Hírmorzsák 2018-04-25 (22:45)

A Spurs az off-szezonban találkozik Kawhi Leonarddal, hogy megbeszéljék, közösen folytatják-e - Gregg Popovich vezeti majd a meetinget. Tony Parker folytatni akarja, de nem tudja, hogy San Antonióban teszi-e meg mindezt. Pau Gasol még 3-4 évet érez magában. Isaiah Thomasszal nagyon óvatosak a vezetők, az egészségi állapota miatt kisebb ajánlatai lehetnek. Legkorábban 2020-ban törölhetik el a one-and-done szabályt.

Michael C. Wright (ESPN) forrásai szerint a San Antonio Spurs az off-szezon során találkozni fog Kawhi Leonarddal, akivel egy teljesen őszinte beszélgetést szeretnének folytatni arról, hogy merre hány méter - tudni akarják, hogy helyre lehet-e hozni a két fél kapcsolatát, folytatni tudják-e a közös munkát. A hírek szerint Gregg Popovich vezetésével zajlik majd ez a meeting, ami azt jelentené, hogy a tréner folytatja karrierjét, nem vonul vissza. Ez a találkozó azonban alapvetően meghatározza majd, hogy mi lesz Leonard sorsa, megkapja-e az 5 éves maximumot, vagy cserélik.

Szintén a Spurshöz kapcsolódik, hogy Tony Parker azt nyilatkozta a ma hajnali kiesést követően, hogy nem akar visszavonulni, továbbra is kosarazni szeretne, aztán hogy erre San Antonióban kerül-e sor, azt még nem tudja. Maradni akar persze jelenlegi csapatánál (a nyáron korlátozások nélkül mehet bárhova), de a szabadügynökpiacon sok minden történhet.

Pau Gasol esetében is felmerült sokakban a visszavonulás, de a spanyol magasember csapata ma hajnali kiesését követően elmondta, hogy esze ágában sincs abbahagyni a játékot, még 3-4 évig szeretne kosarazni - 1+1 évig még szerződése is van San Antonióban. Még rengeteg erőt érez magában, és úgy érzi, hasznos tud lenni még a pályán. Azt is hozzátette, hogy a 3-4 éves terve ellenére egyszerre csak egy-egy idényben gondolkodik, mert sok minden történhet, ebben a szezonban azonban rendkívül jól használta ki a játékperceit, az egyik leghatékonyabb éve volt ez.

Az egyik meg nem nevezett GM Sean Deveney-nek (Sporting News) azt nyilatkozta, hogy Isaiah Thomast ő a "kösz, de kösz, nem" listára rakta amiatt, hogy nem műtötték meg tavaly nyáron a csípőjét - a szakvezető szerint ha valaki szerződése utolsó éve előtt nem fekszik kés alá egy ilyen problémával, az azt jelenti, hogy más, komolyabb bajok is vannak ott. Sokkal jobban meg fogják emiatt vizsgálni az orvosok Thomast, de nála tiltólistán van a hátvéd. Egy másik vezető szerint az alapján, ahogy idén játszott, nem lehet egyévesnél hosszabb szerződést adni Thomasnak - akkor lehet 2 éves kontraktusban megállapodni vele, ha a második év csapatopció, mert addigra derül ki, hogy egészséges tud-e maradni. Mindenki kedveli Thomast, és szurkol neki, de 12-14 milliót nem nagyon akar adni senki évente, hogy utána azon izguljon, játszani tud-e egyáltalán vagy sem. A GM szerint valaki meg fogja szerezni Thomast, de nem túl nagy kockáztatás árán.

A végére pedig a draft, illetve az arra való jelentkezés korhatárának változása marad: Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint az NBA és a Játékosok Szakszervezetének tárgyalásai nyomán legkorábban 2020-tól törölhetik a one-and-done szabályt, ami alapján a középiskolából nem jelentkezhet senki a játékosbörzére, hanem utána egy évet vagy egyetemen, vagy profi ligában kell töltenie (vagy bárhol máshol). Hogy 2020-tól érvénybe lép-e ez a módosítás, az egyelőre még nem biztos, de hogy előtte nem fog, az már igen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus