Hírmorzsák 2018-04-19 (21:30)

Lehet, hogy Porzingis a teljes következő idényt kihagyja. Embiid látása véglegesen romolhat, ha kap egy nagyobb ütést a bal szemére. Ma este Ettore Messina irányítja a Spurst. Kawhi Leonard a Lakersnél akar játszani? A Lakers még mindig le akarja igazolni LeBront és Paul George-ot is a nyáron. James Dolan szerint Phil Jackson alábecsülte azt a munkát, amit a Knicksnél kapott. Mike Woodson első számú segédedző lesz a Knicksnél? Justin Patton bal lábfejét megint megműtötték.

A San Antonio Spursnél Gregg Popovich ma éjszaka nem lesz ott a kispadon, miután tegnap este elhunyt a felesége - helyét Ettore Messina veszi át a Golden State Warriors elleni harmadik összecsapáson.

Szintén a Spurshöz kapcsolódik, hogy Sean Deveney (Sporting News) értesülései szerint a Los Angeles Lakers is rámegy Kawhi Leonardra a nyáron, ha véget ér a szezon, ha kezd egy kicsit leülepedni a por San Antonióban, és tisztábban látni, hogy mi is pontos a helyzet. Deveney-nek egyenesen azt mondta az egyik meg nem nevezett vezető, hogy Leonard a Lakersnél akar játszani, többek között azért, mert helyi gyerek, és van is a kezében ütőkártya - megmondhatja, hogy senkivel nem hosszabbít, mielőtt 2019-ben lejárna a szerződése, csak az aranysárga-lilákkal. Egy másik GM úgy fogalmazott, hogy gyakorlatilag az összes csapat első számú kiszemeltje lesz idén és jövő nyáron is, és a cikkben szóba került a Boston Celtics és a Philadelphia Sixers is, mint azok a csapatok, amelyek komoly csomagot tudnak érte felajánlani a Spursnek. A GM szerint nem nagyon lehet máshogy magyarázni azt, ami a Spursnél folyik, mint azzal, hogy Leonard távozni akar.

Ugyanide kapcsolódik, hogy Adrian Wojnarowski (ESPN) lehozta, amit egy éve tudni már: Paul George és LeBron James továbbra is az első számú szabadügynök-célpontok a Lakersnél.

A New York Knicks tulajdonosa, James Dolan Larry Brooksszal (New York Post) beszélgetett több témával kapcsolatban is. Dolan egyrészt azt mondta, hogy mindenki, aki beszél vele, mindig Phil Jacksonról kérdezi, ami érdekes - közben a cikk írója szerint mosolygott és rázta a fejét. Dolan szerint anno mindenki azt mondta, hogy az a helyes lépés, ha Jacksont viszi a csapathoz, és mindenki dicsérte is ezt a húzását, csak annyi volt a kikötés, hogy nehogy beleavatkozzon Jackson munkájába. Három évvel később mindenki arról érdeklődött nála, mikor fogja már végre meneszteni - azok, akik azt akarták, hogy ne avatkozzon közbe, most csak arra vártak, hogy lépjen valamit az ex-elnökkel kapcsolatban. Dolan szerint nincs ezzel semmi gond, egyszerűen annyi történt, hogy szerinte Jackson alábecsülte azt a munkát, amit kapott.

Mondott mást is Dolan, méghozzá Kristaps Porzingisszel kapcsolatban - neki mondtak már mindent, azt is, hogy decemberben visszatérhet, de azt is, hogy a teljes következő idényt ki kell hagynia adott esetben az ACL-szakadást szenvedő magasembernek. Nagyszerű játékosnak tartja egyébként a lettet, aki köré építkezhetnek, de ezt meg is kell tenniük - attól, mert Porzingis sérült, még nem ülhetnek nyugodtan, hátra dőlve, hanem fejleszteniük kell a csapatot, és abba kell majd beilleszteniük a sztárt, ha visszatérhet.

Szintén Knickshez kapcsolható, hogy Marc Berman (New York Post) forrásai szerint elképzelhető, hogy Mike Woodson Mark Jackson vagy David Fizdale első számú segédedzője lesz New Yorkban. A hírek szerint Woodsont nagyon kedveli Dolan, viszont az is igaz, hogy a franchise nagyon is jól informált arról, milyen problémák voltak Jackson és a segédedzői között a Golden State-nél, és abban bíznak, hogy sokkal összetartóbb szakmai stábot tudnak összerakni, ha Jackson lesz végül a befutó - kérdés, hogy ezzel hogy fér meg az, hogy Jacksontól függetlenül Woodsont odaviszik a nyakára...

Egy hasonló probléma (sérülés) : Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) értesülései szerint Joel Embiidnek véglegesen romolhat a látása, ha kap egy nagyobb erejű ütést a bal szeméhez, oda, ahol eltört az arccsontja. A Sixers nem véletlenül extra óvatos a centerrel, tegnap is cak limitált edzésmunkát végezhetett - azokkal tréningezhetett együtt, akik kevesebbet szoktak játszani.

A végére pedig a Minnesota Timberwolves centere, Justin Patton maradt, akinek a tavaly júliusi műtétje után újra kés alá kellett feküdnie a bal lábfeje és a lábközépcsonttörése miatt - azért kellett megint megoperálni, hogy még jobb eséllyel gyógyuljon meg teljesen Patton, akit a Minny a Jimmy Butler-féle cserébe szerzett meg.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus