felhívta őt, hogy miben tud segíteni, és állítólag az sem tetszett a görögnek, hogy kiadta az egyik magánbeszélgetésüket. Kidd ettől függetlenül úgy gondolja, hogy nem "vesztette el az öltözőt", az ő hangját csak akkor lehetett hallani, amikor arra szükség volt - hagyta a többi edzőt is legalább annyit beszélni, mert játékosmúltjából tudta, hogy ha csak egy hangot hallani egy csapatnál, akkor ott az edző könnyen elveszítheti a játékosai bizalmát, türelmét és támogatását.

A New York Knicks Trey Burke leigazolásával egy dolgot elért - amíg nem kapja meg új szerződését, csak 1.6 millió dollárt foglal a sapka alól a nyáron, viszont az Early-Bird jogok miatt utána az átlagos fizetés 105%-át is megkaphatja maximum 4 évre. Csak hogy tudjuk hova tenni: az átlagos bér 7.8 millió dollár volt 2016/17-ben.

A Chicago Bullstól a nyáron korlátozott szabadügynökké váló Zach LaVine-t kérdezte KC Johnson (Chicago Tribune), hogy vajon maximumot ér-e saját bevallása szerint. LaVine úgy gondolja, hogy mindenki annyit ér, amennyit adnak neki, senki nem mond nemet egy ilyen ajánlatra. Úgy érzi, hogy a legjobbak közé tartozhat, és minden nap azért dolgozik, hogy egy nap el is jusson idáig. A dobóhátvéd azt is hozzátette, hogy sok minden történik a szabadügynökpiac során, de úgy érzi, kölcsönös tisztelet van közötte és a csapat között, úgyhogy olajozottan fognak menni a dolgok. Nem aggódik amiatt, mi fog történni, ezért vannak az ügynökei, akik folyamatosan kapcsolatban vannak a Bulls vezetőségével. Neki az a dolga, hogy a következő évre készüljön, a nagyobb szerepre, és hogy jó eredményekhez segítse az együttest.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus