Hírmorzsák 2018-06-13 (10:15)

Kyrie Irving idén nyáron nem hosszabbít a Celticsszel, jövőre csak a bajnoki cím érdekli. Marcus Smart nem foglalkozik a köpönyegforgató szurkolókkal. LeBron James legnagyobb teljesítménye az lenne, ha a fiával játszhatna egy pályán az NBA-ben. A Cavs megvált egyik játékosától. David West a visszavonuláson gondolkodik. Steve Kerr Kevin Durant nehéz második szezonjáról beszélt. Andre Iguodala megviccelte tavaly nyáron Kerrt és Bob Myerst, hogy eligazol. A játékvezetők reagáltak arra a felvetésre, hogy a Golden State-nek "gyűrűben" kellene védenie Steph Curry-t. A Thundernek jobb esélyei vannak Paul George megtartására, mint azt az első körös kiesés után sokan gondolták. A New York Knickset több Top10-ben draftoló csapat is megkereste. Lonzo Ball Kyle Kuzmáról rappelt.

A Boston Celtics irányítója, Kyrie Irving az újságíróknak elmondta, hogy nem fog idén nyáron hosszabbítani a csapattal, mert anyagilag sehogy nem érné meg neki. Rákérdeztek, hogy szerinte nem befolyásolja-e a következő idényt, hogy szerződése utolsó évébe lép (ha lemond a 2019/20-as játékosopciójáról), amire annyit mondott, hogy a bajnoki cím a gárda célja, ezt sehogy nem befolyásolja az ő kontraktusa. Mindent megtesz annak érdekében, hogy ezt a témát a lehető legjobban kizárja, és csak az előttük álló feladatra koncentráljon. Megkérdezték azt is, hogy miben reménykedik a jövőt illetően, amire azt mondta, hogy leginkább abban, hogy napi egy kérdésre tudják maximalizálni azokat a kérdéseket, amik azt firtatják, mit fog csinálni a következő szezonban - persze tudja, hogy erre nincs befolyása. Vissza akar térni, újra be akar épülni a csapatba, és bajnoki címre akarja vezetni a Celticset, csak ez számít számára. Amíg ez nincs meg, addig nem nagyon tud válaszolni a jövőjét firtató kérdésekre - le fog ülni a vezetőséggel tárgyalni, de erre a beszélgetésre nem mostanában fog sor kerülni.

Irving csapattársa, Marcus Smart azt mondta, hogy nem foglalkozik azokkal a szurkolókkal, akik ordítoznak vele, mikor elvállal egy külső dobást, ugyanakkora a szemébe pedig azt mondják, hogy mennyire nagy szüksége van a csapatnak rá. Ő tudja, mit ér, és szerinte a klub is tisztában van ezzel.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James még a döntő előtt azt mondta az ESPN-nek egy Uninterrupted videóüzenetben, hogy kosaras pályafutása legnagyobb eredménye az lenne, ha egy pályán játszhatna az NBA-ben a fiával. James saját bevallása szerint gondolt is már erre, hiszen a fia 14 éves lesz, és van rá esély, hogy bekerül a ligába.

Az is Cavs, hogy az ohióiak kitették keretükből London Perrantest - a hátvéd two-way szerződéssel volt az együttesnél.

A Golden State Warriors veterán magasembere, David West beszélt már Steve Kerr vezetőedzővel és Bob Myers GM-mel arról, hogy egy kis gondolkodási időt kérne most a bajnoki cím után: a visszavonuláson gondolkodik.

Kerr Zach Lowe (ESPN) podcastjében beszélt a kétszeres döntő MVP-ről, Kevin Durantről. A tréner úgy érzi, hogy az előző idény olyan volt, mint a mézeshetek, egész évben odatette magát mindenki, idén viszont sokkal nehezebb volt elérni a végső győzelemig, és nemcsak csapatként, hanem az egyéneknek is nehezebb dolguk volt. Kerr úgy érzi, Durantnek is nehezebb volt ez az év - már nem volt téma, hogy egy új csapathoz igazolt, de bajnok lett, döntő MVP, aztán jött a felismerés, hogy újra meg kell másznia ugyanazt a hegyet. Nem volt mindig könnyű dolga, akármennyire könnyednek is tűnt Durant az idény során - nagyon nem volt egyszerű számára beilleszkedni abba a játékstílusba, amit a megérkezése előtt játszottak. Kerr szerint Durant nagyon sebezhető, és ez az egyik legjobb tulajdonsága - ő is ember, ahogy mindenki más, nem egy gép, és ezért könnyebben edzhető. Ez azonban azt is jelenti, hogy lesznek hullámvölgyei, lesznek félelmei, amit ha nem oldanak meg, akkor sosem jut túl rajta.

Kerr azt is elmondta Lowe podcastjében, hogy Andre Iguodala megviccelte őt és Myerst - volt egy konferenciabeszélgetésük, ahol bejelentette, hogy a Sacramento Kingshez igazol. Pár másodpercig el is hitte Kerr a dolgot, sok szerencsét kívántak a játékosnak, aztán Iguodala elnevette magát, majd bejelentette, hogy csak poén volt az egész, marad az együttesnél - ekkor lett először kimondva, hogy sikerül megtartaniuk. Kerr szerint most, hogy ez már a múlté, ráadásul bajnoki címet nyertek, el lehet mesélni ezt a történetet, de ez tipikus Iguodala. Ő végig hitt abban, hogy játékosa maradni fog - sokkoló lett volna számára, ha a távozik, de azt a pár másodpercet leszámítva végig úgy gondolta, hogy AI2 maradni fog náluk.

Térjünk még egy kicsit vissza Durantre, aki Lee Jenkinsnek (Sports Illustrated) elmondta, hogy szeretné látni, hogy többen is összeállnak, hogy megpróbálják megfosztani trónjától a Golden State-et, mert szerinte ezáltal jobb lesz a liga is.

És még mindig a Warriors: redditten felmerült, hogy a Golden State négy játékosa miért nem alkot egy gyűrűt, védik meg Steph Curry-t, aki így kvázi üresből dobálná a hármasait. A játékvezetők twitteren reagáltak erre: amikor a Curry-t védő "gyűrű" együtt mozogna Curry-vel, és ütköznének egy ellenféllel, az szabálytalan elzárás lenne, ezért nem lehet ezt a módszert alkalmazni - ha valakinek lett volna még kétsége.

Marc Stein (New York Times) információi szerint az Oklahoma City Thundernek sokkal jobb esélyei vannak Paul George megtartására, mint azt sokan gondolták volna azt követően, hogy a gárda kiesett a PO első körében a Utah Jazz ellenében.

Ian Begley (ESPN) értesülései szerint az idei draft Top10-éből több együttes is megkereste már a jelenleg az 1/9-cel rendelkező New York Knickset, hogy nem akarnak-e feljebb kerülni a draftsorrendben annak érdekében, hogy kiválasszák Michael Porter Jr.-t. A hírek szerint Steve Millsnek elnöknek és Scott Perry GM-nek is tetszik Porter játéka, igaz, egyelőre semmilyen hír nem látott arról napvilágot, hogy őt akarnák kiválasztani az első körben.

A végére pedig a Los Angeles Lakers maradt, amelynek egyik újonca, Lonzo Ball a másikat, Kyle Kuzmát ugratta újfent - Ball kiadott egy rapszámot Kylie Kuzma néven, ami csapattársa froclizásáról szól, de azt azért hozzá kell tenni, hogy ők jóban vannak, jó eséllyel Kuzma sem vette magára a dolgot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus