Hírmorzsák 2018-06-11 (21:00)

A Warriors legfőbb célpontja továbbra is Anthony Davis. A Golden State 130 millió dolláros bevételt számolt el 11 idei hazai PO-meccsén. A Warriors tulaja úgy érezte, üldözi őt a többi tulajdonos azt követően, hogy megszerezték Kevin Durantet. Kevin Love szívesen játszana LeBron James mellett pályafutása teljes hátralévő részében. Dwane Casey lett a Pistons új vezetőedzője. A Jazz és a Suns Nemanja Bjelica iránt érdeklődik. A Houston továbbra is szeretné elcserélni Ryan Andersont - ha nem sikerül, a kivásárlás is szóba kerülhet. Luka Doncic bennhagyta a nevét a drafton, több gárda is szeretne miatta felfelé cserélni.

Tim Kawakami (The Athletic) forrásai szerint a Golden State Warriors legnagyobb célpontja továbbra is Anthony Davis, de azért vannak olyan dolgok, amik miatt egyre kevesebb az esély arra, hogy a bajnok megszerezze a New Orleans Pelicans sztárját, legalábbis mostanában. Egyrészt mivel a Pelicans a második körbe jutott, kisebb a valószínűsége, hogy Davis idő előtt távozni akarna jelenlegi kenyéradójától. Másrészt azt a Warriors is tudja, hogy Klay Thompsont és/vagy Draymond Greent be kellene áldozni Davis megszerzéséért, márpedig Joe Lacob tulajdonos nemrég elmondta, hogy mindkét érintettel idő előtt szeretnének hosszabbítani, méghozzá idén nyáron - amíg ez a csapat bajnokesélyes, együtt akarják tartani a magot.

Lacob mást is elmondott az ESPN-nek: a Kevin Durant megszerzését követő Board of Governors meeting, tehát a tulajdonosok összejövetele nem volt éppen felhőtlen a számára, szabályosan úgy érezte, mintha üldöznék őt a többiek.

Az is a Warriorshöz kapcsolható, hogy 11 hazai mérkőzés alatt 130 millió dolláros bevetélt generáltak az idei rájátszásban - igaz, ennek nagyjából a 30%-a marad egy az egyben a csapatnál. 2016-ban 14 hazai meccsel folyt be ugyanennyi összeg a kasszába, míg tavaly 8 hazai összecsapáson 95 milliós bevételt hoztak össze.

Azt már a napokban megírtuk, hogy ha LeBron James nem marad a Cleveland Cavaliersnél, akkor a hírek szerint az ohiói együttes valószínűleg megpróbálja elcserélni Kevin Love-ot egy első körös pickért. Love azt mondta Matthew Florjancicnak (WKYC), hogy ez a téma az elmúlt négy évben rendszeresen előjön - bármi megtörténhet, de ő szeretne a Cavsnél maradni, és ott sikeres lenni. LeBronról azt mondta, hogy biztos, hogy ki fogja használni az idejét, leül majd a családjával, megbeszélik, hogyan tovább, és amikor dönteni fog, azt jól átgondoltan teszi majd meg. Szívesen játszaná le pályafutása hátralévő részét James mellett, de ez a döntés LeBronon múlik.

A nap híréről külön is beszámoltunk: Dwane Casey lett a Detroit Pistons új vezetőedzője, részleteket ezen a linken olvashattok.

A Sportando értesülései szerint a Utah Jazz és a Phoenix Suns érdeklődnek Nemanja Bjelica iránt - a szerb játékos a Minnesota Timberwolves korlátozott szabadügynöke lesz a nyáron, tehát ha megkapja QO-ját, minden rá érkező ajánlatot tarthatnak Tom Thibodeau-ék.

Kelly Iko (USA Today) információi szerint a Houston Rockets továbbra is szeretné elcserélni Ryan Andersont, aki nem túl vonzó cserealap, hiszen még két év és több mint 40 millió dollár van hátra szerződéséből. Ha nem sikerül megszabadulnia tőle a texasiaknak, akkor az is elképzelhető, hogy megpróbálnak megegyezni vele a kivásárlásban.

A végére pedig egy nem túl meglepő döntés maradt: Luka Doncic bennhagyta a nevét a drafton, idén fog tehát elkelni, és Jonathan Givony (ESPN, DraftExpress) forrásai szerint több együttes is megpróbál majd felcserélni azért, hogy ki tudja választani a szlovén szupertehetséget.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus