Hírmorzsák 2018-05-19 (22:00)

Steph Curry önbizalma töretlen a dobóformája ellenére is. Steve Kerr szerint Curry-nek nem egészségügyi gondjai vannak, csak fel kell vennie a ritmust. Kijött Curry új signature cipője, a Curry 5. Draymond Green édesanyja betalálta Kevin Durantet twitteren. A Warriors idén is szeretne venni egy második kör elejére szóló picket. Jerami Grant szerint jó esélye van annak, hogy marad a Thundernél. Nick Nurse kinevezésén gondolkodik a Raptors. Bill Russellt kórházba kellett szállítani, de már jól van. Kansas City-nek előbb-utóbb NBA csapata lesz.

A Golden State Warriors irányítójának, Steph Currynek eddig nem nagyon megy a dobás a Houston Rockets ellen, de a kétszeres MVP saját elmondása szerint pont ugyanúgy dobja el a következő dobását, mintha az összeset bedobta volna korábban. Lehet persze dolgozni a dobómozdulaton és azon is a meccsek közben, hogy ritmusba kerüljön az ember, de az önbizalma megingathatatlan a dobóformájától függetlenül. Tudja, hogy nem játszott jól a második mérkőzésen, ehhez nem kell agysebésznek lenni, de ez nem változtatja meg a hozzáállását vagy azt, hogy mit kell tennie ebben a sorozatban.

Steve Kerr vezetőedző szerint Curry egészséges, de fel kell vennie a ritmust. Hat hétnyi kihagyás után ha valaki az alapszakaszban tér vissza, akkor előfordulhat, hogy az ellenfélnél senki nem koncentrál, hogy 5 nap alatt a negyedik meccsét játssza a másik csapat, vagy nem védekezik annyira keményen. A rájátszásban ezzel szemben más a helyzet - ott az adott ellenfél mindig a legjobbját produkálja, és ilyenkor sokkal nehezebb visszatérni egy ilyen hosszabb kihagyást követően.

Szintén Curryhez tartozik, hogy kijött az Under Armournál az új signature cipője, a Curry 5:

Az is a Golden State-hez kapcsolható, hogy Draymond Green édesanyja a második Rockets elleni mérkőzés után twitteren egyetértett egy hozzászólóval, aki szerint Kevin Durant túl sokat egy-egyezett - Green édesanyja szerint többet kellett volna járatni a labdát, és a támadóidő végén kellett volna eldobni a helyzeteket, nem az elején. Durant annyit mondott ezzel kapcsolatban, hogy semmi gondja nincs Green anyjával, úgy szereti, mintha a sajátja lenne.

A Warriors tulajdonosa, Joe Lacob az ESPN Radiónak elmondta, hogy ahogy eddig, úgy idén is 20-tól lefelé gondolkodnak a drafton. Most van egy 28. pickjük az első körben, de ahogyan az előző két szezonban, úgy most is szeretnének egy második kör elejére szóló picket szerezni - mindenki tudja, hogy ilyen szempontból milyen agresszíven mozgolódnak, most sem lesz ez másképp.

Az Oklahoma City Thundernél Jerami Grant korlátozások nélkül igazolhat a nyáron bárhova. Grant Adrian Wojnarowskinak (ESPN) elmondta, hogy rengeteg az ismeretlen a csapattal kapcsolatban, sok mindent át kell gondolnia és meg kell várnia a vezetőségnek, de úgy érzi, jó esélye van annak, hogy marad a Thundernél hosszabb távra is

Wojnarowski forrásai szerint a Toronto Raptors nagyon komolyan vizsgálja annak a lehetőségét, hogy a csapatnál 2013 óta segédedzőként tevékenykedő Nick Nurse legyen a gárda következő vezetőedzője.

Volt egy "kis" ok az ijedtségre: Bill Russellt sürgősen kórházba kellett szállítani, mert szívproblémái és légzési nehézségei voltak, de azóta a centerlegenda már elhagyta a kórházat, saját lábán távozott, és viccelődött is, hogy neki nincs szíve, így nem lehet mivel problémája.

A végére pedig egy NBA játékosmegfigyelő, Jarrett Sutton maradt, aki twitteren azt írta, hogy egy NBA-ben dolgozó szakvezető szerint Kansas City egészen biztosan kapni fog valamikor a jövőben egy franchise-t - a kérdés az, hogy mikor. Kansas és Seattle az a két piac, amelyre érdemes terjeszkednie a ligának, legalábbis a meg nem nevezett vezetőségi tag szerint.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus