Hírmorzsák 2018-04-09 (10:45)

Hivatalos: Mitch Kupchak a Hornets következő GM-je. A Sixers 2001 óta nem végzett ilyen sok győzelemmel az alapszakaszban, biztosította pályaelőnyét az első körre. A Jazz is bent van a PO-ban. Már biztosan a Sunsé a legrosszabb mérleg és a legjobb lottery-esély. Marc Gasol Kevin Durant és Draymond Green nyomdokaiba lépett. Steve Kerr a Pelicans ellen már elégedett volt a befektetett energiával - büszke játékosaira, és úgy érzi, egészen jó állapotban vághatnak neki a PO-nak. Quinn Cook többéves szerződést kapott a Golden State-től, CJ Williams 3 éves megállapodást kötött a Clippersszel. Markieff Morrist 15.000 dollárra büntette a liga.

A Charlotte Hornets hivatalosan is bejelentette, hogy Mitch Kupchak lesz a gárda következő GM-je. Rich Cho szerződése lejár, azt pedig már a múlt hét óta tudni, hogy Michael Jordanék a Los Angeles Lakers ex-GM-jének ajánlották fel az állást - nagyon úgy néz ki, hogy mindenben megegyeztek a felek.

A Philadelphia Sixers sorozatban 14. győzelmét aratta tegnap este azzal, hogy felülmúlta a Dallas Maverickset - ezzel biztossá vált, hogy a 2000/01-es szezon óta először 50 sikert számlálhat az együttes az alapszakaszban. Az is kőbe van már vésve, hogy a hazai pálya előnyét élvezi majd a Sixers első körben, mivel a legjobb négy között fog végezni keleten. A Lakers legyőzésével a Utah Jazz is biztosította helyét a rájátszásban. A Phoenix Suns a másik véglet: az arizonai alakulat a Golden State Warriors elleni vereséggel 20-61-gyel áll - a Memphis győzelme miatt már biztosan a Sunsé a legrosszabb mérleg, így a legnagyobb esély a lottery-n az 1/1-re.

A Memphis Grizzlies centere, Marc Gasol Kevin Durant és Draymond Green után a liga történetének harmadik játékosa lett, aki egy szezon alatt 100 blokkot, 300 gólpasszt és 100 bedobott triplát is jegyzett egyszerre.

A Warriors vezetőedzője, Steve Kerr nagyon lehordta csapatát az Indiana Pacers elleni vereséget követően, miszerint nem tették oda magukat. A New Orleans Pelicanstől is kikapott tegnap hajnalban a bajnok, de Kerr azt mondta, hogy most már jobb volt a helyzet - egyszerűen az volt a szitu, hogy egy olyan csapattal játszottak, amely mindent megtett a sikerért, hiszen a szezonjuk múlott rajta, a motiváció, illetve az abban lévő különbség pedig az idény ezen szakaszában egyértelműen meglátszik már a klubokon. Az ő szezonjuk majd a héten kezdődik, és ezt tudják is, de most nem volt csalódott a befektetett energia vagy annak hiánya miatt.

Arról is beszélt Kerr, hogy nagyon hosszú volt ez a szezon, és csak abban reménykedett, hogy egészségesen kezdhetnek neki a PO-nak. Mivel az utóbbi időben rengeteg sérültjük volt, az elmúlt pár hetük nehezen alakult, de ez mindig benne van, ez az évük most ilyen. Minden szezon más, és göröngyös volt az idáig vezető út, de büszke a játékosaira, és így is van 57 győzelmük. Van még pár meccsük, és egész egészségesen vághatnak neki a rájátszásnak, ha nem is tökéletes helyzetből, úgyhogy úgy érzi, jó állapotban vannak.

Szintén a Warriorshöz tartozik, hogy tegnap este többéves megállapodást kötöttek Quinn Cookkal, aki így játszhat majd a PO-ban is az oaklandieknél - eddig two-way szerződése volt, és Omri Casspit tegnap tették szabadlistára azért, hogy legyen a keretben helyük Cookkal rendes kontraktust kötni. Volt egy másik szerződtetés is: a Los Angeles Clippersnél CJ Williams szintén two-way kontraktussal rendelkezett, ő 3 éves megállapodást kötött Doc Riversékkel.

A Washington Wizards erőcsatára, Markieff Morris 15.000 dolláros büntetésben részesült, miután nem megfelelően szólt az egyik játékvezetőhöz szombat hajnalban, az Atlanta Hawks elleni kiállítása után.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus