Hírmorzsák 2018-05-05 (21:00)

Donovan Mitchell önkritikus volt a ma hajnali vereség után. LeBron szerint nem siethetnek el semmit a Raptors ellen. Casey sokat gondolkodik azon, hogy változtasson a kezdőcsapaton. Draymond Green és Rondo nem tudják eldönteni, ki a kezdeményező kettejük kakaskodásaiban.

A Utah Jazz újonc hátvédje, Donovan Mitchell nagyon önkritikus volt saját teljesítményével kapcsolatban a ma hajnali, Houston Rockets elleni vereséget követően. Mitchell azt mondta, hogy nem sok mindent csinált, mintha ott se lett volna a találkozón, és ez nem fordulhat elő még egyszer. Jobb lett volna, ha meg sem jelenik a meccsen, mert lényegében ez is történt - nem segített a csapattársainak, de ez még egyszer nem fog előfordulni. Mitchell azt is elmondta, hogy borzalmas vállalásai voltak, és azokból tudott gyorsan indulni a Houston - azt nem tudja, mennyit hibázott, de amiket kihagyott, mind buta dobások voltak, nem voltak helyzetek, ezt pedig nem engedheti meg magának a továbbiakban.

A Cleveland Cavaliers 2-0-ra vezet a Toronto Raptors ellen, és ma éjszaka hazai pályán játszhatja a harmadik mérkőzést, LeBron James azonban figyelmeztett, hogy nem lehet felgyorsítani semmit - fel kell készülniük, aztán a pályán nyerniük kell. Nem mondhatják azt, hogy "gyerünk, zárjuk le minél hamarabb a párharcot, hogy minél többet pihenhessünk", mert ilyen esetekben jön az, hogy 4-2-re kikap egy csapat, aztán nagyon sok ideje lesz hirtelen pihenni. James szerint még van mit tenniük - azt például kiemelte, hogy 50% fölötti mezőnymutatót engedtek a Raptorsnak legutóbb, márpedig ezzel nem igazán elégedettek.

Szintén ehhez  párharchoz tartozik, hogy a Toronto 1-28-ra áll idegenben LeBron ellen az elmúlt 14 évben. A Raptors vezetőedzője, Dwane Casey azt mondta, hogy sokat gondolkodik azon, változtasson-e a kezdőcsapaton - azt nem árulta, hogy miben gondolkodik, de a magasembereknél lehet változtatás, miután Serge Ibaka pocsékul játszik, Jonas Valanciunas pedig szerkezetileg nem jó opció Kevin Love-val szemben. Casey arról is beszélt, hogy ha idegesek a játékosok, az rendben van - megmondta nekik, hogy ne olvassanak újságokat és ne nézzenek TV-t, mert egy hónapja még mindenki nagyra tartotta őket, most pedig mindenki temeti a kanadaiakat. A tréner szerint ilyen a sport, néha fáj, de csak úgy tudnak változtatni, ha a pályán bizonyítanak, máshogy nem.

Azt láthattátok már szerdán és ma reggel is, hogy a Golden State Warriors és a New Orleans Pelicans csatájában Draymond Green és Rajon Rondo szépen egymásnak feszültek már többször is. Green azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem ő kezdeményezi ezeket a kakaskodásokat - látták már őt belemászni másnak az arcába, de ebben a sorozatban talán egyszer, ha ő volt az, aki nekiment az irányítónak. Rondo szerint ez egyáltalán nem igaz, ez a fajta játék Green sajátja - sokat magyaráz, de ez is benne van a játékban, szerinte nincs szó többről, mint arról, hogy nagy a versengés kettejük és a két együttes között. Dicsérte is Greent a benne lévő versenyszellem miatt, imád ellene pályára lépni, és próbálja felvenni ellenfele intenzitását.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus