Hírmorzsák 2018-06-10 (13:00)

Gregg Popovich megpróbálja meggyőzni LeBron Jamest, hogy igazoljon a Spurshöz. A Cavs egy első körösért elcserélné Kevin Love-ot, ha James távozik. A Clippers fel akar cserélni Luka Doncicért. A Suns megnézte Mo Bambát és Marvin Bagley III-t is, még Trae Youngot is privát edzésre hívnák. A Phoenix GM-je szerint Bamba jobb játékos, mint Rudy Gobert volt 20 évesen. Bagley motivációként használja, hogy DeAndre Ayton magát tartja az 1/1-nek. Az előző négy döntő legkevésbé nézett meccse volt a negyedik találkozó. A Warriors Steve Kerr-rel, Draymond Greennel és Klay Thompsonnal is szeretne idő előtt hosszabbítani idén nyáron. Tyronn Lue szeretne a Cavs edzője maradni. Európai tréner a Spurs nyári ligás szakmai stábjában. Jerry Stackhouse a Memphis Grizzlies segédedzője lett.

Brian Windhorst (ESPN) szerint a Cleveland Cavaliers megpróbálja elcserélni Kevin Love-ot, amennyiben LeBron James távozik az együttestől. Windhorst úgy fogalmazott, hogy a jelenlegi Cavs keretből senkinek nem biztos a helye a következő idényre, talán az 1/8-as pick van a legnagyobb "biztonságban". Ha James távozik, akkor Windhorst szerint teljes újjáépülésbe kezd a Cleveland - Love-ért egy első körös picket akarnak majd szerezni, és mivel szerződése utolsó évébe lép a magasember, hosszabb, nagyobb szerződést nem akarnak átvenni. Az újságíró szerint Dan Gilbert tulajdonos úgy gondolja, hogy LeBron nélkül is tud bajnokcsapatot építeni, és meg is akarja próbálni, de nem féletlenül a következő évben

Egy érdekesség LeBron Jamesszel kapcsolatban: Marc Stein (New York Times) úgy tudja, hogy a San Antonio Spurs trénerlegendája, Gregg Popovich megpróbálja majd rábeszélni LeBront, hogy igazoljon hozzájuk a nyáron.

Mint ismert, a döntő MVP újfent Kevin Durant lett - a RealGM összeszedte 1991-től a finálék legjobb PER-mutatót elérő játékosait és a döntők MVP-it, ezen a linken láthatjátok ezt.

A finálé negyedik összecsapása egyébként 11.2-es nézettségi mutatót ért el - ez volt a két gárda négyéves Finals történetének legkevésbé nézett találkozója. A négy mérkőzés átlangosan 12.2-es mutatót generált.

A bajnok Golden State Warriorsnél megpróbálnak mindenkit megtartani hosszútávra. Joe Lacob tulajdonos azt mondta, hogy Steve Kerrnek hagynak egy kis időt, hadd pihenjen, de még ezen a nyáron szeretnének vele hosszabbítani - a tréner is maradni akar náluk, ők szeretnék lekötni több évre, úgyhogy mindenki ugyanazt akarja. Lacob azt is elmondta, hogy minden jó dolog sokba kerül, de Draymond Greennek és Klay Thompsonnak is új kontraktust akarnak adni ebben az off-szezonban. Hozzátette a tulaj, hogy kiérdemelték, hogy azt tegyék, amit szeretnének - lehet, hogy várniuk kell jövő nyárig, nem tudja, erre nincs befolyása, de minden tőlük telhetőt megtesznek majd, hogy hosszútávú maradásra bírják a két játékost. Azt bizonyították már, hogy ha bajnokesélyes a csapat, akkor luxusadót fizetnek - senki nem akarja ezt megtenni persze, de ezzel a forgatókönyvvel számolnak. Le fognak ülni, és megbeszélik, hogyan tudják javítani az együttest a jövőre nézve, és több lehetséges módja is van ennek.

Ha már szó volt Kerr megtartásáról, akkor térjünk ki egy kicsit az edzőkre, többekkel kapcsolatban is jöttek ki új hírek. Egyrészt a Cavs vezetőedzője, Tyronn Lue maradni szeretne az együttesnél - még három év van vissza jelenlegi szerződéséből. Másrészt az orosz Lokomotiv Kubany vezetőedzője, Sasa Obradovic a San Antonio Spursnél lesz segédedző a nyári ligában - Obradovicot a EuroCup legjobb edzőjének választották, miután klubjával bejutott a döntőbe, ahol a török Darüssafakától kapott ki. Harmadrészt Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Toronto Raptors G-Ligás csapatával, a Raptors 905-tel G-Ligás bajnoki címet nyerő Jerry Stackhouse távozik a torontóiaktól, és JB Bickerstaff segédedzője lesz a Memphis Grizzliesnél.

A végére pedig a draft maradt.

DeAndre Ayton lemondta az összes privát edzését, mert úgy gondolja, hogy a Phoenix Suns őt viszi el 1/1-ként, de az arizonai alakulat nem feltétlenül így számol: privát edzésen járt náluk Mo Bamba és Marvin Bagley III is a napokban. Bambát megkérdezték, hogy miért őt kellene választani az első helyen, amire azt mondta, hogy mert többet tesz a csapathoz, és kisebb igényei vannak, Ryan McDonough GM pedig azt mondta, hogy Bamba előrébb jár 20 évesen, mint ahogy Rudy Gobert kinézett anno ilyen idős korában - elképesztő fizikai adottságai vannak, NBA szinten is elit rim protector lesz, és kiválóan pattanózik. Bagley annyit mondott, hogy egyértelműen úgy gondolja, hogy ő az 1/1, és ha a Phoenix kiválasztja, bizonyítani is fogja, hogy miért. Hallja ő is, hogy Ayton úgy gondolja magáról, hogy ő lesz az első választott, de szerinte ez tiszteletlenség az irányába, és minden nap motivációként használja ezt. Azt is hozzátette, hogy ez most mind csak duma, de végül úgyis a pályán kell majd bizonyítaniuk, hogy ki mennyit ér. Jonathan Wasserman (Bleacher Report) információi szerint a Suns Trae Younggal is próbál lebeszélni egy privát tréninget.

Shams Charania Chris Mannix podcastjében (mindketten The Vertical, Yahoo Sports) azt mondta, hogy forrásai szerint a Los Angeles Clippers az 1/12-vel és az 1/13-mal megpróbál előrébb cserélni, és Tobias Harris szerződését is bedobnák, ha szükség van rá. Charania úgy tudja, hogy Doc Riversék a szlovén szupertehetséget, Luka Doncicot nézték ki maguknak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus