Hírmorzsák 2018-06-09 (21:45)

DeAndre Jordan a Rocketsnél akar játszani. Bryan Colangelo nyilatkozott a menesztéséről és a twitterbotrányáról. Igor Kokoskov érez nyomást. Meccsenként 50 millió dollár volt az ABC bevétele a döntőben. LeBron nem tudja, hova igazol a nyáron, de több pletyka is kering, hogy a Cavsnél nem marad. David West szerint a Warriorsnél komoly csapaton belüli gondok voltak a szezon közben, de megoldották. David Griffin, Mike Zarren és Kiki VanDeWeghe a három favorit a Sixers GM-i posztjára. Kobe nem hiszi, hogy LeBron körül csak gyenge játékosok vannak. Terry Rozier szerint a Boston jobb párosítás lett volna a Warriors ellen. Kendrick Perkins szerint a Golden State játékosainak nem vele kellene balhézni. Iman Shumpert lehívta 11 milliós játékosopcióját. Glen Davis ellen vádat emeltek.

Kelly Iko (USA Today) értesülései szerint a Los Angeles Clippers centere, DeAndre Jordan a Houston Rockets játékosa akar lenni. A hírek szerint Jordan akkor is beszélt a Rockets kosarasaival a csapatbuszukon, amikor megvolt a híres öltözői balhé a két gárda között - állítólag akkor is azt mondta a texasiaknak, hogy mennyire nem szeretne a Clippersnél maradni.

A Philadelphia Sixers héten menesztett GM-je, Bryan Colangelo azt nyilatkozta, hogy felesége egyedül cselekedett a twitterbotránya kapcsán, semmit nem tudott erről a dologról, és rendkívül megfontolatlanul próbálta megvédeni őt a közösségi médiában - mint ismert, a hölgy több twitterfiókot is létrehozott, amelyen Colangelo elődjeit és utódjait, illetve az ő munkájukat becsmérelte, valamint volt és jelenlegi játékosokat is savazott. Azt is hozzátette Colangelo, hogy azok a dolgok, amiket kiírt a felesége, sok helyen eltértek a valóságtól, és abszolút nem tükrözik az ő véleményét. Bár ő maga nem érzi felelősnek magát, megérti, hogy miért hozta ez rossz helyzetbe a franchise-t, és nagyon sajnálja a történteket.

A Phoenix Suns új vezetőedzője, Igor Kokoskov azt nyilatkozta a bemutatásánál, hogy érez némi nyomást, mert ha nem jön össze az, amit elképzeltek az arizonaiaknál, akkor az amerikai közvélemény azonnal megkérdőjelezi majd, hogy kellenek-e külföldi edzők, hiszen ők találták fel a sportágat, ők a legjobbak, stb. Hozzátette azt is, hogy mivel 18 éve van a ligában, ő már NBA edzőnek tekinti magát. Szerinte egyébként is csak az a lényeg, hogy valaki jó edző vagy sem - a média és a szurkolók számára persze ez egy jó téma, hiszen valami új, valami más, és elég erős akcentusa van, de nem más ő sem, mint a többi tréner.

Lezárult a finálé, így ezzel kapcsolatban is vannak hírek természetesen. Az ABC csatorna nagyjából 50 millió dollárt bukik minden "elmaradt" mérkőzéssel - ennyi volt a csatorna bevétele találkozónként a döntő alatt.

Az újfent bajnok Golden State Warriorsnél a fiatalításon lesz a hangsúly - Joe Lacob tulajdonos azt nyilatkozta, hogy van első körös pickjük, úgyhogy még a szokásosnál is sokkal jobban odafigyel a draftra. Bob Myers GM azt mondta, hogy nagy kihívás volt ez a szezon, Draymond Green szerint messze a legnehezebb idén volt aranygyűrűt nyerni, David West pedig azt mondta, hogy az öltözőn belül voltak problémák - részleteket sem ő, sem más nem mondott, de azt hozzátette a veterán magasember, hogy ha kiderül, hogy milyen gondokat kellett megoldaniuk, akkor mindenki nagyot fog nézni. Ennek ellenére tudták rendezni a sorokat házon belül úgy, hogy abból semmi nem került ki a nyilvánosság elé.

LeBron James elmondta, amit eddig is - fogalma sincs, hogy hogyan dönt majd a nyáron, de a családja lesz a legfontosabb faktor. Marc Stein (New York Times) úgy tudja, hogy csak abban az esetben marad James a Cleveland Cavaliersnél, ha könyörög neki a családja, hogy ezt szeretnék, különben távozik. Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint LeBron a Cavsnél akarja befejezni pályafutását, de mivel nem igazán tudnak köré versenyképes csapatot építeni, nehéz elképzelni a maradását. Windhorst hozta azt a hírt is, hogy Jamesnek fogalma sem volt arról, hogy David Griffin volt a Cavs GM-je 2014-ben, mikor visszatért az együtteshez - nem lenézte Griffint, egyszerűen nem ez volt a döntő faktor abban, hogy hazatért, abszolút nem foglalkozott ezzel.

Ha már David Griffin, akkor itt térjünk vissza a Sixersre: Kevin O'Connor (The Ringer) forrásai szerint ő, Kiki VanDeWeghe és Mike Zarren a három favorit a Philly GM posztjára. Zarren régóta a Boston Celticsnél dolgozik, és egyszer már elég erősen benne volt a pakliban, hogy a Sixers szakvezetője lesz: visszautasította a csapat ajánlatát, amikor Sam Hinkie-é lett az állás. Ugyancsak O'Connor hozta a hírt, hogy Markelle Fultznak annyira gyengén sikerült tavaly nyáron a privát edzése a Sixersnél, hogy néhányan megpróbálták rábeszélni Colangelót, hogy gondolják át, hogy esetleg Jayson Tatumot vagy Lonzo Ballt válasszák a játékosbörzén, de Colangelo hallani sem akart erről - állítólag már akkor is szenvedett a tempódobásával Fultz.

Jamestől megkérdezték a negyedik mérkőzés előtt, hogy szeretné-e, ha Dwyane Wade még a csapatban lenne - a deadline-nál cserélték vissza Miamibe a Heat ikonját. LeBron azt válaszolta, hogy természetesen - nemcsak azért, amilyen jó kapcsolat van köztük, amennyire ismerik egymást, és amilyen tapasztalata van Wade-nek. Tényleg úgy gondolja, hogy Wade nagy segítség lenne, mert olyan játékos, aki a rájátszásban él igazán. Olyan réginek tűnik, hogy Wade egyáltalán a csapat tagja volt, de azért időről időre gondol arra, hogy mi lenne, ha még most is ott lenne velük a dobóhátvéd.

Kobe Bryant is elmondta a véleményét a döntőről, és szerinte elég jó társai vannak LeBronnak. Kiemelte Kyle Korvert, aki nagyszerű shooter, JR Smith-t, aki mindig is jó játékos volt - egy hibára koncentrál mindenki, és elfelejtik, hogy mennyit segített Smith a bajnoki cím megszerzésében. Ott van Kobe szerint Kevin Love is, aki All-Star játékos és válogatott, Rodney Hood 17 pontot átlagolt a nyugati konferenciában, Tristan Thompson pedig úgy játszik, mint néhány évvel ezelőtt - Bryant szerint ők mind hasznos játékosok. Kobe azt is hozzátette, hogy nem érti, miért kell LeBron méltatásához mindenki mást lesajnálni - szerinte ez így nem jó, mert a társai mind tehetséges játékosok, és ő nem veszi be, hogy csak gyenge kosarasokkal van körbevéve James.

Az is a döntőhöz kapcsolható, hogy a Boston Celtics irányítója, Terry Rozier azt mondta az ESPN First Take című adásában, hogy semmit nem akar elvenni a Cavs érdemeiből, de a Bostonnak olyan az állománya, hogy simán el tudnak váltani mindent, ráadásul nagyszerűen kommunikálnak, az egész szezonban ezzel értek el eredményeket. Rozier mondandójának lényegét a végén fogalmazta meg: szerinte jobb párosítás lennének a Warriorsszal szemben, mint a Cleveland (volt).

Mint ismert, Kendrick Perkins balhéba keveredett Steph Curryvel a döntő második mérkőzésén, az elsőn pedig Draymond Greennel szólalkozott össze. Perkins azt nyilatkozta még ezt követően, hogy nem tudja, miért kötnek mindig belé, de okosabban kellene megválasztani ezeket a csatákat, mert nem biztos, hogy vele akarnak balhézni. Ő például csak ült a Curry-s esetnél, a Golden State irányítója meg átesett a lábán, erre elkezdtek neki magyarázni, ő meg nem értette, hogy min megy a vita, meg hogy mégis mit szeretnének tőle. Másrészt a harmadik mérkőzés után benézett a sajtótájékoztatóra, látta, hogy éppen Kevin Durant válaszol a neki feltett kérdésekre, és bemutatott neki - erre jött Durant viszonylag könnyen érthető válasza.

A Sacramento Kings dobóhátvédje, Iman Shumpert lehívta jövő évi 11 millió dolláros játékosopcióját.

A végére pedig a kék-fény rovat maradt: Glen "Big Baby" Davist fizikai erőszakkal vádolják, miután áprilisban megvert egy embert egy parkolóban, aki kórházba is került emiatt. Ha Davist bűnösnek találják, akkor akár 7 évnyi börtönbüntetést is kaphat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus