Hírmorzsák 2018-06-13 (21:30)

Kawhi Leonardért bejelentkezett a Celtics a deadline-nál, a Spurs élből elutasította a Bostont. JJ Barea nyerte a J. Walter Kennedy díjat. Nick Nurse 3 évre 10 milliót kap a Raptorstól - nagyon nincs jóban a Toronto új vezetőedzője Dwane Casey-vel. Wojnarowski szerint LeBron számára a legegyszerűbb út a Lakersbe vezet. Nick Young becenevet változtatott. A Memphis tulajdonosa szerint ha mindenki egészséges, 50 győzelmet is szerezhetnek. Kobe-nak fenntart egy helyet a Warriors. A Sixers lehívta két játékosa csapatopcióját.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a Boston Celtics ajánlatot tett a San Antonio Spursnek Kawhi Leonardért a februári deadline előtt, ám a Spurs élből elutasította a Bostont - nem akartak meghallgatni senkit Leonardért, és továbbra is ez az álláspontjuk. Ennek megfelelően akkor még egy saját elképzelésű ajánlatot sem küldtek vissza, most pedig már kisebb az esély arra, hogy Jaylen Brown és Jayson Tatum fejlődésével a Celtics Leonardért akarna cserélni - a Los Angeles Lakers és a Philadelphia Sixers továbbra is érdeklődik a kiscsatár iránt.

Ha már a Sixers, akkor itt lehet megemlíteni, hogy lehívták TJ McConnell és Richaun Holmes csapatopcióját a következő idényre - semmi meglepetés nincs ebben.

A Dallas Mavericks hátvédje, JJ Barea nyerte a J. Walter Kennedy Citizenship Awardot, amelyet az Újságírók Szakszervezete ítél oda annak az NBA játékosnak vagy edzőnek, aki a legtöbbet teszi a közösségért. Mint ismert, tavaly szeptemberben a Maria hurrikán lecsapott Barea szülőhazájára, Puerto Ricóra, a Mavs játékosa pedig több módon is segítette ezt követően honfitársait.

Adrian Wojnarowski (ESPN) szerint a legegyszerűbb és legtisztább út LeBron James számára a Los Angeles Lakersbe vezet, egyszerűen azért, mert van helyük leigazolni, illetve nem túl nagy erőfeszítések árán tudnak egy második maximum szerződésre is helyet csinálni.

Szintén Wojnarowski hozta a hírt, hogy Nick Nurse 3 évre 10 millió dollárért lett a Toronto Raptors új vezetőedzője. Ehhez kapcsolódik, hogy Dave Feschuk (Toronto Star) információi szerint nem kifejezetten szívlelte egymást Nurse és volt főnöke, Dwane Casey, mióta utóbbit menesztette a klub májusban. A hírek szerint egyrészt Casey túlságosan a védekezésre összpontosít, és Nurse nem minden újítását használták támadásban annak ellenére, hogy a sokkal jobb labdajáratás is neki volt köszönhető. Másrészt többen úgy gondolják, hogy Nurse-nek sokkal jobban fog menni a "számonkérés", mint Casey-nek, más módon is rá tudja majd venni a játékosokat, hogy bizony végezzék el a feladataikat.

A Golden State Warriors cserehátvédje, Nick Young a bajnoki ünneplésen bejelentette, hogy Swaggy P-ről Swaggy Champre változott a beceneve, innentől így kell hívni.

A Memphis Grizzlies tulajdonosa, Robert Pera több mint egy évnyi távollét után tűnt fel a FedExForumban tegnap, és a csapat által létrehozott és ellenőrzött Grind City Mediának adott egy nyilatkozatot. Pera azt mondta, hogy amennyiben Marc Gasol és Mike Conley egészségesen térnek vissza, akkor nem igazán látja, miért ne nyerhetnének 50 vagy ennél több mérkőzést a következő idényben. Van néhány fiatal játékos a két sztár körül, akik pozitívan teljesíthetnek. Szereznek még egy nagyon jó fiatalt a draftról, úgyhogy ha egészségesek tudnak maradni, nagyon versenyképes lehet a keretük.

A végére pedig térjünk vissza a Golden State-re: Kobe Bryant elmondta, hogy a Warriors GM-je, Bob Myers régi jó barátja, rengeteget lógtak együtt anno, és Myers azt mondta neki az utolsó All-Star gáláján 2016-ban, hogy ha meggondolja magát, és szeretne visszatérni (akkor már tudható volt, hogy Kobe visszavonul, hiszen a szezon elején bejelentette ezt), akkor a Golden State-nél csinálnak neki rosterhelyet - azt is hozzátette Bryant, hogy ez persze poén volt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus