Hírmorzsák 2018-05-19 (10:15)

Karl-Anthony Towns nagyon nincs jóban a Timberwolvesszal - Devin Booker azonnal jelezte, mit kellene tennie a Phoenixnek. A Suns nyitott az 1/1 elcserélésére. A Grizzlies megválna az 1/4-től. A Lakers tudatta a többi csapattal, hogy nincs érinthetetlen játékosa. DeMarcus Cousins szerint a csapattársai szeretnék, ha maradna a Pelicansnél, de nem tudja, mit akar a vezetőség. Julius Randle tovább akar fejlődni, és a PO-ban szeretne szerepelni. Steve Kerr ürességet érzett, mikor kommentátor volt. Paul Zipser törött lábfejét megműtötték. A Pistons Becky Hammon vezetőedzővé kinevezésén gondolkodik. Luka Doncicot többen is a helyszínen nézték meg az Euroliga elődöntőjében - 1-től 5-ig bárhol elkelhet.

Zach Lowe és Brian Windhorst (mindketten ESPN) beszélgettek a The Lowe Podcastben a Minnesota Timberwolvesról és Karl-Anthony Townsról. Nemrég Darren Wolfson (ESPN) volt Lowe vendége, aki elmondta, hogy a klubon belül nem kifejezetten jó a hangulat, nagyon nincs jóban a franchise és Towns, és Wolfson forrásai szerint az a hír járja, hogy még valami óriási őrültségre is képes a Wolves idén nyáron. Windhorst bedobta az ötletet, hogy a Celtics helyében ő biztos érdeklődne a Minnesotánál Towns felöl.

A Phoenix Suns dobóhátvédje, Devin Booker jelezte is, hogy mit kellene tenni, ezen a fotón látszik a vágyálma, ráadásul az arizonaiak GM-je, Ryan McDonough a minap azt nyilatkozta Adrian Wojnarowskinak (ESPN), hogy semmi sincs kizárva, az sem, hogy az 1/1-et adott esetben elcserélik - jelenleg nincs elég infójuk a játékosokról, jóval több lesz majd a draft előtti felmérők és interjúk, valamint az orvosi vizsgálatok után. Azt is hozzátette McDonough, hogy kevés olyan játékos van a ligában, akire 1 az 1-ben elcserélnék a draftjogot, de vannak ilyenek, és sűrű hónap előtt állnak.

Sean Deveney (Sporting News) úgy tudja, hogy top picket legkönnyebben a Memphis Grizzliestől lehet majd szerezni - mivel DeAndre Ayton és Luka Doncic is jó eséllyel kimennek a negyedik választás előtt, ahova visszacsúszott a Grizzlies a második helyről, ezért megválna draftjogától a Memphis.

A New Orleans Pelicans centere, DeMarcus Cousins pár napja elkezdte "kikövetni" a csapatot instagramon, most pedig Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) mesélt a helyzetről. Cousins saját elmondása szerint biztosan tudja, hogy a csapattársai azt szeretnék, ha a következő idényt is New Orleansban húzná le, maradna a csapatnál, de ez egy üzlet. A vezetőség azt fogja tenni, ami a klub számára a legjobb, illetve amiről azt gondolják, hogy a legjobb. Lesz, ami lesz, ő nem igazán tudja, mi fog történni, mert régóta nem beszélt a menedzsmenttel, de saját bevallása szerint szívesen maradna. Először szabadügynök pályafutása során, de tudja, hogyan működnek ezek a dolgok, és a legjobb döntést fogja meghozni a saját szempontjából - abban is biztos, hogy a csapatok is ezt fogják tenni.

Tania Ganguli (Los Angeles Times) értesülései szerint a Los Angeles Lakers megmondta a rivális csapatok vezetőinek, hogy nincs érinthetetlen játékosuk, mindenki vihető a megfelelő ellenértékért. Természetesen a Lonzo Ball, Kyle Kuzma, Brandon Ingram triót és állítólag Josh Hartot is megtartanák, de ezek szerint ők is mozdíthatóak. Arról volt már szó korábban, hogy bizonyos források szerint Kawhi Leonard legszívesebben az aranysárga-lilákhoz kerülne, ha a San Antonio Spurs elcseréli.

Sok függ a Lakersnél a sztárok megszerzésétől, többek között Julius Randle sorsa is, aki az NBA Draft Combine-on elmondta, hogy olyan csapathoz akar kerülni, ahol továbbfejlődhet. Az ötödik éve jön, és szeretne a szezon lényegi részében is részt venni - nézi a PO-ot, látja, mennyire intenzív a játék, és ő is szerepet akar ebből vállalni. Leginkább jól akarja érezni magát, versenyképes együttest szeretne, és fejlődni akar - ezek lesznek a legfontosabb szempontok, ami alapján a nyáron csapatot fog választani.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr a Suns menedzsmentjében dolgozott, majd televíziós szakkommentátor lett, mielőtt átvette volna az oaklandiek irányítását. Egyik jó barátja és segédedzője, Bruce Fraster azt nyilatkozta Ethan Sherwood Straussnak (The Athletic), hogy Kerr azt mondta neki, hogy néha üresség fogta el, mikor hazafelé vezetett egy-egy meccs után, amit kommentált. A tréner annyit mondott, hogy imádta a kommentátorkodást, de akkor teljesen mindegy volt, hogy ki nyer - idegesítő volt, hogy ilyen közel van a játékhoz, és mégsincs rá befolyása. Egy-két évvel azelőtt fogta el ez az érzés, hogy leült volna a kispadra - nagyon tetszettek neki a pályán látottak, próbálta megmagyarázni, hogy mi történik, mi a taktika, de nem tudta a gyakorlatban is kipróbálni.

A Chicago Bulls német kiscsatára, Paul Zipser műtéten esett át, a törött bal lábfejét hozták helyre Németországban - egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia.

Rod Beard (Detroit News) információi szerint a Detroit Pistons számításba veszi azt a lehetőséget is, hogy Becky Hammont nevezze ki vezetőedzőnek - Hammon a San Antonio Spurs segédedzője, és az első női vezetőedző lenne a liga történetében.

A végére pedig a draft maradt ezúttal is. A Real Madrid szlovén sztárja, Luka Doncic tegnap 16 pontot, 7 pattanót és 2 gólpasszt jegyzett csapata 92-83-as CSZKA Moszkva elleni győzelme alkalmával az Euroliga elődöntőjében, és a helyszínen tekintette meg az összecsapást Vlade Divac (Sacramento Kings), Robert Sarver és James Jones (Phoenix Suns), valamint Donnie Nelson és Tony Ronzone (Dallas Mavericks) is - még több NBA vezető várható a vasárnapi, Fenerbahce elleni fináléra. A ligában dolgozó szakvezetők véleménye megoszlik arról, hogy ki fogja ledraftolni Doncicot, az elsőtől az ötödik helyig mindent hallani - mivel a Madridnál is maradhat a szlovén, így bizonyos szinten van arra befolyása, hogy ki draftolja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus