Hírmorzsák 2018-04-26 (12:00)

Whiteside-ot elcserélné a Heat a nyár folyamán. OIadipo szerint goaltending volt James blokkja, LeBron szerint nem. Wall szerint jól játszottak a Raptors elleni ötödik meccsen, csak a dobásaik nem estek be. Donovan Mitchell elköszönt a Thunder drukkereitől: "jövőre találkozunk". A Hawks szerződést bontott Mike Budenholzerrel - David Fizdale mellett 5 segédedzővel hozták szóba az Atlantát. JB Bickerstaff marad a Memphis vezetőedzője?

Barry Jackson (Miami Herald) értesülései szerint a Miami Heat a nyáron megpróbálja elcserélni Hassan Whiteside-ot. A center a Philadelphia Sixers elleni sorozatban (és az alapszakasz egy részében is) végig panaszkodott a játékideje miatt, és megtette ezt a kiesést jelentő ötödik meccs után is - akkor azt mondta, hogy az fáj neki a legjobban, hogy pályára sem került, és esélyt sem kapott arra, hogy harcolhasson. Akkor értené a kritikát, ha 30 perceket játszana, de gyengén, viszont így, hogy sanszt sem kap... Azt is hozzátette Whiteside, hogy az edzője, Erik Spoelstra által kért stílusban kosaraztak - ő jobb spacinget akart a rájátszásban, úgy érzi, emiatt nem került főszerepbe.

Az edzőköz több hír is tartozik. Egyrészt az Atlanta Hawksnál most már biztosan trénerváltás lesz, hiszen Mike Budenholzer és a csapat közös megegyezéssel szerződést bontott egymással - az off-szezon folyamán találkozott már a Phoenix Sunsszal és a New York Knicksszel is, de a Hawks eddig abban reménykedett, hogy kapnak érte valami kompenzációt, mert még két évig kötötte őt kontraktusa az Atlantához. Sam Amick (USA Today) úgy tudja, hogy David Fizdale is esélyes a posztra, Adrian Wojnarowski (ESPN) viszont arról számolt be, hogy több jelenlegi segédedzőt is meg fog hallgatni a Hawks - a Portland TrailBlazerstől Nate Tibbetset és David Vanterpoolt, a San Antonio Spurstől James Borregót és Ime Udokát, illetve a Charlotte Hornetstől Stephen Silast.

Marc Stein (New York Times) a Dunc'd On Podcastben azt mondta, hogy az ő forrásai szerint JB Bickerstaff marad a Memphis Grizzlies állandó vezetőedzője a következő idényre - az előbb említett Fizdale-t váltotta a szezon közben. Stein szerint elképzelhető, hogy Robert Pera tulajdonosnak van valaki meglepetés befutó a tarsolyában, de nem nagyon hallani semmilyen más jelöltről, és akikkel ő beszélgetett, mind úgy gondolják, Bickerstaffot véglegesítik jelenlegi posztján.

Ma hajnalban a Cleveland Cavaliers LeBron James nagy végjátékával nyert, de a Cavs ikonjának Victor Oladipón bemutatott blokkja elég erősen véleményes volt. A mérkőzést követően az Indiana Pacers vezére azt nyilatkozta, hogy megverte LeBront, egy lépéssel előtte volt, és úgy érezte, meg is fogták utána, abban azonban biztos, hogy feltette a labdát ziccerben, az a palánkra pattant, majd James elütötte, tehát goaltendinget kellett volna ítélni, és 2 pontot adni nekik. Oladipo azt is hozzátette, hogy nehéz beszélni is róla, mert borzasztóan fontos volt az a ziccer. LeBron azt mondta némi szarkazmussal, hogy persze, szerinte is goaltending volt - nem, szerinte egyáltalán nem volt az, és ő mindig megpróbálja ezeket. Oladipót is dicsérte, aki nagyon megverte őt, de más sebességre kapcsolt, és megcsinálta, amit meg kellett. Az esetet egyébként nem nézhették vissza, mert nem volt játékvezetői sípszó, ami kell a videóbíróhoz.

A Washington Wizards irányítója, John Wall kikapott csapatával a Toronto Raptors ellen, így 3-2-es hátrányban van, a játékmester azonban az összecsapás után azt mondta, hogy szerinte nagyon jó esélyük van arra, hogy visszatérjenek Kanadába egy hetedik meccs erejéig. Wall úgy érzi, hogy elszalasztottak egy esélyt, de agresszívan játszottak - egyszerűen nem mentek be a dobásaik, ennyi történt. A Raptors szerezte a nagyobb kosarakat a végjátékban, de a negyedik negyedben 2-3 eladott labdát leszámítva olyan dobóhelyzeteik voltak, amilyeneket szerettek volna. Kelly Oubre Jr. annyit tett hozzá csapattársa gondolataihoz, hogy voltak már 2-0-s hátrányban, úgyhogy nem nagyon pánikolnak attól, hogy 3-2-re vezet az ellenfél - láthatta már mindenki, hogyan játszanak, ha sarokba vannak szorítva.

Az Oklahoma City Thunder 25 ponttal égett a Utah Jazz elleni ötödik találkozó harmadik negyedében, gyakorlatilag már leestek a szakadékba, ahol azonban az utolsó próbálkozással még elkaptak egy indát, és Russell Westbrook és Paul George vezetésével kimásztak a gödörből, életben maradtak. A Jazz újonc hátvédje, Donovan Mitchell ettől függetlenül sem vesztett önbizalmából: a mérkőzést követően integetett az Oklahoma City szurkolóinak, és hozzátette, "jövőre találkozunk" - mint ismert a Jazz hazai pályán lezárhatja a sorozatot a következő összecsapáson.

A végére pedig két sérülés maradt. A Torontónál Fred VanVleet továbbra is a vállával bajlódik, ami miatt nem nagyon tudott még játszani ebben a PO-ban. A Clevelandnél pedig George Hill hiányzik - hátsérülés miatt volt kénytelen kihagyni az előző két találkozót.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus