Hírmorzsák 2018-05-10 (21:15)

Paul George bal térdét megműtötték, 6-8 hét a felépülési ideje. A Pacers GM-jének csak akkor kell George, ha alázatos. A Suns beajánlja Capelának a maximumot. Nick Collison visszavonult. Isaiah Thomas szerint Brad Stevens messze a legjobb edző az NBA-ben - a Boston trénere nem kapta fel a vizet, hogy nem kapott szavazatot az Év Edzője szavazáson, sőt. Gallinari törött keze nem gyógyult meg teljesen. David Fizdale azt várja Lance Thomastól, hogy úgy védekezzen, mint Draymond Green. Kosta Koufos lehívta 8.7 milliós játékosopcióját, Jordan Mickey-t viszont elengedi a Heat.

Az Oklahoma City Thunder sztárjához, Paul George-hoz két hír tartozik. Egyrészt atroszkópos térműtéten esett át - a bal térde miatt feküdt kés alá, és 6-8 hét a felépülési ideje.

Másrészt az Indiana Pacers GM-jét, Kevin Pritchardot megkérdezték, hogy rámegy-e George-ra a nyáron - mint ismert, a Pacerstől csikarta ki a kiscsatár, hogy cseréljék el, mert nem hosszabbít a gárdával idén nyáron, így került a Thunderhez. Pritchard azt válaszolta, hogy előbb tudni akarja, hogy be tud-e illeszkedni hozzájuk. A szakvezető szerint megváltozott a klub - nem érdeklik őket a nagy nevek, a brandek, csak az a lényeg, hogy szerény és alázatos legyen az illető, és ha ez megvan, akkor érdeklődnek iránta, ha nem, akkor nem.

Ha már az OKC, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Nick Collison bejelentette visszavonulását

Van két szerződésrészlet. Egyrészt a Sacramento Kingsnél Kosta Koufos lehívta 8.7 millió dolláros játékosopcióját a következő idényre - a görög 6.7 pont mellett karriercsúcsnak számító 6.6 pattanót átlagolt 71 találkozón. A Miami Heat viszont nem tart igényt Jordan Mickey szolgálataira, nem hívták le a magasember 1.6 millió dolláros csapatopcióját a 2018/19-es szezonra, így Mickey oda igazol, ahova akar - 4.0 pontot és 3.5 pattanót átlagolt a mostani idényben.

Az is nyári pletyka, hogy Kelly Iko (USA Today) forrásai szerint a Phoenix Suns szerelmes a Houston Rockets centerébe, Clint Capelába, és az arizonaiak hajlandóak maximumot ajánlani a korlátozott szabadügynök svájci centernek - a Rockets minden ajánlatot tarthat majd rá.

A New York Knicks vezetőedzője, David Fizdale a WFAN-nek Lance Thomas szerepéről beszélt. A tréner szerint Thomas olyan, mint egy svájci bicska - több poszton is képes kiválóan védekezni, és a támadójátékban is rá lehet bízni komolyabb szerepet. Szerinte a gyors indításokat vezethetné Thomas úgy, ahogy Draymond Green a Golden State Warriorsnél, de azt biztosan kérni fogja játékosától, hogy védekezzen úgy, mint Green, és azt szeretné, ha All-Defensive első csapatba kerülne Thomas, legalábbis ott lenne ennek a környékén.

Arról tegnap este beszámoltunk külön is, hogy a Toronto Raptorst irányító Dwane Casey-t választották a kollégái az Év Edzőjének. Érdekesség volt, hogy Brad Stevenst senki nem jelölte, amire egyébként a Boston Celtics volt játékosa, Isaiah Thomas is reagált twitteren - szerinte nem létezik, hogy ne Stevens kapja az Év Edzője trófeát, mert nem akar tiszteletlen lenni a többi szakemberrel, de úgy érzi, hogy Stevens messze a legjobb vezetőedző a ligában.

Maga az érintett annyit mondott, hogy mindenkinek egy voksa volt, márpedig ő sem szavazott volna magára a többi 29 jelölttel szemben. Az nyert végül, akinek kellett, és akik kaptak még szavazatot, mind hihetetlen munkát végeztek idén. Stevens szerint az is fantasztikus, hogy ebbe a 30-as "klubba" tartozhat, és szerinte sokkal fontosabb, hogy a csapatával minél tovább versenyben legyen, mint az, hogy másokkal mérje össze a tudását - úgy érzi, hogy ha az összehasonlítgatások elkezdődnének, ő erőteljesen meg lenne lőve.

A végére pedig a Los Angeles Clippers swingmanje, Danilo Gallinari maradt, aki a La Gazzetta dello Sport munkatársának elmondta, hogy nem gyógyult meg teljesen a törött jobb keze. Egyelőre specialistákkal találkozott az USA-ban, és most ugyanezt teszi Olaszországban is. Jelen pillanatban kizárja annak a lehetőségét, hogy műteni kell, tudni akarja viszont, hogy mik az opciói.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus