Hírmorzsák 2018-04-07 (21:45)

Jimmy Butler jól érezte magát visszatérésekor - szerinte a Memphis elleni találkozó ugyanolyan fontos, mint a Denverrel szembeni. Isaiah Thomas nem bánja, hogy tavaly sérülten is játszott a Bostonnál. A Celtics nem gondolta, hogy Irving az egész idényre kidől. Scott Brooks szerint szégyenteljes volt az Atlanta elleni teljesítményük, önzően játszottak. John Wall szerint ő nem kapja meg azokat a fújásokat, amiket LeBron. David Blatt a következő idényben szeretne megint az NBA-ben dolgozni. Okaro White a szezon végéig marad a Cavsnél. Pippen szerint nem kellene összehasonlítani LeBron Jamest és Michael Jordant, de ő mindig volt csapattársát választaná.

A Minnesota Timberwolvesnál visszatért Jimmy Butler a Los Angeles Lakers elleni, ma hajnali összecsapáson, aki a találkozót követően elmondta, hogy az elején szerencséje is volt - kockáztatott védekezésben, és mázlija volt, hogy két labdát is szerzett. A kondija még nem volt teljesen rendben, büntetőket is hagyott ki, de egyébként elég jól érezte magát a pályán. Annyi volt a kulcs szerinte, hogy keményen játszott, és ennek mindig megvan az eredménye. Reményei szerint a többiek is figyeltek, és mindenki tudja, mennyire fontosak ezek a mérkőzések a számukra - nagy csatában vannak a PO-ba kerülésért. Butler azt is elmondta, hogy a Memphis Grizzlies ellen is nagyon oda kell tenniük magukat, hiszen még egyetlen egyszer sem tudták őket legyőzni idén - az ellenük lévő meccset ugyanúgy hozniuk kell, mint ezt vagy éppen a Denver elleni szezonzárót.

A Los Angeles Lakers sérült hátvédje, Isaiah Thomas Tania Gangulinak (Los Angeles Times) azt nyilatkozta, hogy nem bánja, hogy tavaly egy ideig sérülten játszott a Boston Celticsnél - akkor egy sokkal nagyobb dolgot kellett megemésztenie (a húga halálát), és a kosárlabda volt az egyetlen dolog, amely legalább egy kicsit el tudta terelni a gondolatait erről. Mondhatná, hogy igen, bárcsak jobb döntést hozott volna a csapat vagy/és ő, de történt, ami történt, és már csak a jövőre van befolyása - most, hogy elvileg a legfőbb problémát helyrehozták, csak arra kell koncentrálnia, hogy 100%-os állapotba kerüljön.

Maradjunk még a Bostonnál: vezetőedzőjük, Brad Stevens azt nyilatkozta, hogy nem gondolták, hogy Kyrie Irving térdproblémája az egész idényre kihat majd - amikor az első műtétről szó volt, akkor azt hitték, hogy közelebb lesz a visszatérési időpontja a 3 héthez, mint a 6-hoz. Semmi okuk nem volt azt feltételezni, hogy ekkora gond lehet a 2015-ös döntő óta "hordozott" térdfájdalma, hiszen két és fél éve játszott már ezzel együtt - nem is ez volt a baj, hanem a bakteriális fertőzés, amit az első operációnál vettek észre

A Washington Wizards trénere, Scott Brooks nagyon kiakadt csapata Atlanta Hawks elleni bukását követően. A vezetőedző szerint ha valaki nem passzol a másiknak, abból nem lesznek jó dobóhelyzetek soha. Ha beszélnek valamiről, azt meg is kellene csinálniuk, de védekezésben is meg kellett volna mozdulniuk, mert a periméteren pocsékul teljesítettek - szégyenletes volt, hogy egymás után kapták a kosarakat backdoor befutásokból. Brooks szerint egy önző csapatot nem jó edzeni és nézni sem, de egy ilyen együttesben játszani sem felüdülés. Azt is hozzátette, hogy nem lehet arra fogni a dolgot, hogy most éppen van-e John Wall vagy nincs, tőle függetlenül kellene a megfelelő módon kosárlabdázni. Nem az volt a szégyen, hogy kikaptak a tartalékos Atlantától, hanem az, hogy nem játszottak olyan szenvedéllyel, mint kellett volna.

Ha már Wall, akkor itt lehet megemlíteni az irányítót, aki a Cleveland Cavaliers elleni zakó után panaszkodott a fújásra. A játékmester azt nyilatkozta, hogy próbálja ugyanazokat a dolgokat csinálni, amit LeBron James, még ha nem is olyan nagy darab, de ő nem kapja meg azokat a faultokat, amiket James igen. A végén is tudta, hogy sem LeBron, sem Jeff Green ellen nem fognak szabálytalanságot ítélni a játékvezetők, hiába indul meg ellenük, ezért passzolta le inkább a labdát egy üresen lévő csapattársának, de azt elismerte, hogy a Cavs szépen védekezett.

A Cleveland egykori vezetőedzője, David Blatt a Tivibu Sport nevű török tv-csatornán azt nyilatkozta, hogy szeretne visszatérni az NBA-be a következő idényben. Még egy lehetőséget akar magának - ha összejön, nagyon fog örülni neki, ha nem, akkor meg annak, hogy Európában lehet, ahol jól és otthonosan érzi magát.

Még mindig a Cavs: a szezon végéig szerződést adtak Okaro White-nak.

A végére pedig Scottie Pippen maradt, aki az ESPN The Jump című műsorában reagált Isiah Thomas múlt havi kijelentésére, miszerint ő LeBron Jamest választaná Michael Jordan helyett. Pippen előbb elmondta, hogy Thomas egy hater (legendásan utálták egymást Jordannel), majd azt is hozzátette, hogy őt is mindig megkérdezik erről az összehasonlításról, és bár megpróbálja jól kifejteni, nem igazán kellene a két játékost egymás mellé tenni, mivel nem ugyanaz a posztjuk. Pippen azért elmondta, hogy szerinte kétségtelen, hogy Jordan a valaha volt legjobb kosaras, de azt is mellétette, hogy Jordantől sosem kérték, hogy úgy játsszon, ahogy LeBron, mert ott volt ő mellette. Ő volt a point-forward, Jordan pedig a scorer és a védő. Jordan is tudott olyan sokoldalúan játszani, ahogy James, ha erre volt szükség, de neki a pontszerzés volt a dolga, amit "nem is csinált rosszul". Pippen azzal zárta mondandóját, hogy ő soha nem választaná LeBront Jordan helyett, már amennyiben nyerni akar.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus